واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ آبان ۱۳۹۳ (۱۲:۳۶ب.ظ)
بيماري آنفولانزاي فوق حاد پرندگان، يک تهديد جدي عليه سلامت عمومي و صنعت طيور مسئول بهداشت و مبارزه با بيماريهاي طيور اداره کل دامپزشکي کرمانشاه گفت: با توجه به شروع فصل سرما و شيوع بيماري آنفولانزاي پرندگان در کشورهاي شرق آسيا و روسيه ضروري است مرغداران و کساني که با طيور ارتباط دارند بيشتر دقت نمايند زيرا که بيماري آنفولانزاي پرندگان مي تواند تا 100 درصد خسارت وارد کند.
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛ عليرضا حيدري افزود: آنفولانزاي پرندگان يک بيماري ويروسي است که داراي سه تيپ , B ,C A است که تنها تيپ A آن مي تواند در طيور ايجاد بيماري نمايد.
دکتر حيدري با بيان اينکه تيپ A در پستانداران و انسان نيز ايجاد بيماري مي نمايد افزود: مهمترين تحت تيپهاي ويروس H5N1 , H7N1 هستند که بيماري فوق حاد را در پرندگان ايجاد و انسان را نيز مبتلا مي کنند.
وي علائم اين بيماري را در پرنده بيمار؛ شروع ناگهاني و تلفات بسيار بالا، انتشار سريع بيماري در گله، بي حالي شديد، پژمردگي، ژوليدگي پر، اسهال، دور هم جمع شدن گله، کاهش شديد و مشهود مصرف دان، افت ناگهاني و شديد توليد روزانه، علائم حاد تنفسي، سياه شدن و خونريزي تاج،ريش و ساق پا و توليد تخم مرغ با پوسته نرم اعلام کرد.
مسئول بهداشت و مبارزه با بيماريهاي طيور اداره کل دامپزشکي کرمانشاه مخازن اين ويروس را پرندگان وحشي و آبزي (بويژه اردک وحشي) اعلام کرد و افزود: مرغ، بوقلمون، اردک، کبوتر، غاز، پرندگان وحشي، خوک و انسان ميزبان هاي اين بيماري هستند.
وي با اشاره به اينکه چگونه مي توان از وقوع اين بيماري جلوگيري کرد افزود: اجراي اقدامات بهداشتي – قرنطينه اي، کنترل تردد افراد به داخل و خارج فارم، جلوگيري از تماس پرندگان مهاجر و آزاد پرواز يا طيور پرورشي ، ضدعفوني و پاکسازي مزرعه قبل از هر جوجه ريزي، ايجاد حوضچه هاي ضدعفوني در مبادي مزرعه و سالن هاي پرورشي، استفاده از تجهيزات و لباس ضدعفوني شده جهت ورود به مزرعه، سوزاندن يا دفن بهداشتي لاشه هاي تلف شده و عدم نگهداري لاشه در سالن و... مواردي هستند که با رعايت آنها مي توان از وقوع اين بيماري جلوگيري کرد.
دکتر حيدري در ادامه به اقداماتي که بايستي جهت جلوگيري از شيوع بيماري انجام شود افزود: مرغداران با مشاهده هر گونه تلفات غير عادي بلافاصله موضوع را به نزديک ترين شبکه دامپزشکي محل اطلاع دهند تا سريعا نسبت به بررسي موضوع اقدام گردد.
حيدري با توجه به احتمال ناقل بودن پرندگان مهاجر توصيه نمود از شکار پرندگان مهاجر جدا خودداري شود.
وي در پايان به مصرف کنندگان فراورده هاي خام دامي توصيه نمود که از مصرف مرغ زنده بدليل احتمال انتقال بيماري جدا خودداري نمايند و مرغ مورد نياز خود را از مرغ هاي بهداشتي بسته بندي شده تحت نظارت دامپزشکي تهيه نمايند و در صورت هر گونه انتقاد و پيشنهاد و يا شکايت در اين خصوص با سامانه 1512 اداره کل دامپزشکي استان تماس حاصل نمايند.
گفتني است بر اساس گزارش هاي سازمان بهداشت جهاني در خصوص ابتلا انسانها به اين بيماري، از سال 2003 الي 2013 در بيش از 15 کشور جهان تعداد 780 نفر به بيماري آنفولانزاي پرندگان مبتلا شده اند که تاکنون 420 نفر از آنها فوت کرده اند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]