محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843487188
شهرداران در کشورهای مختلف جهان چگونه انتخاب میشوند؟
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: شهرداران در کشورهای مختلف جهان چگونه انتخاب میشوند؟
درکشورهای پیشرفته جهان این وظایف روز به روز گسترده ترشده و شهرداری ها به عنوان نهادی مدنی، محلی، عمومی و غیرانتفاعی وظایف بیشتری را نسبت به کشورهای در حال توسعه بر عهده می گیرند.
آفتاب: امروزه تمام کشورهای دنیا با توجه به افزایش جمعیت شاهد بروز مشکلات عدیده ای هستند که از جمله می توان به آلودگی های صوتی، آلودگی هوا و آب، مشکلات حمل و نقل درون شهری، زاغه نشینی و ... اشاره کرد.
در حال حاضر با توجه به اینکه بخش عمده جمعیت کشورها درشهرها هستند، لزوم بکارگیری تدابیری موثر از سوی سازمان ها و ارگان هایی که در مدیریت شهری نقش تعریف شده ای دارند به خوبی احساس می شود.
یکی از مهمترین این نهادها که دارای نقشی محوری در جهت بالابردن کیفیت زندگی در محیط های شهری با فراهم آوردن امکانات و ارائه خدمات دارد، شهرداری هاست.
درکشورهای پیشرفته جهان این وظایف روز به روز گسترده ترشده و شهرداری ها به عنوان نهادی مدنی، محلی، عمومی و غیرانتفاعی وظایف بیشتری را نسبت به کشورهای در حال توسعه بر عهده می گیرند.
شهرداری توسط فردی به عنوان شهردار اداره می شود. به تعریف لغوی شهردار کسی است که شهر را در اختیار دارد. در کشورهای غربی معمولا شهرداران از همه حیث بر سایر قوای سیاسی ارجحیت دارند و مردم بیشتر شهردار خود را می شناسند تا فرماندار یا والی.
اما این فرد چگونه و توسط چه نهاد یا فردی انتخاب می شود؟ موضوعی که پارسینه به دنبال بررسی آن رفت.
ایالات متحده آمریکا
آمریکا دارای سابقه ای طولانی در انتخاب شهردار است. در این کشور از دیرباز اشکال مختلفی از حکومت های شهری وجود داشت که در این بین نوع شهردار شورا آزمایش خود را به عنوان یکی از انواع حکومت های شهری موفق پس داده است. در حال حاضر در 26 شهر اصلی آمریکا این نوع حکومت شهری حاکم است که در آن روابط بین شهردار و شورا بدون ابزار خاصی همسو و هماهنگ می شود ولی به طور کلی شوراهای شهر که زمانی حاکمیت زیادی داشت، با گسترش نقش شهردار قدرت خود را از دست دادند. در این نظام هم اعضای شورا و هم شهردار به صورت مستقیم با آرای عمومی انتخاب می شوند
آخرین نوع حکومت شهری در ایالات متحده نوع کمیسیونی است که تشکیلات کوچ مرسوم به کمیسیون های انتخابی جایگزین شوراها هستند و سیاست های عمومی اداره شهر را بر عهده دارند. در شکل کمیسیونی یکی از اعضای کمیسیون به عنوان شهردار از سوی اعضای کمیسیون انتخاب می شود و در برخی موارد این عضو کمیسیون از طریق آرای مستقیم مردم برای تصدی سمت شهردار برگزیده می شود.
به عنوان مثال در واشینگتن دی. سی شهردار برای یک دوره 4 ساله توسط مردم انتخاب می شود.
کشور انگلیس:
انگلیس کشوری نوپا در انتخاب مستقیم شهردار است. نخستین شهردار در این کشور کن لیوینکستون بود که در سال 2000 با رای مستقیم مردم انتخاب شد.
