محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855510996
گفتند حسین (ع) خارجی بود و دیگران را به فتنه انداخته / چرا کربلا بیشتر از قیام های دیگر ماندگار شد؟
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: گفتند حسین (ع) خارجی بود و دیگران را به فتنه انداخته / چرا کربلا بیشتر از قیام های دیگر ماندگار شد؟
- دکتر سیدمحمدرضا بهشتی می گوید: «بسیار تلاش شد که چهره این قیام مخدوش شود. مگر نگفتند حسین (ع) خارجی بود؟ مگر نگفتند دیگران را به فتنه انداخته؟ چرا به رغم این همه تلاش برای خاموش کردن این شعله، بر پا ماند و روشن تر شد؟»
به گزارش نامه نیوز به نقل از سایت جماران، دکتر سید محمد رضا بهشتی استاد فلسفه دانشگاه تهران و فرزند دکتر بهشتی در مراسم شب تاسوعای حسینی مجمع دینی احیای فضیلت که در مدرسه رشد چیذر برگزار شد؛ درباره قیام عاشورا سخنرانی کرد. خلاصه سخنان وی را در ادامه می خوانید.
* در یک کار پژوهشی که با مجموعه ای از دوستان انجام می دادیم مطالعاتی در زمینه تاریخ و کلام اسلامی در 3 قرن نخست داشتم و با نهضت های اسلامی در سده های نخست آشنایی پیدا کردم. وقایع بزرگی که از تأثیرات قابل توجهی برخوردار بودند. در این 3 قرن ده ها قیام کامیاب و ناکامیاب با جمعیت های بزرگ شکل گرفته، قیام هایی با یا جمعیت های بزرگ و علیه ستم پیشگان که گاهی هم با حوادث خونین دلخراشی همراه بوده است. تنها کسانی ممکن است به این رخدادها توجه کنند که در کاوش های تاریخی آن را دنبال می کنند.
* برای من جای شگفتی بود؛ این قیام ها ابعاد عظیمی که داشتند - گاهی بیش از 100 هزار نفر آن ها حضور داشتند و در گستره وسیعی اتفاق می افتاد - اما عجیب است که جز برای پژوهشگران تاریخی چیزی باقی نگداشتند. و عجیب تر آن که حادثه کربلا که شاید به لحاظ کمی قابل قیاس با آن ها نبوده و بلکه یک برخورد نظامی بین جمعی بزرگ با جمعی کوچک بوده، با این ابعاد این چنین ماندگار شده است.
چه ویژگی در قیام عاشورا نهفته که آن را ممتاز کرده است؟
* طوری که این قیام محدوده های زمانی و جغرافیایی را درنوردیده و خودش را به این زمان و این جمع رسانده است. هر چه قیاس کنید می بینید خیلی چیزها در قیام های دیگر هم بوده است مانند افراد حق طلب، شریف و بزرگ که علاوه بر از دست دادن جان خود، بستگان و یارانشان را از دست دادند و بعضا هم به نحو فجیعی این اتفاق افتاده است. با این حال آن ها از صفحه ی روزگار محو شده اند یا لااقل در افکار عمومی جامعه اسلامی از خود اثر ماندگاری به جا نگذاشته اند. آن ها در دایره جغرافیایی خاص خود محدود ماندند و در سایر مناظق بازتابی پیدا نکردند؛ آن هم با حوزه فرهنگی محدود.
* عجیب است کربلا در محدوده خود محصور نمی ماند؛ اولا در کل عالم اسلام فراگیر می شود و ثانیا می تواند پا را فراتر از جغرافیای اسلامی بگذارد و توجه کسانی را جلب کند که بیرون از این دایره فرهنگی هستند.
* به لحاظ زمانی هم این قیام همین گونه است، انگار خصوصیتی دارد که قیام های دیگر ندارند؛ خود را نو به نو در زمان نگه می دارد. گویی زایشی جدید دارد. هر سال در تقویم به یک روز می رسیم که به نام یک واقعه ای است. بازگشت ها علی القاعده تکرار گذشته هستند از چیزی که سپری شده است. اما این جا فراتر از عود ما با یک اعاده روبروییم. اعاده تکرار نیست، من و شما در آن حضور داریم و با ماست که اعاده می شود. جالب است با گذر زمان اعاده شدن ها به تناسب زمانه، فرهنگ و فضایی که در آن اعاده می شود، زایشی متفاوت با گذشته دارد. محرم امسال با گذشته فرق دارد به شرطی که فقط عود نباشد و اعاده باشد؛ این چنین با حضور من و شما زنده می شود. تکرار، تکرار ملال آور نیست و اعاده ها غیر از عودها هستند. در عید هم همین طور است؛ از این جهت که اعاده می شود. با حضور من و شماست که عید، عید می شود. چون این وقایع اعاده می شوند، تجربه ی زیسته ی من و شما هستند.
