واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: صندلی ریاست وزارت علوم و گزینههایی با ریسک پایین!
روابط دولت و مجلس با عدم رای اعتماد به یک وزیر تیره و تار نمیشود و همکاری و وفاق بین دو قوه همچون گذشته برقرار است.
عوض حیدرپور- هفته گذشته جلسه رای اعتماد اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم دستور کار مجلس بود که نمایندگان به این وزیر پیشنهادی دولت هم رای ندادند. موضوعی که باعث شد برخی از تیره و تار شدن روابط دو قوه سخن بگویند. این در حالیست که رابطه بین مجلس و دولت همچون گذشته همراه با تعامل، همدلی و وفاق است. اتفاقی که رخ داد نه به دلیل روابط تیره دو قوه و لجبازی که بخاطر ایراداتی بود که برخی نمایندگان نسبت به مواضع سیاسی آقای دکتر نیلی داشتند. پیش از جلسه رای اعتماد هم به کرات نسبت به این موضوع به دولت تذکر داده شده بود.
همانطور که در اظهارنظرهای پیش از روز رای گیری مجلس و مخالفتهای روز رای اعتماد مشهود بود، ابهام اصلی پیرامون مواضع دکتر نیلی درباره حوادث سال 88 بود. نمایندگان مخالف خواستار آن بودند که ایشان قاطعانه اتفاقات سال 88 را محکوم کرده و از اهل فتنه اعلام برائت کند و صراحتا عنوان کند که این افراد جایی در وزارت علوم ندارند اما دکتر نیلی نسبت به این موضوع با کمی بی دقتی ورود کردند.
مشکل دوم این بود که دکتر نیلی در دفاعیاتش نتوانست خود را آنگونه که لازم بود به نمایندگان بشناساند. من به عنوان یک بیننده بی طرف در مجلس، سخنرانی وی را همانند صحبت کردن یک استاد در کلاس درس دیدم. شاید اگر سخنرانی قوی تری می کردند در جذب آرا به سمت خود موثرتر واقع می شد.
از طرف دیگر زمان کمی هم برای رایزنی و ارتباط وزیر پیشنهادی با مجلس وجود داشت. وزیر روز یکشنبه به مجلس معرفی شد و روز چهارشنبه جلسه رای اعتماد برگزار گردید. طبیعی است که در این فرصت کوتاه شناخت کافی بین نمایندگان و وزیر معرفی شده صورت نگیرد. باید جلسات تعاملی بیشتری بین دولت و مجلس بر سر وزیر پیشنهادی صورت می گرفت تا ابهاماتی که وجود داشت در خلال این جلسات مرتفع می شد و همه چیز به روز رای اعتماد موکول نمی شد.
بهرحال ماجرای آقای نیلی تمام شده است و نمی دانیم وزیر پیشنهادی بعدی کیست اما معتقدم با توجه به اینکه مجلس بر روی این وزارتخانه حساسیت زیادی از خود نشان داده است باید افراد مناسبی مانند دکتر سورنا ستاری معاون فناوری رییس جمهوری یا مثلا دکتر امید سرپرست پیشین وزارت علوم به مجلس معرفی شوند.
حتی در مجلس هم گزینه های مناسبی برای قرار گرفتن در این سمت وجود دارند افرادی مانند دکتر پزشکیان که سابقه وزارت را هم در کارنامه خود دارد. یا دکتر فرهادی که در حال حاضر هم در دولت مشغول به فعالیت هستند و پیشتر هم سابقه وزارت داشته است. این افراد قطعا شایستگی وزارت دوباره را دارند.
برخی افراد دیگر هم برای این سمت مطرح هستند مانند دکتر نجفی که بدون شک ایشان فردی بسیار مناسب و مورد قبول در این جایگاه هستند اما نباید فراموش کرد که مجلس یکبار به او رای عدم اعتماد داده است. آزموده را آزمودن خطاست و بهتر است که دولت ریسک معرفی وی را متحمل نشود و فردی دیگر را برای این سمت به مجلس معرفی کند.
در مجموع این اتفاقات را نباید نشانه تیره شدن روابط دو قوه دانست. دو قوه در حال همکاری و تعامل برای حل مشکلات کشور هستند و امیدواریم وزیر پیشنهادی بعدی بتواند رای مناسبی از مجلس کسب کند تا تکلیف صندلی وزارت علوم هم بالاخره مشخص شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]