واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
با خوردن این نانها، چربی خونتان بالا می رود
مصرف نانهای حجیمی که با آرد سفید یا بدون سبوس تهیه شده اند، توصیه نمیشود زیرا باگت و نان سفید دیرتر از نان سبوس دار فرد را سیر میکنند، زود جذب میشوند، قند و چربی خون را سریعتر بالا میبرند.
به این مطلب امتیاز دهید
امام علي - عليه السّلام - فرمود: آب باران بياشاميد؛ زيرا كه پاك كننده بدن از امراض و ناراحتي ها است. به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، تغییر ذائقه و گرایش اغلب مردم به سمت مصرف غذاهای آماده و فست فودها، باعث افزایش انواع بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، سرطانها و... شده است. این در حالی است که نان، به عنوان اصلی ترین خوراکی که در سبد غذایی ایرانیها قرار دارد، به سرنوشت غذاهای آماده دچار شده و امروز مردم از خود سئوال میکنند که نان سنتی بخوریم یا صنعتی. بررسی ها نشان میدهد که قوت غالب مردم ایران نان است، بطوریکه در سه وعده غذایی صبح و ظهر و شب، نان در سفره مردم دیده میشود. این در حالی است که با تغییر ذائقه مردم و گرایش به سمت غذاهای آماده، نوع نان هایی که در سبد غذایی مردم قرار میگیرد نیز، تغییر کرده است. اما در مجموع، نان سنتی همچنان نسبت به نانهای ماشینی و صنعتی، از اقبال بیشتری برخوردارند.
اما آنچه در این بین میبایست مورد توجه قرار گیرد، بحث کیفیت و سلامت نان هایی است که در سفره غذایی مردم قرار میگیرند. محمد جواد کرمی رئیس اتحادیه نان های حجیم و نیمه حجیم تهران، معتقد است که نان فانتزی از نظر کیفیت، ماندگاری و مواد اولیه بسیار بهتر از نان سنتی است. زیرا، در تهیه این نوع نان از حرارت غیرمستقیم استفاده میشود، همچنین از جوش شیرین که برای بیماریهای گوارشی و روده مضر است، استفاده نمیشود. بررسیها و گزارشهای آماری نشان میدهد که در حدود 90 درصد از مردم کشورمان، تمایل به خوردن نان سنتی دارند. بطوریکه سرانه مصرف نان در ایران، به ازای هر نفر 165 کیلوگرم است. دکتر مسعود کیمیاگر استاد انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با عنوان این مطلب که نان خوب نانی است که آرد آن از 90 درصد گندم استخراج شده باشد، در ارتباط با کیفیت نان حجیم، گفت: نانهای حجیم از جهاتی بر نانهای مسطح برتری دارند زیرا مانند نانهای مسطح نمیسوزند و سوخت تنور با نان تماس ندارد و آن را آلوده نمیکند. اما اگر در تهیه همین نان حجیم از آرد سفید استفاده شود، نانی که به دست میآید نان خوبی نخواهدشد؛ مثلا نان های باگت بیشتر از آردهای کم سبوس تهیه میشوند در نتیجه خواص نان سالم را ندارند. البته نان های حجیم را هم میتوان با آردهای خوب و با سبوس بالا تهیه کرد.
وی افزود: مصرف نانهای حجیمی که با آرد سفید یا بدون سبوس تهیه شده اند، توصیه نمیشود زیرا باگت و نان سفید دیرتر از نان سبوس دار فرد را سیر میکنند، زود جذب میشوند، قند و چربی خون را سریعتر بالا میبرند و اندیس گلایسمی بالایی دارند در حالی که نان سبوس دار جذب تدریجی دارد، قند و چربی خون را کم کم بالا میبرد، بهتر و زودتر انسان را سیر میکند و در نتیجه فرد کمتر نان میخورد. نکته دیگر اینکه معمولا تمام قسمتهای نان حجیم خورده میشود و دور ریز کمتری دارد در حالی که دور ریز نانهای مسطح بسیار بالاست و برآورد میشود حدود 30 درصد این نانها ضایعات هستند و دور ریخته میشوند. نانهای سفیدی که امروزه در بازار به فروش میرسند، آنچه باید باشند، نیستند و تقلیدی که از کشورهای غربی برای تهیه نانهای حجیم کرده ایم، ناقص و غلط است. نانهایی که عرضه میشوند متاسفانه به هیچ وجه استاندارد لازم را ندارند. حتی نانهای مسطح ما هم نان خوبی نیستند و نان سنگکی که جزو بهترین نانهای ما محسوب میشد، فقط از نظر شکل ظاهری مانند گذشته است و آردی که برای تهیه این نان استفاده میشود، هیچ فرقی با آرد نان بربری ندارد و فاقد سبوس لازم است. تابناک/ 2007
۰۷/۰۸/۱۳۹۳ - ۰۸:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]