واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: حسین مرعشی: فتنه احمدینژاد، ایجاد فاصله بین اصلاحطلبان و نظام بود
گر دغدغههای رهبری را مدنظر قرار بدهیم در همان محدودهای که نظام اجازه داده به رفع آثار فتنه کمک خواهیم کرد و آن جداییهایی که آقای احمدینژاد ایجاد کرده از بین میرود. ما با دقت باید به این سمت حرکت کنیم.
آفتاب: «گاهی برخی افراد بر اساس برداشت شخصی خود از مصاحبهها و حرفهای من مطالبی را مطرح میکند که چندان مورد تایید من نیست. هیچ اصلاح طلبی با تشکیل احزاب جدید مخالفت نمیکند. بنابراین من هم با تشکیل احزاب جدید اصلاح طلب مخالفتی ندارم» این را سید حسین مرعشی، فعال سیاسی اصلاح طلب میگوید. مشروح مصاحبه سایت «ندای ایرانیان» با وی را در ادامه میخوانید:
همانطور که استحضار دارید احزاب جدیدی در جریان اصلاحات در حال تاسیس هستند. فرآیند تشکیل این احزاب را چگونه ارزیابی میکنید؟
تشکیل احزاب جدید، گروهها و تشکلهای جدید فی نفسه خوب است. هر فعال سیاسی بنا بر تعریف اصلاحات، از تشکیل احزاب جدید حمایت میکند. من هم امیدوارم احزاب اصلاح طلب قوی و بزرگ تشکیل شوند. به هر حال تشکیل احزاب اصلاح طلب به فرآیند تشکل یابی، فعالتر شدن و هماهنگ شدن نیروهای اصلاح طلب کمک میکند.
در برخی محافل گفته میشود که شما با تشکیل برخی از احزاب اصلاح طلب جدید موافق نیستید؟
هر کسی بر اساس برداشت شخصی خود از مصاحبهها و حرفهای من مطالبی را مطرح میکنند که چندان مورد تایید من نیست. هیچ اصلاح طلبی با تشکیل احزاب جدید مخالفت نمیکند بنابراین من هم با تشکیل احزاب جدید اصلاح طلب مخالفتی ندارم. من فقط حامی اصلی تشکیل احزاب و جبهههای اصلاح طلب قوی و قدرتمند هستم. به یک معنا حزب فراگیر را بیشتر میپسندم. مصاحبههای من صریح، روشن و مبرهن است و نیازی به تفسیر دیگر فعالین سیاسی ندارد. بنابراین حرفهای که به نقل از من منتشر میشود درست نیست.
چه سازوکاری را برای حفظ اتحاد و انسجام اصلاحطلبان مناسب میدانید؟
شورای هماهنگی و آقای خاتمی نقش کلیدی در جبهه اصلاحات دارند. بدنه اجتماعی حامی اصلاحطلبان آقای هاشمی، آقای سیدحسن خمینی، روحانیون مبارز، آقای خاتمی و... را یکی میدانند و جدا از هم تصور نمیکنند. بدنه سیاسی و اجتماعی ما تا عمق روستاها اصلاحات را اینگونه میپندارند. در اصولگرایی هم همینطور است.
نقش آقای خاتمی و شورای هماهنگی در برنامه ریزی این اتحاد چگونه است؟
من آقای خاتمی محور اتحاد و انسجام اصلاحطلبان میدانم. در واقع ایشان اصلاحات را نمایندگی و همراهی میکنند. به یک معنا گروههای اصلاح طلب حول ایشان جمع میشوند. ویژگی شخصی خاتمی این است که به هیچ وجه اهل دیکته کردن هیچ حرفی نیستند. شورای هماهنگی هم نقش قابل توجهی برای جبهه اصلاحات دارد. انتخاب لیست اصلاحطلبان مبتنی بر اجماع نهایی است که فعلا سخن گفتن در اینباره زود است. اصلاحات بیش از هر چیز وابسته به خردجمعی است تا تکیه به یک نفر.
عملکرد اصلاحطلبان در انتخابات آتی مجلس را چگونه ارزیابی میکنید؟ آیا موفق خواهند بود؟
بله. به عقیده من اصلاح طلبان میتوانند اکثریت کرسیهای مجلس را بدست بیاورند. ما به دنبال تشکیل مجلسی قویتر از مجلس نهم هستیم. چرا که میخواهیم مشکلات موجود کشور را حل کنیم. معمولا روند کار دولتها به این صورت بود که هر دولتی که بر سرکار میآمد، انتخابات مجلس آتی پس از استقرار خویش را به نفع خود تمام میکرده است. مردم نیز بعد از انتخابات ریاست جمهوری، همان گرایش سیاسی که در انتخاب رئیسجمهور داشتند را حفظ کرده و مجلسی را مطابق با مشی دولت انتخاب میکنند. با این سابقه میشود پیشبینی کرد که انشاءالله مجلس بعدی مجلس حامی دولت و در خدمت مردم خواهد بود. تشخیص مردم در عرصه سیاسی این است که وقتی رئیس جمهور را انتخاب میکنند، مجلس را نیز در ادامه سیاستهای او انتخاب میکنند تا در جهت احقاق وعدهها کمکی به رئیسجمهور کرده باشند.
به عقیده شما مجلس هشتم و نهم چه مشکلاتی را داشته که اکنون اصلاح طلبان و حامیان دولت بر آن شدند تا در انتخابات مجلس قوی ظاهر شوند؟
افراد متخصص در مجلس نهم حضور پر رنگی ندارند.
به نظر شما مجلس مورد نظر ما چه ویژگیهایی دارد؟
اکثر کارشناسان و متخصصان که اتفاقا گرایش سیاسی چندانی ندارند. مهمتر از جهتگیریهای سیاسی برای انتخابات آتی مجلس، این است که بدانیم در حال مجلس با کفایتی لازم داریم که ملی فکر کند، زمانسنج باشد و به دور از گرایشات شخصی و تمایلات سیاسی در خدمت مصالح ملی باشد. اگر مجلسی بخواهیم که همجهت با دولت روحانی و حامی او باشد، باید نمایندگانی انتخاب شوند که حتما از عنصر کفایت برخوردار باشند.
مساله ردصلاحیتها را درباره اصلاحطلبان چطور ارزیابی میکنید؟
اصلاح طلبان از رد صلاحیت نمیترسند. حتی اگر رد صلاحیت هم شویم، نیروهای متخصص زیادی داریم. دوست داریم مجلس دهم یک مجلس متخصص و متعهد باشد نه صرفا سیاسی و جناحی. فتنه آقای احمدینژاد، ایجاد نوعی فاصله بین احزاب اصلاحطلب و مسوولان ارشد نظام بود. اگر دغدغههای رهبری را مدنظر قرار بدهیم در همان محدودهای که نظام اجازه داده به رفع آثار فتنه کمک خواهیم کرد و آن جداییهایی که آقای احمدینژاد ایجاد کرده از بین میرود. ما با دقت باید به این سمت حرکت کنیم. با اینکه برای پیشبینی انتخابات مجلس آتی زود است اما ما خوشبین و امیدوار هستیم.
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]