واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ آبان ۱۳۹۳ (۱۲:۴۲ب.ظ)
استاندار سيستان و بلوچستان: بافت شهري و امکانات شهرهاي استان شايسته شهروندان نيست استاندار سيستان و بلوچستان در همايش شهرداران گفت: با توجه به منابع اندک درآمدي شهرداري ها و خشکسالي و بلاياي طبيعي در 10 تا 15 سال گذشته باعث شده است که بافت شهري شايسته شهروندان نباشد.
به گزارش خبرگزاري موج، هاشمي در اين همايش پيشنهاد داد که هفته اي به نام شهر و شهرداري نامگذاري شود تا مديران و شهروندان را بيشتر متوجه زيست شهري کرده و نگاه آنان را نسبت به شهر و الزامات آن قوت ببخشيم.
هاشمي با بيان اينکه 37 نقطه شهري استان سيستان و بلوچستان به علت قلت منابع از سرانه بسيار پاييني نسبت به ديگر استانهاي کشور برخوردار هستند خواستار توجه بيشتر مسئولين وزارت کشور به اين استان شد و گفت: اگر به عدالت اجتماعي مي انديشيم که از اصول درخشان اسلام است اقتضاي آن توازن شهري است.
استاندار سيستان و بلوچستان افزايش سهم شهرداريهاي استان از ماليات را در بهبود کيفيت خدمات آنان به شهروندان موثر دانست و گفت: با توجه به تمرکز 85 درصد بودجه کشور در وزارتخانه ها و مرکز کشور ماليات طرحها و پروژه هاي بزرگ به حساب شهرداري تهران واريز مي شود و سهم شهرداري هاي استان از ماليات بسيار اندک است.
هاشمي اظهار داشت: در صورت صدور مجوز پرداخت مطالبات شهرداري هاي استان از ادارات و سازمانها از محل فروش سهام از سوي وزارت اقتصاد و دارايي بخشي از مشکلات شهرداري ها حل خواهد شد و اين يک ضرورت براي استان است. وي افزود: هم اکنون توان شهرداري هاي ما حتي براي آسفالت خيابانها کم است و شهرهاي ما بويژه مرکز استان از فضاهايي که لازمه انسان تنوع طلب و زيباجو است خالي و فاقد حداقل امکانات براي شهروندان هستند.
استاندار سيستان و بلوچستان با بيان اينکه معماري شهري ما نيازمند بازنگري است گفت: شهرهاي ما رنگ و بوي محلي و ملي ندارند. در حاليکه معماري ايراني از سرمايه هاي اين کشور است و توجه گردشگران خارجي را به خود معطوف کرده است اما ما به آن توجه نداريم.
وي افزود: کليه نهادها و سازمانهاي مرتبط از جمله شهرداري ها با کمک سازمان نظام مهندس و شوراي عالي معماري کشور بايد در طراحي اصولي که شهرها را نظام مند کنند به هم ياري برسانند تا از پراکندگي نگاه به مديريت شهري فاصله بگيريم.
هاشمي به ضرورت مشارکت دادن مردم در اداره شهرها پرداخت و گفت: پايداري و قوام و حيات نظام در گرو مشارکت مردم در اداره امور است و شهرداري ها مي توانند با مردمداري به توسعه شهرها کمک کنند. و اين امر مستلزم اين است که بايد غيرانتفاعي به مسايل شهري انديشيده شود زيرا با رويکردهاي انتفاعي نمي توان در شهر فعال عمل کرد و مردم را يار خود ساخت.
استاندار سيستان و بلوچستان با اشاره به موضوع حاشيه نشيني در شهرهاي استان بيان داشت: حاشيه نشيني براي شهرهاي ما يک آسييب جدي و تضييع کننده حقوق انساني و رنج مردم است که بي عدالتي و بي توجهي ما را نشان مي دهد و تا زماني که حاشيه نشيني در شهرها وجود دارد قانونا و شرعا نمي توان به سراغ ديگر ضرورتهاي شهري رفت.
وي افزود: بسياري از مردم حاشيه شهرها از حداقل امکانات مانند آب آشاميدني مناسب و آسفالت و خدمات شهري محروم هستند. در شهرهاي سيستان به دليل بادهاي 150 روزه کار کردن براي شهروندان رنج آور و شکننده است و اين نوع مباحث بايد در نگاه عالي و بودجه اي ديده شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]