* اقامه کردن یعنی برپا داشتن و این ورای خواندن است. واقعه نماز اتفاق می افتد، نماز من و شما اتفاق می افتد، نماز با ما برپا می شود، صلاة است که پا می گیرد. چقدر تعبیر در این جا بلند است. در جماعت فارغ از این که جمع چه جمعی است و کسی که پیش افتاده کیست، بنظر من آن چه که باید ما ارزشش را دریابیم این است که با حضور ما نماز اقامه می شود و اقامه خود نماز مهم تر از این است که با چه کسانی اقامه می شود یا چه کسی جلو ایستاده است.
* من و شمایی که اعاده می کنیم در حال دگرگونی هستیم؛ پس هر اعاده ای یک نو شدن و یک از نو احیا شدن است. ما در تار و پود این اعاده تنیده شدیم. عاشورا واقعه ای نیست که پیش چشم من و شما به نمایش بگذارند و ما از بیرون تماشاگر آن باشیم؛ این نیست بلکه ما در تار و پود عاشورا تنیده شدیم. عاشورا برای ما اعاده ای است که در آن حیات را می یابیم. شمایید که با شما حادثه ی کربلا حادث می شود و نو به نو رخ می دهد. این واقعه با حضور ما و حضور نسل ها و عصرها خود را زنده می دارد. برد این حادثه عجیب است، چرا که می تواند محدوده های مکانی و زمانی را در نوردد. آن چه که این قیام را متمایز می کند، به نظرم خلوصی است که در این قیام است. ما با یک جور ناب بودن در این حرکت مواجهیم، این حرکت شفاف است. طوری که می تواند حجاب ها را درنوردد و پیام خود را به آیندگان برساند.
تلاش هایی برای مخدوش کردن چهره قیام عاشورا که کارگر نیفتاد
* بسیار تلاش شد که چهره این قیام مخدوش شود. مگر نگفتند حسین (ع) خارجی بود؟ مگر نگفتند دیگران را به فتنه انداخته؟ مگر نگفتند حسین (ع) می خواست قدرت را در دست بگیرد؟ مگر نگفتند آدم ساده دل و ساده بینی بود و به رغم آن که سابقه پدر و برادرش را می دانست، فریب مردم را خورد و این اتفاق ثمره این ساده دلی بود؟ مگر در زمان حرکت و پیش از آن نبودند عده ای که برخی از آن خیرخواه هم بودند و می خواستند حسین (ع) را از این حرکت منصرف کنند؟ مگر نگفتند حسین (ع) آدم لجوجی بود؟ چرا این همه تلاش برای مخدوش کردن چهره این قیام کارگر نیفتاد؟ چرا به رغم این همه تلاش برای خاموش کردن این شعله، بر پا ماند و روشن تر شد؟ چون ناب بود.
* این دعوت، دعوتی به سمت حیات بود. حیات از فرو روفتن در روزمرگی و دلمردگی. حیاتی که بیدار کننده و زنده است و این قیام پاسخی به این ندا بود. نه فقط آن چه که به زبان و ظاهر گفته شود یا در ظاهر عبادات بازتاب پیدا کند. کسانی که در این قیام حضور پیدا کردند، با تمام وجودشان به این ندا پاسخ گفتند. آن که می خواهد با تمام وجود لبیک بگوید، ممکن است زبان او نچرخد. لبیک را کسی باید بگوید که پاک و خالص است. کسانی که در قیام مشارکت کردند، یا تمام وجود حضور پیدا کردند. از آسایششان گذشتند.
* امام حسین (ع) املاک و امکانات داشت، مهم تر از آن احترام داشت اما آسایش خود ار پشت سر گذاشت و آمد، مالش را گذاشت و آمد، جانش را در کف دست گذاشت و آمد. پاک بازی که می گویند این است. چقدر امام حسین (ع) تلاش کرد خلوص این حرکت تا لحظه آخر باقی بماند. حتی عصبیت قبیله ای اعراب آن زمان اجازه نمی داد حسین (ع) با عده ای کمی برود و شهید شود اما حضرت نمی خواست با قبیله برود چرا که آن زمان حرکت قبیله ای می شد. حسین (ع) تلاشش بر این بود که این حرکت به نزاع بین بنی امیه و بنی هاشم تبدیل نشود. این مهاجرت الی الله است و آدم خالص و ناب می خواهد. این انتخابی آگاهانه است؛ امام حسین (ع) این قیام را از قبیله گرایی، مال و مقام تهی کرد.
