محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1854596386
از پناهندگی 30 هزار دلاری تا یک میلیون دلار ضرر مهاجرت
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: از پناهندگی 30 هزار دلاری تا یک میلیون دلار ضرر مهاجرت
چندی پیش رضا فرجی دانا، وزیر سابق علوم اعلام کرد: «هر سال 150 هزار نفر از نخبگان ایران، کشور را ترک می کنند.» این یعنی ماهی 12 هزار و 500 نفر یا روزی 410 نفر از نخبگان کشور بدون قصد بازگشت به خارج سفر می کنند. سفر بدون بازگشتی که به گفته وزیر علوم وقت، باعث می شود «سالانه 150 میلیارد دلار» به کشورهای دیگر کمک کنیم
آفتاب: این روزها رویای زندگی در سرزمینی دیگر که می گویند آسمانی رنگین تر از وطن دارد، برای خیلی ها یک آرزو شده است و برخی نیز برای رسیدن به این آرزوی خود دستمایه سوءاستفاده سودجویان قرار گرفته تا نه تنها به آرزوی خود دست پیدا نکنند بلکه در برخی موارد مال و جان خود را نیز به خطر بیندازند.
مهاجرت پدیده ای جهانی است و بسیاری از کشورها به طور مستقیم و غیر مستقیم با آن دست و پنجه نرم می کنند. برخی کشورها مبدا مهاجرت بوده و برخی دیگر نیز مقصد و در پاره ای موارد هر دو.
جاذبه زندگی در کشورهای صنعتی پیشرفته برای متخصصان و اندیشمندان کشورهای اصطلاحا جهان سوم، پدیده فرار مغزها و سرمایه های فکری و نخبگان را به یک فاجعه برای مردم این کشورها تبدیل کرده است.
اما مسئله اینجاست خیل عظیم آگهی های تبلیغاتی شرکت های مهاجرتی در فضای مجازی آنقدر زیاد شده است که با توجه به افزایش علاقه به زندگی در آنسوی مرزها، بازار خوبی را نیز برای کلاهبراری مهیا کرده است.
واقعیت این است که وقتی در معرض تبلیغات این مراکز و سایت ها قرار می گیریم، به ما اعلام می شود اگر ما یکی از هزاران نفری هستیم که به دنبال مهاجرت به خارج از کشور و بهره مندی از زندگی ای استثنایی و امکانات بی شمار این کشورها می باشیم.
این مراکز تاکید می کنند که پاسخگوی تمام نیازهای مهاجرتی فرد خواهند بود. اما در بسیاری موارد تمامی این وعده و وعیدها سرابی بیش نبوده و مال باختگان زیادی این راه را طی کرده اند.
گزارشات نشان می دهد، کمترین مبلغی که برخی از این شرکت ها به بهانه کمک به مهاجرت به خارج از کشور از مردم دریافت می کنند، 30 هزار دلار برای هر نفر است. پولی که همواره بدون بازگشت می ماند و متقاضیان نیز در رویا باقی می مانند.
اما دلیل عمده مهاجرت از ایران چیست؟ مهاجران بیشتر به کدام کشورها مهاجرت می کنند و در چه مشغول به چه فعالیتی می شوند؟ آیا این افراد با زندگی در آنسوی مرزها به رویای رنگین خود دست پیدا می کنند؟ مهاجرت به خارج از کشور چه مزایا و تبعاتی به دنبال خواهد داشت؟ تبعات افزایش مهاجرت ایران چه پیامدهایی را برای کشورمان در پی خواهد داشت؟
ایرانیان در حال حاضر در بیش از پنجاه کشور جهان حضور دارند که از میان این کشورها حضور ایرانیان مهاجر به ترتیب در کشورهای امریکا، فرانسه، انگلستان، آلمان، ترکیه و استرالیا بیش از دیگر نقاط جهان است.
