واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ آبان ۱۳۹۳ (۱۳:۱۳ب.ظ)
مرگ سالانه 367 هزار نفر بر اثر ديابت در خاورميانه مدير عامل انجمن ديابت ايران با بيان اينکه کم تحرکي، تغذيه نامناسب و چاقي عمدهترين فاکتورهاي خطر ابتلا به ديابت هستند، تأکيد کرد: نيمي از موارد ديابت با جلوگيري از چاقي و اضافه وزن قابل پيشگيري است.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر اميرکامران نيکوسخن که در حاشيه دومين همايش بازآموزي پرستاران در حوزه ديابت سخن ميگفت، خاطر نشان کرد: بر اساس آخرين آمارها حدود 11 درصد کل هزينههاي بهداشتي دنيا صرف درمان ديابت و عوارض آن ميشود که اين رقم در سال 2010 معادل 5.6 ميليارد دلار بوده که در سال گذشته ميلادي (2013) اين رقم به 13.6 ميليارد دلار افزايش يافته است.
وي با بيان اينکه متاسفانه نيمي از مبتلايان ديابت از بيماري خود اطلاع نداشته و به دليل عدم کنترل به هنگام، در معرض عوارض ناگوار ناشي از آن قرار دارند، اظهار کرد: ديابت نوع 2، مستقيما به شيوهي نامناسب زندگي بر ميگردد. مصرف غذاهاي آماده (فستفودها) و غذاهاي حاوي چربي و نمک فراوان، زندگي ماشيني و کمتحرکي ناشي از شهرنشيني و آپارتماننشيني، استرس و مصرف دخانيات مهمترين فاکتورهاي خطر ابتلا به ديابت هستند.
مدير عامل انجمن ديابت ايران دربارهي ميزان شيوع ديابت در کشور گفت: براساس آمارهاي رسمي حدود 11.3 درصد جمعيت بالغ کشور به ديابت مبتلا هستند، البته خاورميانه و شمال آفريقا ديابت خيزترين منطقه دنيا هستند و سه کشور همسايه ما در حاشيه جنوبي خليجفارس جزو 10 کشور داراي بيشترين ميزان شيوع ديابت در دنيا هستند.
نيکوسخن با اشاره به مرگ 367 هزار بيمار ديابتي در منطقه خاورميانه و شمال افريقا در سال 2013 تصريح کرد: اگر چه نرخ شيوع ديابت در ايران با کشورهاي کويت، عربستان و قطر که با شيوع فوقالعاده ديابت مواجهاند قابل مقايسه نيست، ولي؛ با توجه به تغيير هرم جمعيتي و افزايش جمعيت ميانسال و سالمند کشور در سالهاي آينده افزايش چشمگير شيوع ديابت در آينده دور از ذهن نيست. در اين زمينه وزارت بهداشت و همه دستگاههاي مسوول سلامت، انجمنها و سازمانهاي مردم نهاد و حتي ائمه محترم جمعه و مساجد ميتوانند با ترويج الگوي زندگي و تغذيه سالم در پيشگيري از ابتلاي مردم به اين بيماري و عوارض ناگوار آن نقشي مؤثر ايفا کنند.
مدير عامل انجمن ديابت ايران در ادامه در جمع پرستاران بيمارستان هاي تهران در خصوص نحوه تشخيص ديابت گفت: شايعترين علامت ديابت بيعلامتي است، لذا لازم است افراد بالاي 45 سال به صورت سالانه نسبت به انجام آزمايش قندخون اقدام کنند و افراد زير 45 سال نيز که فاکتورهاي خطر ديابت مثل چاقي، مصرف دخانيات، سابقه خانوادگي ديابت يا سابقه ابتلا به ديابت بارداري دارند، بايد نسبت به انجام مستمر آزمايشها اقدام کنند.
وي با بيان اينکه عوارض ديابت بسياري از اندامها از جمله چشم، قلب و پاها را درگير ميکند، اظهار کرد: شايعترين علت مرگ بيماران ديابتي عوارض قلبي عروقي ناشي از آن است. از سوي ديگر در هر دقيقه دو بيمار ديابتي به مرحلهي قطع پا ميرسند. بايد توجه داشت مهمترين راه براي مهار ديابت و عوارض ناگوار آن، پيشگيري از ابتلا به آن است که با توجه به نکات تغذيهاي و اصلاح الگوي زندگي و پيشگيري از چاقي با افزايش تحرک و انجام حداقل نيم ساعت ورزش در پنج روز هفته به سادگي امکانپذير است.
نيکوسخن در پايان با اشاره به شعار امسال روز جهاني ديابت (23 آبانماه) که «تغذيه صحيح با صبحانه آغاز ميشود» است، از همه مبتلايان ديابت و افراد در معرض خطر دعوت کرد با شرکت در برنامههاي آموزشي هفته ديابت که از 20 تا 26 آبانماه جاري برگزار ميشود، آگاهي و آموزش لازم را در زمينه پيشگيري و كنترل ديابت كسب كنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]