چین:
کمونیست ها در کشور چین بر شهرداری ها نیز حاکمیت می کنند. شهرداری پکن یکی از شهرداری هایی است که مستقیما تحت رهبری دولت مرکزی اداره می شود و شهردار آن مستقیما به دولت مرکزی گزارش می دهد. شهردار و معاونان او توسط کنگره خلق شهرداری انتخاب می شوند. طبق قوانین چین، کمیته ثابت کنگره خلق در سطح محلی اختیار تعیین مقامات محلی تا سطح معاونان ارشد را دارد، اما فقط در جلسه سالانه با حضور تمام اعضا، حق انتخاب رییس دولت محلی شهردار را پیدا می کند.
کنگره خلق شهرداری پکن نیز یک نماینده مقتدر دولتی است که نمایندگان آن توسط نمایندگان کنگره های خلقی مناطق و بخش ها انتخاب می شوند. این کنگره برای مدت پنج سال خدمت می کند و شهردار و معاونان وی در جلسات از طریق رای گیری انتخاب می شوند.
دولت شهری پکن از شهردار، معاونان شهردار، دبیرکل روسای کمیته های مختلف، ادارات و دفاتر تشکیل می شود. دولت خلق شهرداری پکن برای یک دوره پنج ساله تعیین می شود و از اختیاراتی مانند اجرای تصمیمات کنگره شهرداری پکن و کمیته ثابت آن اجرای تصمیمات و دستورات شورای دولتی، اتخاذ معیارهای اداری و صدور آیین نامه، هدایت و نظارت بر کار دپارتمان های کاری مربوط به خود، تدوین برنامه های شهری و بودجه برای برنامه های توسعه اقتصادی و اجتماعی، مدیریت اداری، اقتصادی، آموزشی، پرورشی، علوم، فرهنگ، بهداشت عمومی و… برخوردار است.
مالزی:
در کشور مالزی انتخاب شهردار با رای مستقیم مردم نیست. شهردار کوالالامپور پایتخت کشور مالزی و بزرگ ترین شهر این کشور توسط وزیر کشور برای یک دوره سه ساله انتخاب می شود.
برزیل:
در شهرهای این کشور، شهرداران به جز مراکز استان ها، شهرهای مرزی و مناطق امنیتی و حساس توسط مردم انتخاب می شدند اما از سال 1988 همه شهرداران به طور مستقیم برای یک دوره 4 ساله توسط مردم انتخاب می شوند.
فرانسه:
آخرین انتخابات شوراها و شهرداری های فرانسه در ماه مارس سال 2001 میلادی برگزار شد و شهروندان فرانسوی اعضای شورای شهر، شهردار و معاونان شهردار را برای مدت 6 سال انتخاب کردند. این انتخابات که منطبق با قانون مصوب 1982 انجام گردید بر اساس وسعت هر کمون صورت گرفت که البته شهرهای پاریس، لیون و مارسی از مقرارات خاص برخوردارند.
در این کشور بر اساس قانون در کمون هایی که کمتر از 3500 نفر جمعیت دارند، اعضای شورای شهرداری طی دو مرحله انتخاب می شوند. بدین ترتیب که کسانی که اکثریت آرای مردم را به دست آورند در مرحله اول انتخاب می شوند، اما کسانیکه حائز اکثریت نسبی می شوند، در دور دوم به رقابت خواهند پرداخت. این در حالی است که اگر چه کاندیداها به یک میزان رای آورده باشند کاندیدایی که از همه مسن تر است، برگزیده می شود.
اما در شهرهایی که بیش از 3500 نفر سکنه دارند، لیست های انتخاباتی بر اساس گروه های 6 نفره تنظیم می شود که مردم به لیست ها رای می دهند. تعداد اعضای شورا شهر شهرداری های این کشور از 9 تا 69 نفر متفاوت است که بر حسب تعداد ساکنان هر کمون متغیر می باشد.
از آنجا که فرانسه دارای سه شهر بزرگ پاریس لیون و مارسی است، این شهرها علاوه بر شورای شهرداری از شورای محله نیز برخوردارند که این شوراهای محله توسط شهردار ومعاونان او هدایت می شوند.