در حال حاضر تعداد مهاجرین ایرانی در خارج از کشور طبق آمار غیررسمی تا سه میلیون نفر برآورد میشود که حدود یک میلیون نفر در آمریکا، یک میلیون نفر در اروپای غربی و اسکاندیناوی و مابقی در دیگر کشورهای جهان سکونت دارند. از نظر ویژگی جمعیتی در حال حاضر سن متوسط ایرانیان مقیم و مهاجر بین 25 - 32 سال بوده و اکثر آنان را جوانان و نوجوانان تشکیل میدهند و تقریبا جمعیت زنان با مردان مساوی است.
شاید بتوان عمده دلایل مهاجرت از کشور را انگیزه یافت شغل، زندگی راحت تر، انگیزه های سیاسی و اجتماعی، مشکلات روحی و احساسی در وطن، ادامه تحصیل و رسیدن به مدارج بالای علمی و غیره دانست.
امید به یافتن کار و موقعیت بهتر شغل در آنسوی مرزها یکی از عمده ترین دلیل مهاجرت به خارج از کشور است. در بسیاری از موارد، شخصی که می خواهد به امید یافتن کار و موقعیتی بهتر، مهاجرت کند، تصویر درستی از شرایطی که در انتظار اوست ندارد و گاهی تنها عامل این مهاجرت، جذابیت های خیالی است که تناسبی با موقعیت و توانایی های فرد مهاجر ندارد. البته کم هم نیستند افرادی که به خارج از کشور مهاجرت کرده اند و اکنون در شرایط شغلی عالی و کم نظیر می باشند.
به هر حال مهاجرت برای کار، پدیده ای است که در گذشته، بیشتر تابع عرضه و تقاضا و احساس نیاز برای کار بوده است؛ ولی در حال حاضر، احتیاجات منطقی جوامع، تنها عوامل مهاجرت نیستند و به همین دلیل، گاهی مهاجرت به عنوان یک بحران اجتماعی و فرهنگی مطرح می شود . در واقع، امروزه در بسیاری از موارد، نه شهر یا کشور مهاجرپذیر به این همه نیروی کار مهاجر نیازمند است و نه شهر یا کشور مبدأ از این نیرو بی نیاز است .
از دست رفتن فرصت ها و مهارت های مورد نیاز شهر یا کشور و پایین آمدن تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه از مهمترین پیامدهای کشور مبدا مهاجران است. از دیگر پیامدهای افزایش این امر نیز می توان به تهی شدن کشور از نیروی کار متخصص اشاره کرد. کارگری که در یک فن متخصص است، سرمایه آن کشور محسوب می شود و طبیعتا با مهاجرت خود هزینه های زیادی را بر اقتصاد کشور تحمیل می نماید.
فرار مغزها یا به عبارتی دیگر مهاجرت با انگیزه های تحصیلی و علمی از دیگر عوامل عمده مهاجرت ایرانیان است. دور از واقعیت نیست اگر بگوییم به طور کلی پیشرفت تحصیلی و علمی ایرانیان مقیم در کشورهای دیگر از موضوعات قابل توجه به شمار رفته و تاکنون چندین پایان نامه و رساله دکتری در این زمینه نگارش یافته است .
مهاجرت نخبگان یکی از چالش هایی است که جامعه ما از دیر باز تاکنون و به ویژه در چند دهه اخیر با آن مواجه بوده است و از آن همواره به عنوان یکی از مسایل آسیب زا در جامعه یاد می شود.
بر اساس نتیجه تحقیقاتی که صندوق بین المللی پول در سال 1999 انجام داده است، ایران در میان کشورهای در حال توسعه بیشترین میزان مهاجرت نخبگان را به خود اختصاص داده است. به طوری که نزدیک به 150 هزار نفر از بهترین جوانان و نخبگان ایرانی هر سال کشور را ترک می کنند. این صندوق همچنین در گزارش سال 2009 خود نیز اعلام که ایران در میان 91 کشور توسعه یافته و توسعه نیافته بیشترین میزان فرار مغزها را به خود اختصاص داده است. به طوری که در حال حاضر 250 هزار مهندس و فیزیکدان ایرانی و بیش از 170 هزار ایرانی با مدارک علمی بالا در ایالات متحده آمریکا زندگی می کنند.