* این جا سبقت در ایمان است، نه مال و مقام. هدف وسیله را توجیه نمی کند. متعجبم از کسانی که به اسم دین و برای رسیدن به یک هدف مقدس از وسیله ای استفاده می کنند که با روح دین در تناقض است. با نردبان خلاف نمی توان به پشت بام حقیقت رسید. اگر خلاف اول انجام شد برای اصلاح آن هزار خلاف دیگر انجام می شود و حسین (ع) به این سمت قدم برنمی دارد. پالایش نهایی در شب آخر است. می گوید هر کس که می خواهد برود، این ها با من کار دارند، نه شما. ای بسا اگر بروید به شما جایزه هم بدهند. در تاریخ داریم کسی که آن شب می رود و حتی کسی که بعد از نماز ظهر عاشورا می رود. حسین (ع) بیعتش را بر می دارد. نزدیک بودن، آشنا، دوست و فامیل بودن و... هیچ کدام از این ها نیست. این حرکت از تمام شائبه ها پاک می شود. افراد باید پاک شوند تا بتوانند چنین تأثیری در تاریخ بگذارند؛ به تعبیر شاعر "زین باده می خواهی برو اول تنک چون شیشه شو".
۱۲ آبان ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
چرا امام حسین(ع) کربلا را انتخاب کرد؟
چرا امام حسین ع کربلا را انتخاب کرد در روز دوم محرم بود که امام حسین ع وارد سرزمین کربلا شد این کاروانی که از روز هشتم ذی الحجه از مکه حرکت کرده بود روز دوم محرم یعنی بعد از 24 روز به سرزمین کربلا رسیدند آنجا که رسیدند خود حضرت فرمود که اینجا پایین بیایید به گزارش خبرگزاریچرا عزاداریهای حسینی پیش از عاشورا شدت بیشتری دارد؟
چرا عزاداریهای حسینی پیش از عاشورا شدت بیشتری دارد تاریخ انتشار جمعه ۹ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۱ ۰۴ عزاداری بر امام حسین ع مجلس ترحیم نیست که در روز شهادت اقامه شود بلکه ماهیت این قیام در دهه محرم بر مردم در همین مجالس تبیین و فلسفه آن برای احیای این مکتب بازگو میشود حجت الاسلچرا امام حسین(ع) خانواده خود را به کربلا برد؟
چرا امام حسین ع خانواده خود را به کربلا برد تاریخ انتشار دوشنبه ۵ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۲۳ ۵۱ هر چند خانواده امام حسین ع در این مسیر زجر کشیدند اما این ماجرا در راستای انجام تکلیف الهی و مبارزه با طاغوت بود لذا نقش خانواده آن حضرت ع پس از فاجعه کربلا و در آینده نهضت کربلا بسحسین شریعتمداری در یادداشتی مطرح کرد چرا سران فتنه حاضر به نفی گذشته ننگین خود نیستند؟
حسین شریعتمداری در یادداشتی مطرح کردچرا سران فتنه حاضر به نفی گذشته ننگین خود نیستند یکی از مضحکترین ترفندهای اصحاب فتنه برای سرپوش گذاشتن بر ننگ خیانت به مردم و انقلاب آن است که ادعا میکنند سران و عوامل فتنه 88 به نتیجه انتخابات اعتراض داشتهاند حسین شریعتمداری امروز یکشنبه- ورود نمادین کاروان امام حسین (ع) به کربلا
ورود نمادین کاروان امام حسین ع به کربلا دهداری نوفرستی عکس ۱۳۹۳-۰۸-۰۵ ۱۸ ۳۳گلچین حسینی کربلایی اسلام میرزایی +دانلود
گلچین حسینی کربلایی اسلام میرزایی دانلود به بهانه ی آغاز ماه محرم مجموعه ای از مداحی های کربلایی اسلام میرزایی را در این صفحه بشنوید به گزارش خبرنگار خیمه گاه باشگاه خبرنگاران کربلایی اسلام میرزایی از ذاکرین شهر قم است و به بهانه ی آغاز ماه محرم مجموعه ای از مداحی های ویورود سپاه عمر بن سعد به سرزمین کربلا/ خریداری قسمتی از ارض کربلا توسط امام حسین(ع) -
گام به گام با کاروان کربلا ورود سپاه عمر بن سعد به سرزمین کربلا خریداری قسمتی از ارض کربلا توسط امام حسین ع قم - خبرگزاری مهر عمر بن سعد در روز جمعه سوم محرم الحرام سال ۶۱ قمری به همراه چهار هزار نیروی جنگی وارد کربلا شد و فرماندهی آنان را بر عهده گرفت به گزارش خبرنگار مهرمداحی شب نهم محرم 93 با نوای حاج محمدرضا طاهری و کربلایی حسین طاهری + دانلود
