واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد؛
آقاجانی: مهمترین اصل در تعرفه گذاری، بحث نسبت در خدمات است/ وزارت بهداشت جسارت به خرج داد و روش قدیمی را کنار گذاشت
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با بیان اینکه اولین بار کتاب ارزشهای نسبی سلامت در ایران حدود سی سال پیش اجرایی شد گفت: بعد از گذشته سه دهه از اجرای این کتاب و رشد روز افزون علوم پزشکی در ایران و سایر کشورهای دنیا لزوم تغییر در کتاب و پیش بینی تکنولوژی های جدید کاملا احساس میشد.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران، دکتر علیرضا زالی رئیس سازمان نظام پزشکی کشور و محمد هادی آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور بررسی رونمایی از کتاب ارزش نسبی تعرفههای پزشکی در طرح تحول نظام سلامت در برنامه امشب 5 شنبه 8 آبان گفتگوی ویژه خبری حضور یافتند.
در ابتدای این برنامه محمد هادی آقاجانی در پاسخ به اولین سوال مجری برنامه مبنی بر تشریح این کتاب اظهار داشت: تدوین کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت در ایران به حدود 30 سال پیش برمیگردد و اولین نسخ از این کتاب مربوط به آن سالهاست.
وی ادامه داد: حدود سی سال پیش اولین بار کتاب ارزش های نسبی سلامت در ایران اجرایی شد، بعد از گذشت سه دهه از اجرای این کتاب و رشد روز افزون علوم پزشکی در ایران و سایر کشورهای دنیا لزوم تغییر در کتاب و پیش بینی تکنولوژی های جدید کاملا احساس میشد. لذا وزارت بهداشت طی سال های 84، 88 و 89 با همکاری سازمان های بیمه گر برای اصلاح این کتاب تلاش کرد که متاسفانه علی رغم تلاش های زیاد به نتیجه نرسید و احساس میشد که ضرورت دارد این تعرفه ها مورد بازنگری قرار گیرند.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه به دلایل بازنگری در این کتاب اشاره کرد و ادامه داد: اولا حدود 2 هزار تکنیک جدید جراحی و خدمات تشخیصی و درمانی در این کتاب نبود بنابراین به طبع، انواع و اقسام تعرفه ها در بیمارستان های دولتی و خصوصی اجرایی میشد که اصلا به نفع نظام و سلامت مردم نبود و از سوی دیگر بستهی بیمهی پایه یعنی خدماتی که بیمه ها پوشش میدهند به دلیل عدم بازنگری در این کتاب خیلی محدود بود.
وی اضافه کرد: علاوه بر این موضوعات، نسبت بین خدمات نیز تغییر کرده بود به این معنا که رشد تکنولوژی سبب تغییر در نسبت بین خدمات شده بود و مهمترین اصل در تعرفه گذاری که بحث نسبت در خدمات است، نادیده گرفته شده بود و این عدم تناسب به خدمات یک بی عدالتی را در بین رشته های مختلف پزشکی و بین تکنیک ها و اقدامات تشخیصی و درمانی ایجاد کرده بود.
دکتر آقاجانی تصریح کرد: بر این اساس گرایش به سمت برخی از رشته های پزشکی بیش از حد شده بود و گرایش به برخی رشته های مادر طب به ویژه رشته های داخلی بزرگسالان و داخلی کودکان و دیگر رشته های عفونی روان پزشکی و برخی از رشته های جراحی به دلیل همین عدم تناسب کاهش پیدا کرده بود و دیگر حتی برای برخی رشته ها، دیگر داوطلب هم نبود. بنابراین این دلایل و بسیاری از دلایل دیگر لزوم بازنگری در این کتاب را ایجاب میکرد.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: بر این اساسدر سالهای گذشته تعرفه ها را درصدی افزایش میداد، مثلا این رشد ده درصد، بیست درصد و یا سی درصد بدون ایجاد عدالت و عدم تناسب مشکلات را حل نمیکرد، منابع هزینه میشد اما منجر به ایجاد عدالت در بین رشته ها نمیشد و ضمنا این عدم تناسب موجب شده بود که ما در دریافت های خارج از تعرفه در مراکز درمانی توسط برخی از پزشکان و موسسات و بیمارستان ها داشته باشیم و این فشاری بود که بر اقتصاد خانوار تحمیل میشد لذا وزارت بهداشت جسارت به خرج داد و روش قدیمی را کنار گذاشت و به جای اینکه رشد سنواتی معمول را بدهد بازنگری اصولی و بنیادین را در دستور کار خود قرار داد.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که این بازنگری چقدر به طول انجامید گفت: این کار حدود 6 ماه طول کشید، از اسفند ماه سال 92 کار شروع شد، از 28 انجمن تخصصی و فوق تخصصی پزشکی کمک گرفته شد، جلسات بسیار متعدد کارشناسی با همکاران در سازمان نظام پزشکی، همکاری 4 سازمان بیمه گر پایه، دبیرخانه شورای عالی بیمه، اساتید دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، بردهای تخصصی و مجموعه وزارت بهداشت، همه و همه در این بازنگری کمک کردند تا نتیجه ی آن تصویب این تعرفه ها و کتاب ارزش های نسبی خدمات سلامت ایران در هیات وزیران و اجرای آن از اول مهرماه بود.
در حال تکمیل/
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]