حتی بر اساس تحقیقات نهاد ملی علوم 89 درصد از ایرانی هایی که به آمریکا پرواز کرده اند، پس از اخذ مدرک دکترا در این کشور برای همیشه می مانند و اقامت می گیرند. بر اساس آمارها همچنین در سال 2011 و 2012 هم در حدود 8/48 از کل دانشجویان فارغ التحصیل لیسانس، ایران را ترک کرده اند.
چندی پیش رضا فرجی دانا، وزیر سابق علوم اعلام کرد: «هر سال 150 هزار نفر از نخبگان ایران، کشور را ترک می کنند.» این یعنی ماهی 12 هزار و 500 نفر یا روزی 410 نفر از نخبگان کشور بدون قصد بازگشت به خارج سفر می کنند. سفر بدون بازگشتی که به گفته وزیر علوم وقت، باعث می شود «سالانه 150 میلیارد دلار» به کشورهای دیگر کمک کنیم و خودمان ضرر ببینیم؛ یعنی برای هر یک دانش آموخته مهاجرت کرده، یک میلیون دلار. ضرری که باعث شده ایران در زمینه فرار مغزها در میان کشور های دنیا در رتبه دوم قرار گیرد.
و اما مهاجرت برای تحقق رویای زندگی بهتر و آزادانه تر. رویایی که بعضی اوقات به کابوسی تلخ تبدیل می شود و در مواردی نیز محقق خواهد شد. کم نبود مواردی که آنقدر زندگی در کشورهای دیگر برایشان آرزو شده بود که از راههای غیرقانونی وارد شدند و تنها زندگی در تبعیدگاه ها و مرگ نصیبشان شد. سست شدن شدید ساختار و نهاد خانواده نیز یکی از تبعات مهاجرت هایی به شمار می رود که به موفقیت انجام شده است. به نحوی که خانوادههای ایرانی در محیط مهاجرت، به شدت در معرض فروپاشی قرار دارند . طبق تحقیقات، میزان طلاق در بین ایرانیان ساکن امریکا و اروپا، ده برابر میزان طلاق در ایران است.
به گزارش پارسینه، در ماجرای مهاجرت ایرانی ها به خارج از کشور، در کنار ایرانیانی که با کسب جایگاه های رفیع، زندگی موفقی را برای خود رقم می زنند، هستند کسانی که پس از مهاجرت به وضعیت از زندگی می رسند که به مراتب بسیار نامناسب تر از سطح زندگی داخل کشورشان است، اما بسیاری برای اینکه از بازگشت به وطن و اعتراف به شکست می ترسند، تریجح می دهند که سایر سال های عمرشان را در غربت بگذارنند، اما دیگران فکر نکنند که آن ها به آرزوهایشان نرسیده اند و همه چیز سراب بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
وزیر کشاورزی اوکراین اعلام کرد ضرر 17 میلیون دلاری اوکراین با تحریم محصولات کشاورزی از سوی روسیه
وزیر کشاورزی اوکراین اعلام کردضرر 17 میلیون دلاری اوکراین با تحریم محصولات کشاورزی از سوی روسیهوزیر کشاورزی اوکراین اعلام کرد در صورت ادامه تحریم محصولات کشاورزی از سوی روسیه اوکراین در سال جاری تا 17 میلیون دلار و سال آینده تا 60 میلیون دلار ضرر میکند به گزارش گروه اقتصاد بدرآمدها در هالیوود چقدر است؟/ از هنرپیشه یک میلیون دلاری تا میمون 100هزار دلاری
درآمدها در هالیوود چقدر است از هنرپیشه یک میلیون دلاری تا میمون 100هزار دلاری فرهنگ > سینما - روزنامه دنیای اقتصاد در گزارش زیر درآمد هالیوودی ها را منشر کرده است در این گزارش به اقتصاد سینمای هالیوود پرداختهایم و اینکه چه کسی 75 میلیون دلار در هالیوود درآمدارزآوری 24 میلیون دلاری پسته خراسان
