واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: رئيس سازمان توليد اسکناس و مسکوک بانک مرکزي:
بکارگيري ويژگي امنيتي جديد در اسکناس ها
رئيس سازمان توليد اسکناس و مسکوک بانک مرکزي از بکارگيري ويژگي امنيتي جديد در اسکناس ها در آينده نزديک خبر داد.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي بانک مرکزي ، مجيد صنيعي ضمن اعلام مطلب فوق گفت: اين ويژگي امنيتي يا از خانواده هلوگرام است يا از خانواده نوعي مرکب که براي چاپ ويزا يا پاسپورت در سازمان توليد اسکناس و مسکوک استفاده ميشود.
وي در باره چگونگي تشخيص اسکناس و ايران چک جعلي تصريح کرد: در توليد اسکناس از حواس انسان بهره ميگيرند. لذا با سه ابزار ميتوان مشخصههاي امنيتي را تشخيص داد: نخست آن که اسکناس اصل به واسطه زبر بودن و استفاده از چاپ برجستهاي که در آن بکار برده مي شود از موارد جعلي که چاپ افست و پرينت معمولي است متمايز است. دوم حس بينايي که به افراد در تشخيص موارد جعلي کمک مي کند و سوم تغيير زاويه سند است که اين مورد نيز با حس بينايي در ارتباط است.
رييس سازمان توليد اسکناس و مسکوک بانک مرکزي به تفاوت چاپ امنيتي با ديگر چاپ ها اشاره و خاطرنشان کرد: چاپ و طراحي امنيتي به صورت خطي است اما چاپ افست با نقاط يا ترام است و از قرار گرفتن نقاط درکنار يکديگر شکلها و تصاوير ايجاد مي شود اما در چاپ امنيتي اين خطوط هستند که تصاوير را ميسازند.
صنيعي ويژگي هايي که براي چاپ امنيتي به کار برده مي شود را استفاده از تصاوير مخفي، چاپ برجسته، ريزنوشتهها، مدالين و تصاوير مکمل عنوان کرد و در توضيح تصاوير مخفي گفت: تصاوير مخفي، معمولاً مقدار ريالي اسکناس به صورت عددي است و در دل طرح پنهان است. تصاوير مخفي معمولا در حاشيه ها استفاده مي شود. اسکناس وقتي در حالت مايل قرار گيرد، بازتاب نور بر روي خطوط موجود بر روي اسکناس، تصوير را نمايان مي کند.
وي ديگر ويژگي امنيتي اسکناس و ايران چک را چاپ برجسته دانست و افزود: چاپ برجسته در پشت و روي اسکناس استفاده ميشود. با لمس اسکناس به راحتي ميتوان زبري را حس کرد و اين زبري، به خاطر چاپ برجسته است. در واقع، در چاپ اسکناس از مرکب چاپ برجسته استفاده مي شود. در چاپ افست هيچ گونه زبري وجود ندارد و سطح چاپي کاملا صاف است.
رييس سازمان توليد اسکناس و مسکوک بانک مرکزي در زمينه طراحي اسکناس گفت: طراحي در اسکناس به صورت خطي است و در واقع بسته به طرحي که در اسکناس بکار مي رود ارتفاع خطوط متفاوت است. براي مثال رشته کوهي که ارتفاع سطح در آن وجود دارد بر روي اسکناس نيز اختلاف سطح وجود دارد.
وي در ادامه افزود: براي تشخيص اين ويژگي ميتوان اسکناس را بر روي پارچه يا کاغذ سفيد کشيد که در اين صورت رنگ آن بر روي پارچه يا کاغذ باقي مي ماند بدون اينکه خدشه اي در خود اسکناس به وجود آيد. اين ويژگي تا پايان عمر اسکناس باقي ميماند در حالي که ديگر چاپها چنين ويژگي را ندارد.
رييس سازمان توليد اسکناس و مسکوک بانک مرکزي به ويژگي امنيتي ريزنوشته ها که با چشم غيرمسلح نيز ديده ميشود اشاره کرد و گفت: ريزنوشته ها در قالب کلمات بسيار ريز به صورت خطي نازک در اسکناس به دنبال هم آمده و تکرار ميشود.
به گفته وي تصاوير مکمل اعداد معادل ريالي اسکناس ها هستند که نصف آن در يک طرف اسکناس و نصف ديگر در روي ديگر آن چاپ مي شود و وقتي اسکناس در مقابل نور قرار گيرد، عدد به صورت کامل ديده ميشود.
نخستين نمايشگاه دستاوردهاي پيشگيري و مقابله با جعل اسناد در سالن همايشهاي بينالمللي صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران برگزار و غرفه بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران به عنوان مقام اول و غرفه برتر معرفي شد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]