واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ آبان ۱۳۹۳ (۱۸:۱۹ب.ظ)
معاون فناوري پارک علم و فناوري کرمانشاه : مالكيت فكري از باارزشترين سرمايهها در داد و ستدهاي تجاري است معاون فناوري پارک علم و فناوري کرمانشاه گفت:مقوله «مالكيت فكري» بيش از يك و نيم قرن است كه به عنوان يكي از زيرساختهاي اساسي توسعه فناوري در دنيا مورد توجه ميباشد و از آن به عنوان يكي از ابزارهاي برتريجويي كشورها و شركتها قلمداد ميكنند.
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛ معصومه خان احمدي در رابطه با بحث مالکيت فکري در کشور گفت: سابقه تصويب قوانين مالکيت فکري در ايران به چندين دهه پيش باز مي گردد. در واقع طي دهه هاي گذشته قوانين متعددي به تصويب رسيده که عمده هدف آنها حمايت از صاحبان ايده هاي نوآورانه مي باشد.
وي در ادامه ابراز داشت: استقرار نظام مالكيت فكري در ايران در نقشه جامع علمي کشور جايگاه ويژه اي دارد. همچنانکه در راهبرد كلان که موضوع آن اصلاح ساختارها و نهادهاي علم و فناوري انسجام بخشيدن به آنها و هماهنگ سازي نظام تعليم و تربيت در مراحل سياست گذاري و برنامه ريزي کلان است به ساماندهي نظام مالکيت فکري در حوزههاي علم و فناوري به عنوان راهبردي ملي مطرح شده است همچنين ايران عضو بعضي از پيمان هاي بين المللي حمايت از مالكيت هاي فكري است و بسترهاي قانوني آن در ايران وجود دارد.
معاون فناوري پارک علم و فناوري کرمانشاه ابراز داشت: زمينه اي که در آن ضعف شديدي احساس مي شود، کمبود اطلاعات صاحبان ايده در زمينه قوانين و پروسه هاي ثبت مالکيت فکري است.
خان احمدي تصريح کرد: بسياري از صاحبان ايده هاي خلاقانه و نو آورانه اطلاع چنداني از روند پيچيده حقوق مالکيت فکري و نهادهاي حمايت کننده و روند اداري آن ندارند که اين خود مي تواند چالش هاي بسياري را براي آنها در آينده پديد آورد.
وي گفت:حقوق مالکيت فکري را قانون اجرا مي کند که با توجه به قانون هر کشوري سطح حمايت از مالکيت فکري مي تواند کم يا زياد باشد.البته به غير از قانون هاي داخلي، قوانين بين المللي و موافقت نامه ها يا عهدنامه هاي بين المللي وجود دارد که چند کشور عضو آن هستند و متعهد مي شوند در روابطشان از حقوق اتباع يکديگر در خاک يکديگر حمايت کنند.
خان احمدي در ادامه افزود: همچنين در ايران اخيرا" بازار دارايي فکري يا بورس ايده راه اندازي شده است که اهداف منحصر بفرد آن شامل ارزش گذاري معنوي ثبت اختراعات و تخفيف ريسک هاي مرتبط با اوراق بهادار مالکيت فکري است.
وي در رابطه با پيامدهاي علم و فناوري در حوزه مالکيت فکري اظهار داشت: در کشور ما با هدايت سرمايه هاي فکري و ايده ها در راستاي تجاري سازي آنها مي توان شاهد بهبود فضاي کسب و کار بود. اهميت و نقش «مالكيت فكري» در سطح بينالملل به تدريج رو به گسترش است بهطوريكه داراييهاي فكري در معاملات تجاري در سطح بينالمللي نقش محوري دارند.
وي مالكيت فكري را يكي از باارزشترين سرمايهها در دادوستدهاي تجاري دانست و گفت: مقوله «مالكيت فكري» بيش از يك و نيم قرن است كه به عنوان يكي از زيرساختهاي اساسي توسعه فناوري در دنيا مورد توجه ميباشد و از آن به عنوان يكي از ابزارهاي برتريجويي كشورها و شركتها قلمداد ميكنند و عدم توجه به اين حوزه، ممكن است در آينده توسعه علمي و فناوري و به تبع آن توسعه صنعتي و اقتصادي را با مشكل جدي مواجه نمايد.
وي ابراز داشت: يکي از مسائل مهم در توسعه علم و فناوري وجود زيرساخت ها يا بستر توسعه علم و فناوري است. مبحث حقوق علم و فناوري نيز وجهي از ابعاد زيربنايي توسعه علم و فناوري است. در اين حوزه، يکي از مؤلفه هاي عمده، قوانين مالکيت فکري است که وجود و کارايي اين قوانين نقش مؤثري در نوآوري و توسعه فناوري در پي دارد.
خان احمدي گفت: در صورت عدم رعايت حقوق مالکيت فکري، يکي از نهادهايي که به شدت در اين خصوص متضرر خواهد شد پارک هاي علم و فناوري هستند که در واقع هدف و راهبرد عمده شان حمايت از ايده هاي نو آورانه است، بي توجهي به مقوله مالکيت فکري به معناي بي انگيزگي واحدهاي فناور جهت توسعه ايده هاي نوآورانه در پارک هاي علم و فناوري خواهد بود که به نوبه خود مي تواند اقتصاد دانش بنيان را به چالش بکشد.
وي در پايان در پاسخ به اين سئوال که پارک علم و فناوري کرمانشاه در بحث مالکيت فکري چه برنامه هايي را در دست اقدام دارد، گفت: پارک علم و فناوري کرمانشاه به عنوان مرجع منطقهاي و مالکيت فکري در جهت گسترش يافته هاي پژوهشي، جنبههاي حقوقي و انتقال فناوري نقش بسزايي در حمايت از مخترعين و تمام دانشجويان و اعضاي هيئتهاي علمي دانشگاههاي استان که براي ثبت ايده خود مشکل دارند، ايفا ميکند در اين راستا مخترعين و صاحبان ايده ميتوانند با مراجعه به پارک علم و فناوري استان کرمانشاه، از خدمات پارک براي ثبت اختراع خود برخوردار شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]