تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805721452




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهی به کارنامه ریاست ده ساله ضرغامی


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
نگاهی به کارنامه ریاست ده ساله ضرغامی




16 آبان ماه 93 دوره 10 ساله ریاست عزت الله ضرغامی بر صدا و سیما خاتمه می‌یابد و سکان مدیریت این رسانه دیداری - شنیداری به فرد دیگری سپرده میشود. ضرغامی تا چه حد موفق بوده است،





تابناک به نقل از روزنامه ایران: احمد پورنجاتی قائم مقام پیشین رسانه ملی از قوت گرفتن احتمال انتخاب جانشین عزت‌الله ضرغامی خبر داد. این صاحبنظر سیاسی، محمد سرافراز را جانشین احتمالی عزت‌الله ضرغامی معرفی کرد و آن طور که می‌گوید، سرافراز که هم‌اکنون معاونت برون مرزی سازمان صدا و سیما را بر عهده دارد، در روزهای آینده به جای عزت‌الله ضرغامی 55 ساله، راهی ساختمان شیشه‌ای سازمان صدا و سیما خواهد شد.

کمتر از 10 روز دیگر یعنی 16 آبان ماه 93 دوره 10 ساله عزت الله ضرغامی ریاست سازمان صدا و سیما خاتمه می‌یابد و سکان مدیریت این رسانه دیداری – شنیداری به فرد دیگری سپرده می‌شود. حال اینکه ضرغامی در این دوره 10 ساله تا چه حد موفق بوده و در دوره وی سیاست‌های سازمان چه سمت و سویی را در پیش گرفته است مسأله‌ای است که می‌توان از دو منظر به آن پرداخت.

موافقان و مخالفان سیاست‌های صدا و سیما

منظر نخست در خصوص افراد و گروه‌هایی است که در طول این دهه همواره موقعیت‌شان در این سازمان حفظ شده و هیچگاه هم مجموعه صدا و سیما و همین‌طور مدیریت آن تلاشی برای کاهش حضور آنها نکرده است. این گروه‌ها معمولاً نگاه مثبت و خوبی به این رسانه و عملکرد آن دارند.

منظر دوم مربوط به افراد و گروه‌هایی است که عقیده دارند مدیریت صدا و سیما در دوره اول گرچه مثبت بود، اما در دوره دوم عملکرد درست و عادلانه‌ای نداشت. گروه مذکور همواره بر این باور بوده و هستند که صداوسیما برخلاف ماهیت ملی آن با ریاست ضرغامی، بیشتر با تفکر یک جناح همسو بوده و خواسته‌ها و نیازهای جناح مقابل را در نظر نمی‌گرفت.

اشکالات محتوایی فقط در خصوص فیلم‌ها و سریال‌ها نبود بلکه برنامه‌های ترکیبی در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و حتی بخش‌های خبری هم علاوه بر ضعف محتوایی با سیاست‌ها، خط مشی و تفکرات گروه اول بیشتر تطابق داشت و گروه دوم در اغلب مواقع خواسته هایش در حد آمال باقی می‌ماند. عزت الله ضرغامی روز شنبه سوم آبان در سی و نهمین همایش فصلی افق رسانه، گزارشی از عملکرد 10 ساله‌اش را به صورت بیلان کاری ارائه داد با این حال در یک نگاه اجمالی عملکرد او و مدیرانش را در طول یک دهه بررسی می‌کنیم.

راه‌اندازی شبکه‌های جدید سراسری، استانی

یکی از مجموعه کارهایی که مدیریت صدا و سیما در طول حضورش بر مسند ریاست این رسانه به سرانجام رساند، بحث راه‌اندازی شبکه‌های جدید بود که این موضوع در ابتدا با استقبال چشمگیری مواجه شد. بسیاری از مخاطبان بر این باور بودند که با تأسیس این کانال‌ها خواسته‌های طیف‌های مختلف برآورده می‌شود. شبکه‌های گوناگون  راه‌اندازی شد، اما خواسته اکثریت مخاطبان را چندان برآورده نکرد و پس از چندی نقد خیل مخالفان و منتقدان به سوی کیفیت پایین برنامه‌ها سرازیر شد.

در راستای همین برنامه، شبکه‌های استانی هم یکی پس از دیگری کارش را آغاز کرد. اما این شبکه‌ها هم حرفی برای گفتن نداشتند و اغلب برنامه‌های پخش شده ماه‌ها و سال‌های قبل را بازپخش می‌کنند و فقط تنها نکته مثبت آن به کارگیری زبان و گویش بومی استان مرتبط است که به نوعی افراد را به این شبکه‌ها نزدیک کرده است.    
    