یکشنبه ۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۶ رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت خراسان رضوی گفت 2600 تن پسته به ارزش 24 میلیون دلار طی نیمه نخست سال جاری از استان صادر شده است به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خراسان راضیه علیرضایی اظهار کرد در این مدت خراسان رضوی بهخانه 59 میلیون دلاری «تام کروز» برای فروش/ عکس
خانه 59 میلیون دلاری تام کروز برای فروش عکس تاریخ انتشار شنبه 10 آبان 1393 ساعت 19 47 | شماره خبر 1703707796286772004 تعداد بازدید 0 پ پ تام کروز بازیگر سرشناس هالیوودی امارت 10 هزار فوتمکعبی خود را به قیمت 59 میلیون دلار به فروش میرساند خانهای 10 هزار فوت&zwnمحکومیت ایران و سودان به پرداخت غرامت 622 میلیون دلاری در دادگاه آمریکایی
محکومیت ایران و سودان به پرداخت غرامت 622 میلیون دلاری در دادگاه آمریکاییدادگاهی در آمریکا ایران و سودان را به پراخت غرامت 622 میلیون دلاری در پرونده انفجار در کنیا و تانزانیا محکوم کرد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس دادگاهی در آمریکا ایران و سودان را به پراخت غرامت 622خانه 8 میلیون دلاری «جنیفر لارنس» +عکس
خانه 8 میلیون دلاری جنیفر لارنس عکس جنیفر لارنس ستاره ۲۴ ساله هالیوودی و برنده اسکار با خبر خرید یک خانه بزرگ در لس آنجلس دوباره به صدر اخبار رسانه های هالیوودی رسید کافه سینما جنیفر لارنس ستاره ۲۴ ساله هالیوودی و برنده اسکار با خبر خرید یک خانه بزرگ در لس آنجلس دوبارهبلیت ٤٠هزار دلاری برای سفر با قطار به تهران/ واگن های عتیقه، تجار میلیاردر را به ایران می آورد
بلیت ٤٠هزار دلاری برای سفر با قطار به تهران واگن های عتیقه تجار میلیاردر را به ایران می آورد جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری - شهروند نوشت قطار سریعالسیر شرق در اوایل قرن بیستم فعالیت خود را آغاز کرد این قطار کشورهای نیمکره غربی را به شرق پیوند میزدغرامت 400هزار هزار دلاری به تیم آمریکایی صحت ندارد/ بازی با تیم آمریکایی هنوز لغو نشده است
افشارزاده در گفتگو با باشگاه خبرنگاران غرامت 400هزار هزار دلاری به تیم آمریکایی صحت ندارد بازی با تیم آمریکایی هنوز لغو نشده است در حالیکه گفته میشود باشگاه استقلال برای لغو بازیاش با یکی از تیمهای آمریکایی باید غرامت 400هزار دلاری پرداخت کند اما مدیرعامل استقلال نظر دیگریارزآوری 6 میلیون دلاری صادرات فرش از خراسان جنوبی
بیرجند ارزآوری 6 میلیون دلاری صادرات فرش از خراسان جنوبی رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف خراسان جنوبی گفت صادرات فرش از خراسان جنوبی در 6ماهه امسال حدود 6 میلیون دلار ارز آوری داشته است به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران محمد حسن کامیابی مسک منطقه خراسانکمک 150 میلیون دلاری اردوغان به افغانستان
کمک 150 میلیون دلاری اردوغان به افغانستان بین الملل > خاورمیانه - واحد مرکزی خبر نوشت وزیر امور خارجه ترکیه از اعطای کمک مالی 150 میلیون دلاری این کشور به افغانستان خبر داد مولود چاووش اوغلو گفت کمک مالی آنکارا به کابل که با هدف کمک به گسترش و توسعه این کشورجنگ زدهخرید اسب 3میلیون دلاری توسط حاکم دبی