در پاریس انتخابات شورای شهرداری در 20 منطقه انجام می گیرد که 163 نفر به عنوان اعضای شورای شهرداری و 352 نفر به عنوان شورای محلات انتخاب می شوند.
در لیون این انتخابات در 9 منطقه انجام می شود که 73 نفر عضو شورای شهرداری و 148 نفر عضو شورای محله ها هستند. این انتخابات در 8 منطقه مارسی انجام می شود که 81 نفر عضو شورای شهرداری و174 نفر عضو شورای محله می باشند.
کشور آلمان:
در برلین یکی از بزرگترین شهرهای آلمان هم مردم به احزاب برای شوراهای شهر رای داده و حزب برنده شهردار را انتخاب می کند.
کشور هلند:
شهرداری آمستردام پایتخت هلند، دارای یک شورای منطقه با 49 عضو است. این شورا ده نفر را از میان اعضای خود به عنوان هیات مدیره شهر تعیین می کند. حزبی که در انتخابات شورای شهر اکثریت را به دست آورده، می تواند کلیه اعضای هیئت مدیره را از حزب خود انتخاب نماید. هیات مدیره نیز شهردار را انتخاب می کند. اعضای شورای این شهر، مانند اعضای شورای منطقه، هر 4 سال یکبار از طریق انتخابات عمومی تعیین می شوند.
ژاپن:
در شهرهای بزرگ ژاپن مانند اوزاکا و توکیو و ... استاندارانی با فرمان پادشاه ژاپن منصوب شده که نقش استانداران نقش شهردار را هم بازی می کند.
شهر توکیو دارای شیوه حکومت شهری است که براساس آن حکومت محلی شهر توکیو دارای تشکیلات مستقل محلی است که مانند سایر شهرهای بزرگ ژاپن اختیار تصویب نامه و صدور احکام را بر عهده دارد واز قدرت در اموری نظیر رفاه اجتماعی، آموزش عمومی، بهداشت عمومی و بر نامه ریزی شهری برخوردار است.
توکیو دارای 23 بخش می باشد که هریک دارای رئیسی است که به عنوان شهردار از جانب مردم ساکن آن بخش انتخاب می شود. شهرداری توکیو دارای دو ارگان است:
1- ارگان قانون گذاری که اصطلاحا انجمن شهرنامیده می شود و مرکب از 127 نماینده است که با رای مستقیم مردم انتخاب می شوند.
2- ارگان اجرایی که وظایف و ماموریت های محوله از سوی دولت و انجمن شهر را اجرا می کند. این ارگان دارای یک شهردار است که از طریق انتخابات عمومی و با رای مستقیم مردم انتخاب و به مدت 4 سال مسؤولیت اجرایی را به عهده می گیرد.
یوکوهاما شهر دیگر ژاپن نیز همانند شهر توکیو نیز دارای دو ارگان اصلی تصمیم گیری و اجرایی است و شورای شهر و شهردار بطور مستقیم توسط مردم انتخاب می شوند. در شهر یوکوهاما، شورای شهر 94 عضو دارد که برای دوره 4 ساله انتخاب می شوند.
هند:
شهر دهلی هند یکی از هشت شهر بزرگ دنیا محسوب می شود که از سال 2000 برای انتخاب شهردار انتخابات برگزار می شود و شهردار با رای مستقیم مردم انتخاب می شود.
روسیه:
به گزارش پارسینه، در گذشته انتخاب شهردار در مسکو پایتخت روسیه روندی پیچیده داشت. رئیس جمهور این کشور، شهردار را به مجلس پیشنهاد می کرد و مجلس صلاحدید فرد معرفی شده را تائید می کرد. در قانون جدید هر فردی که قصد شهردار شدن دارد، باید امضای 110 عضو شورای شهر را به دست آورد و سپس امکان شرکت در انتخابات برای کسب رای مردم را به دست می آورد.
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
وزیر حج عربستان از روند کاهش تعداد حجاج کشورهای مختلف جهان در موسم حج آینده خبر داد
وزیر حج عربستان از روند کاهش تعداد حجاج کشورهای مختلف جهان در موسم حج آینده خبر داد طرح جواد تکجو1393 07 27 - 16 36 دریافت کل گزارش تصویریبررسي مقايسه اي فقر در کشورهاي مختلف جهان
۶ آبان ۱۳۹۳ ۰ ۷ق ظ بررسي مقايسه اي فقر در کشورهاي مختلف جهان فقر تعاريف مختلفي دارد و يکي از مهمترين مشخصه هاي تمامي تعاريف در مورد فقر محروميت افراد است ميزان فقر در کشورهاي مختلف جهان متفاوت است که کشورهاي مختلف نيز سياست هاي متفاوتي را براي مبارزه با آن به اجرا گذاشته اندرازهای طول عمر مردم در کشورهای مختلف |اخبار ایران و جهان
رازهای طول عمر مردم در کشورهای مختلف در دنيا مناطق زيادي وجود دارد که مردم آن عمر طولاني تري دارند و شادتر هستند برنامه غذايي اين مردم سالم است و از سرطان افسردگي ديابت و بيماري قلبي پيشگيري مي کند کد خبر ۴۴۳۹۵۹ تاریخ انتشار ۰۱ آبان ۱۳۹۳ - ۰۰ ۰۴ - 23 October 2014 در دنيا منطرح انتخاب شهرداران ایرادات قانونی دارد |اخبار ایران و جهان
طرح انتخاب شهرداران ایرادات قانونی دارد کد خبر ۴۴۵۰۸۰ تاریخ انتشار ۰۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۵ - 27 October 2014 نماینده مردم تهران در شورای عالی استانها درخصوص طرح نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای انتخاب شهرداران براساس انتخاب صاحب منصبان هر شهر گفت این طرح ایرادات قانونی دارد محمدانتخاب شهرداران به سبک کشورهای اروپایی تقلید راه رفتن کبک و فراموش کردن روش خودمان است/ باید منتظر بود و دید ک
حافظی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران انتخاب شهرداران به سبک کشورهای اروپایی تقلید راه رفتن کبک و فراموش کردن روش خودمان است باید منتظر بود و دید که آشی که از مجلس پخته و خارج میشود از چه طعمی برخوردار است رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران گفت متا- عزاداری محرم در کشورهای مختلف جهان
عزاداری محرم در کشورهای مختلف جهان Getty ۱۳۹۳-۰۸-۱۱ ۱۳ ۳۸اینفوگرافی: زبان دوم کشورهای مختلف جهان
اینفوگرافی زبان دوم کشورهای مختلف جهان این نمودارِ تصویری را وبسایت MoveHub com گردآوری کرده و در آن زبان دوم کشورهای مختلف جهان را مشخص کرده است برترین ها این نمودارِ تصویری را وبسایت MoveHub com گردآوری کرده و در آن زبان دوم کشورهای مختلفمقایسه مصرف روزانه آب در کشورهای مختلف |اخبار ایران و جهان
مقایسه مصرف روزانه آب در کشورهای مختلف ایران از نظر مصرف روزانه آب توسط هر فرد در فهرست کشورهای پرمصرف دنیا قرار دارد کد خبر ۴۴۲۴۷۷ تاریخ انتشار ۲۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹ ۳۹ - 16 October 2014 ایران از نظر مصرف روزانه آب توسط هر فرد در فهرست کشورهای پرمصرف دنیا قرار دارد به گزارش باشگآغاز مراسم عزاداری حضرت سيدالشهداء (ع) در كشورهای مختلف جهان -
از سوي نمايندگی های فرهنگی ايران آغاز مراسم عزاداری حضرت سيدالشهداء ع در كشورهای مختلف جهان همزمان با فرا رسیدن ایام محرمالحرام مراسم عزاداري سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین ع و ياران باوفايش از سوي نمايندگي هاي فرهنگي ايران با حضور عاشقان و شیفتگان اهل بیت عطلا: طرح انتخاب شهرداران در واقع بیاثر کردن شوراهای شهر است
جمعه ۲ آبان ۱۳۹۳ - ۰۱ ۰۷ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی معتقد است طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران که توسط برخی از نمایندگان مطرح شده در واقع بیاثر کردن شوراهای شهر است حسین طلا در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگحرم امام حسین (ع) چگونه ساخته شد؟ |اخبار ایران و جهان
حرم امام حسین ع چگونه ساخته شد برخی معتقدند قبیلهی بنیاسد که پیکر شهدای کربلا را دفن کردند ساختمانی هم برای آرامگاه امام ع ساختند و برخی دیگر میگویند نخستین آرامگاه بهدست مختار ثقفی برای امام حسین ع ساخته شد کد خبر ۴۴۶۶۶۹ تاریخ انتشار ۱۲ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۱ - 03 Novمحل زندگی اوجالان چگونه است؟ |اخبار ایران و جهان
محل زندگی اوجالان چگونه است عبدالله اوجالان رهبر حزب کارگران کردستان ترکیه پ ک ک در سال 2009 به یک سلول انفرادی 12 متر مربعی با یک حیاط کوچک در جزیره امرالی منتقل شد کد خبر ۴۴۳۳۱۸ تاریخ انتشار ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۰ - 20 October 2014 عبدالله اوجالان رهبر حزب کارگران کردستاننماینده مردم شیراز در مجلس: انتخاب شهرداران توسط شورا مانع تحقق مدیریت واحد شهری است
نماینده مردم شیراز در مجلس انتخاب شهرداران توسط شورا مانع تحقق مدیریت واحد شهری استنماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت تا زمانی که شهرداران به طور کامل توسط شورا انتخاب میشوند دولت وظایف بیشتری را به شوراها محول نکرده و مدیریت واحد شهری محقق نخواهد شد به گزارش خبرگزاررئیسجمهور دونتسک با ۸۱ درصد آرا انتخاب شد |اخبار ایران و جهان
رئیسجمهور دونتسک با ۸۱ درصد آرا انتخاب شد خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که آلکساندر زاخارچنکو رهبر شورشیان جدایی طلب طرفدار روسیه در انتخابات ریاست جمهوری امروز یکشنبه در دونتسک با کسب 81 درصد آرا به پیروزی رسید کد خبر ۴۴۶۶۵۵ تاریخ انتشار ۱۲ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸ ۰۵ - 03 November 20انتخاب شهرداران با رای مردم یا شوراهای شهر
در مناظره تلویزیونی مطرح شد انتخاب شهرداران با رای مردم یا شوراهای شهر در مناظره تلویزیونی انتخاب مستقیم شهرداران که عصر امروز از شبکه اول سیما روی آنتن رفت موضوع انتخاب شهرداران با رای مردم یا شوراهای شهر مورد بحث و بررسی کارشناسان قرار گرفت انتخاب مستقیم شهرداران با رای مردمخزان شهرداران زنجان در پائیز برگ ریزان/ براي قضاوت درخصوص انتخاب گزينه جديد شهرداري زود است -
خزان شهرداران زنجان در پائیز برگ ریزان براي قضاوت درخصوص انتخاب گزينه جديد شهرداري زود است زنجان - خبرگزاری مهر بعد از آنکه شورای شهر زنجان چهارم زنجان در نخستین تجربه انتخاب شهردار نتوانست بیشتر از 11 ماه و 11 روز به محسن امین شهردار منتخب خود اطمینان کند نشستی را با خبرنگاراننیمی از ثروت جهان چگونه قبضه شد؟
شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۷ یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه نیمی از ثروت جهان در دست یک صدم از مردم کره زمین است ایدئولوژی لیبرالیسم را مقصر این چالش دانست و بر لزوم ترسیم مبانی الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت توسط نظام علمی کشور تاکید کرد وحید شقاقی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری د-
گوناگون
پربازدیدترینها