مداحی شب نهم محرم 93 با نوای حاج محمدرضا طاهری و کربلایی حسین طاهری دانلود مداحی شب نهم محرم 93 را با نوای حاج محمدرضا طاهری و کربلایی حسین طاهری اینجا گوش دهید به گزارش خبرنگار خیمه گاه باشگاه خبرنگاران مداحی شب نهم محرم 93 را با نوای حاج محمدرضا طاهری و کربلایی حروزشمار سفر حسین بن علی (ع): 4 محرم 61 / لشکر يزيد به سوى كربلا
روزشمار سفر حسین بن علی ع 4 محرم 61 لشکر يزيد به سوى كربلاحسين ع امروز كجاست چه ميكند و چه ميگويد هنوز آفتاب روز چهارم محرم از منتهیالیه افق برنخاسته بود كه كنانه بن عتیق به كاروان امام حسین ع ملحق شد كنانه بن عتیق پیرمردی از شهدای كربلاست كه در حمله نخروزشمار سفر حسین بن علی (ع): اول محرم 61 / ورود شمر براى دومين بار به كربلا
روزشمار سفر حسین بن علی ع اول محرم 61 ورود شمر براى دومين بار به كربلاحسين ع امروز كجاست چه ميكند و چه ميگويد در روز نهم محرمالحرام سال 61 هجرى قمرى شمر بن ذی الجوشن با چهار هزار نفر همراه با نامهای از ابن زیاد به عمر بن سعد مبنی بر جنگیدن با امام حسینحسین مرعشی: فتنه احمدینژاد، ایجاد فاصله بین اصلاحطلبان و نظام بود
حسین مرعشی فتنه احمدینژاد ایجاد فاصله بین اصلاحطلبان و نظام بود گر دغدغههای رهبری را مدنظر قرار بدهیم در همان محدودهای که نظام اجازه داده به رفع آثار فتنه کمک خواهیم کرد و آن جداییهایی که آقای احمدینژاد ایجاد کرده از بین میرود ما با دقت باید به این سمت حرکت کنیم آفتااختلاف روایت مقاتل درباره شهادت ابوالفضل(ع)/ چرا نام 2 عباس در کتاب های تاریخ کربلا وجود دارد؟
اختلاف روایت مقاتل درباره شهادت ابوالفضل ع چرا نام 2 عباس در کتاب های تاریخ کربلا وجود دارد فرهنگ > دین و اندیشه - خبرگزاری ایبنا نوشت کتب «ناسخ» و «مقتل خوارزمی» چنین روایت کرده اند که بعد از شهادت حضرت عبّاس علی اکبر علیهماالسلام شهیبه من گفتند فلان بازیکن میخواهد خرابت کند/ نمی دانم دایی چرا خطم زد
به من گفتند فلان بازیکن میخواهد خرابت کند نمی دانم دایی چرا خطم زد فریدون زندی می گوید با کی روش دعوا نکردم و فقط نظرم را گفتم به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز فریدون زندی ضخصی است با یک دنیا حرف نگفته و نگفتنی او میتواند خیلی چیزها بگسروده جدید سیده تکتم حسینی در رثای یاران کربلا
از خاطرات شعلهور یادآوری سخت است سروده جدید سیده تکتم حسینی در رثای یاران کربلا سیده تکتم حسینی از شاعران جوان افغانستان است که به تازگی غزلی در حال و هوای روزهای محرم سروده است این غزل برای اولینبار منتشر میشود به این مطلب امتیاز دهید به گزارش جام نیوز عزای حسین ع وروضه شب دوم محرم 93 را با نوای حاج محمدرضا طاهری و کربلایی حسین طاهری + دانلود
هرکه دارد هوس کرببلا بسم الله روضه شب دوم محرم 93 را با نوای حاج محمدرضا طاهری و کربلایی حسین طاهری دانلود روضه شب دوم هیئت مکتب الزهرا س را از اینجا بشنوید به گزارش خبرنگار خیمه گاه باشگاه خبرنگاران دومین شب از محرم سال 93 نیز سپری شد نوای حاج محمدرضا طاهری و کربلروضه ورود کاروان امام حسین (ع) به سرزمین کربلا + دانلود
ویژه روز دوم محرم روضه ورود کاروان امام حسین ع به سرزمین کربلا دانلود امام حسين عليه السلام پس از آن كه با دعوت مردم كوفه و نامه هاى فراوان و پى در پى آنان روبرو شد تصميم به هجرت از مكه به سوى كوفه گرفت به گزارش دريچه فناوري اطلاعات باشگاه خبرنگاران با اين كه برخى از آشناورود نمادين كاروان امام حسين(ع)به كربلا در سمنان -
بحرالعلومي خبر داد ورود نمادين كاروان امام حسين ع به كربلا در سمنان سمنان - خبرگزاری مهر مدير كل ميراثفرهنگي صنايعدستي و گردشگري استان سمنان از ورود و استقبال نمادين از كاروان حسيني به سرزمين كربلا در شهرستان سمنان خبر داد به گزارش خبرنگار مهر محمد حسين بحرالعلومي صبح یکشن-
گوناگون
پربازدیدترینها