خرید اسب 3میلیون دلاری توسط حاکم دبی جامعه > سرگرمی - روزنامه جمهوری اسلامی نوشت اين روزها ماجراي اسب 3 ميليون دلاري حاكم دبي به موضوع روز محافل عربي تبديل شده است درحالي كه بسياري از ملتها در كشورهاي عربي با خطر تروريستهاي داعش دست و پنجه نرم ميكکمک 50 هزار دلاری ملاله یوسف زی به بازسازی مدارس غزه -
کمک 50 هزار دلاری ملاله یوسف زی به بازسازی مدارس غزه برنده نوبل صلح امسال از کمک 50 هزار دلاری خود به بازسازی مدارس سازمان ملل در نوار غزه خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هندوستان تایمز "ملاله یوسف زی" نوجوان پاکستانی که عنوان برنده جایزه نوبل صلح 2014 شناختهنابود شدن محموله فضایی 200 میلیون دلاری در انفجار موشک آنتارس + تصاویر
چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۷ موشک آنتارس شرکت خصوصی اوربیتالساینس حامل کپسول باری سیگنوس تنها 10 ثانیه پس از پرتاب منفجر شد و محموله 200 میلیون دلاری آن در آتش سوخت به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا پرتاب کپسول باری جدید سیگنوس حامل تجهیزات مورد نیاز فضانخواسته عجیب تیم آفریقایی از فدراسیون ایران اختلاف ۳۵ هزار دلاری، دیدار ایران - کنیا را لغو میکند/ شاید یک آفر
خواسته عجیب تیم آفریقایی از فدراسیون ایراناختلاف ۳۵ هزار دلاری دیدار ایران - کنیا را لغو میکند شاید یک آفریقایی دیگر جایگزین کنیا شودتیمهای ملی ایران و کنیا در صورت توافق فدراسیونهای دو کشور در دیداری دوستانه به مصاف هم میروند به گزارش خبرگزاری فارس تیمهای ملی ایران و کارزآوری 2. 3 میلیون دلاری سایت میگوی گمیشان
سهشنبه ۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۳ مدیرکل شیلات گلستان گفت سایت میگوی گمیشان امسال 3 2 میلیون دلار ارزآوری دارد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در گلستان سیدجواد قدسعلوی در اینباره افزود امسال 481 تن میگو در سطح مفید 243 هکتار تولید شده است وی با اشاره به میزان میگویسایه روشن های تحولات یمن / ۹ تحولات یمن و سکوت معنادار آمریکا/ کنترل ترابری دریایی جهان از طریق باب المندب و گ
سایه روشن های تحولات یمن ۹تحولات یمن و سکوت معنادار آمریکا کنترل ترابری دریایی جهان از طریق باب المندب و گروههای تروریستی کمک 630 میلیون دلاری برای ایجاد سازمانهای مدنیبا وجود آنکه حضور نظامی در یمن به بهانه مبارزه باتروریسم وسعت بیشتری پیدا کرده اما به جز کشتار مردم یمن اقدامصرفهجویی 14 میلیون دلاری با کاهش مصرف سوخت -
صرفهجویی 14 میلیون دلاری با کاهش مصرف سوخت معاون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از صرفه جویی 14 میلیون دلاری با کاهش مصرف سوخت خبرداد و گفت مصرف بنزین در کشور باوجود افزایش بیش از یک میلیون و 300 هزار وسایط نقلیه موتوری به ناوگان حمل و نقل بنزینی کشور با کاهش همراه بوده-
گوناگون
پربازدیدترینها