پخش دیجیتال و راه‌اندازی شبکه اچ دی

یکی از امور مثبت که در این مدت به فرجام رسید، دیجیتالی شدن و رسیدن به فرمت اچ دی است. این رویداد باعث شد تا سیستم گیرنده‌ها که سال‌ها به صورت آنالوگ کار می‌کرد، به فرستنده‌های دیجیتال سپرده و باعث شود کیفیت پخش تصاویر به بالاترین حد خود برسد؛ ضمن اینکه پس از مدتی هم یکی از شبکه‌های ما مجهز به فرمت پخش اچ دی شد گرچه این اتفاق حاصل فشارهای فدراسیون جهانی والیبال بود اما هنوز هم برای آن برنامه خاصی تعریف نشده است. به هرحال این شبکه راه‌اندازی شد و رسانه ملی به لحاظ تکنولوژی به رتبه خوبی در پیشرفت‌های جهانی در عرصه رسانه دست یافت.

حذف مجریان نام آشنا و با‌تجربه

یکی از انتقادهایی که هر سال بر صدا و سیما وارد شده بحث حذف و ممنوع التصویری مجریان تلویزیونی است؛ افرادی که سال‌ها تلاش کردند و آزمون و خطاهای‌شان را در همین رسانه پس داده‌اند، اصطلاحاً بزرگ شده‌اند و نام و عنوان‌شان را مرهون قدرت رسانه هستند اما بنا به دلایلی که در بسیاری از موارد هم موجه به نظر نمی آید، یک شبه کارشان را از دست می‌دهند و اسم‌شان در فهرست سیاه سازمان قرار می‌گیرد. هرکدام از این قضایا نیازمند طرح مباحثی است که در مجال این مطلب نمی‌گنجد.

اما سازمانی که نیروهایی را با دشواری تربیت کرده و جلوی دوربین می‌فرستد به آسانی نباید او را از جلوی دوربین بردارد.

جهتگیری جناحی یا بیطرفی

بحث جهت‌گیری سیاسی صدا و سیما از جمله مباحثی است که چندان پیچیده نیست چرا که این رسانه در این سال‌ها و بخصوص در دوره پنج ساله دوم ریاست ضرغامی روش و خط‌مشی‌ای را پیش گرفت که به طور واضح و علنی همسو با نگرش جناحی خاص است. این قضیه تا آنجا پیش رفت که بسیاری از افرادی که در گذشته با این رسانه همکاری می‌کردند عطای آن را به لقایش بخشیدند و دیگر با آن همکاری نکردند اما هیچکدام از این رویدادها باعث نشد که صداوسیما دست از یکسو نگری بردارد بلکه با قوت بیشتری هم به این رویه ادامه داد. نکته منفی‌تر بی‌توجهی به انتقادها بود که این رسانه و مدیرانش در مقابل هر انتقاد و واکنشی که صدا و سیما را مورد نقد قرار می‌داد حرف‌ها و صداها را ندیده و نشنیده می‌گرفت.
 
... و در نهایت

اگر ده‌ها صفحه هم از رویدادهای دوره ریاست صدا و سیما در 10 سال اخیر پر کنیم باز هم به صفحات بیشتری نیاز است که البته اغلب سطرهای این صفحات رنگ گلایه ونقد نخبگان از عملکرد این سازمان را به خود می گیرد.

انتظار اهل رسانه  این است که بودن یا نبودن و رفتن یا ماندن ریاست صدا و سیما، نباید باعث شود که خدشه‌ای در ماهیت «ملی» رادیو و تلویزیون وارد امور شود؛ مردم یک جامعه که رسانه رادیو - تلویزیونی خصوصی در کشورشان ندارند، متوقع‌اند که صداوسیما خواسته اکثریت را در نظر بگیرد از این رو انتظار می رود که در سیاست‌های اجرایی و محتوایی برنامه‌هایش تجدیدنظری اساسی داشته باشد. صندلی این پست به هر شخصی که سپرده شود، لازم است شخص مسئول با در نظر داشتن سلایق مختلف و بهبود کیفی برنامه‌ها، یکسونگری را کنار بگذارد و فضایی به وجود آورد که مخاطب احساس کند این رسانه واقعاً «ملی» است.

این روزها گمانه‌زنی‌هایی درخصوص حضور محمد سرافراز معاون برون مرزی صداوسیما به عنوان ریاست جدید در رسانه ملی مطرح است حال باید دید اگر او جانشین ضرغامی شود چه راهکارهایی را برای برون رفت از نقایص، چالش‌ها و اشکالات صداوسیما بر می‌گزیند.







تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن