واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: توصیه رهبران مذهبی امریکا به مذاکرهکنندگان هستهای
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از واشنگتن نوشت : کمتر از یک ماه مانده به ضرب الاجل تعیین شده برای حصول توافق هسته ای با ایران ، اسقف های کاتولیک امریکا از مذاکره کنندگان مصرانه خواستند قدرت فتوای رهبران اسلامی در مورد ممنوعیت سلاح های اتمی را دست کم نگیرند.
آفتاب: به گزارش ایرنا، فرانس پرس افزود: در دیداری رهگشا ، یک هیات شش نفره از کنفرانس اسقف های کاتولیک در امریکا در ماه آوریل به شهر مقدس قم رفتند تا با رهبران ارشد شیعه به منظور کاهش اختلافات بین ایران و غرب ملاقات کنند.
اسقف " ریچارد پتس " رییس کمیته عدالت و صلح بین المللی در کنفرانس روز چهارشنبه به طور علنی در مورد این سفر گفت : ایرانیان عمیقا احساس می کنند که با عدم درک امریکا و غرب روبه رو شده اند.
در حالی که غرب می کوشد بر سر دستیابی به یک توافق تا 24 نوامبر برای مهار برنامه هسته ای مشکوک ایران مذاکره کند، هیات مزبور چنین استدلال کرده که بویژه واشنگتن باید بر تاکیدات ایران مبنی بر مغایرت ذخیره سازی و کاربرد سلاحهای هسته ای با اصول اساسی اسلام شیعه ، توجه بیشتری نشان دهد.
آیت الله خامنه ای رهبر عالی ایران در سال 2003 فتوایی علیه سلاحهای هسته ای صادر کرد و از آن زمان چند بار بر فتوایش صحه گذاشت .
بگفته پتس هرچند که ظاهرا متن فتوا به طور مکتوب وجود ندارد ولی رهبران مذهبی ایران به هیات اسقف ها گفتند که فتوای صادره " یک موضوع ثبت شده همگانی بوده و سخت مورد احترام علمای شیعه و عموم ایرانیان قرار دارد. "
پتس به بنیاد صلح بین المللی کارنگی گفت : رهبران ایران در مذاکراتشان به این هیات اطمینان دادند که سلاح های هسته ای " به دلیل ماهیت کور و نیروی قدرتمند آن در انهدام همه نوع جوامع بیگناه ، غیر اخلافی است ."
تهران مکررا تکذیب کرده است که در صدد توسعه بمب اتمی است و می گوید برنامه هسته ایش تنها در راستای اهداف غیر نظامی برای تولید انرژی است .
اما غرب و گروه موسوم به پنج به اضافه یک همچنان در مورد برنامه ایران عمیقا بدبین بوده و استدلال می کنند که جمهوری اسلامی باید به اقدامات قابل تایید برای نشان دادن صلح آمیز بودن آن دست بزند.
** فرهنگ مدرن
استیفن کولچی یک مقام سرشناس کنفرانس اسقف ها می گوید : استدلال من این خواهد بود که ما هرگاه احساس خطر می کنیم نفوذ مذهبی را به عنوان یک محرک و اعتبار دهنده نادیده می گیریم .
وی گفت : گمان می کند که وزارت خارجه امریکا اهداف مذهبی ایرانیان را در مورد سلاح های کشتار جمعی به عنوان بخشی از مذاکرات چندان جدی نمی گیرد.
این مقام مذهبی افزود : ایران از یک فرهنگ بسیار غنی برخوردار است . در عین حال فرهنگ مدرنی نیز دارد. "
کولچی چنین استدلال کرد که در مذاکرات هسته ای جاری ، فتوی "تا حدی به مذاکرات هسته ای ربط دارد و در ایران به طور فراگیر آموخته شده و از آن دفاع می شود.
وی گفت که احتمال تغییر یک شبه فتوی وجود ندارد و این آن چیزی است که باید مد نظر دیپلماتها قرار گیرد.چنین چیزی در کل مرجع آموزشی نظام آنان را تضعیف خواهد کرد.
کولچی افزود : برای یک کاتولیک غیر قابل تصور است که پاپ این کار را انجام دهد و برای آنها نیز غیر قابل تصور است که یک آیت الله یا رهبر عالی مبادرت به این کار کند. "
ابراهیم محسنی یک چهره دانشگاهی و کارشناس در مریلند گفت : مطالعه اخیر نشان می دهد که حدود 65 درصد ایرانیان گمان می کنند که تولید سلاحهای هسته ای مغایر با اسلام است .
با نزدیک شدن ضرب الاجل 24 نوامبر ، کارشناسان فنی گروه پنج به اضافه یک به نشست خود در روز جهارشنبه برای رسیدن به یک توافق ادامه دادند.
هنوز تاریخی برای دور بعدی مذاکرات در سطح بالا تعیین نشده است .
در همین حال ، به گفته " جن ساکی " سخنگوی وزارت خارجه امریکا جان کری وزیر خارجه امریکا میزبان ضیافت شامی در اواخر چهارشنبه برای کاترین اشتون مسئول سیاست خارجه اروپا خواهد بود که در حال ترک این سمت است تا از وی تشکر و قدردانی کند.
وی افزود : این یک شام کاری نخواهد بود اما بعید و دور از ذهن نیست که در مورد ایران بحثی شود.
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]