تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه هر كس نداشته باشد نه از من است و نه از خداى عزّوجلّ. عرض شد: اى ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842747020




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برده‌داری و کاپیتالیسم آمریکایی


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: برده‌داری و کاپیتالیسم آمریکایی
چندی پیش هفته‌نامه اکونومیست، کتاب جدید ادوارد باپتیست، تاریخ‌شناس و نویسنده آمریکایی با عنوان " ناگفته‌های برده‌داری و شکل‌گیری نظام کاپیتالیسم آمریکایی" را مورد نقد قرار داد و او را به بی‌انصافی نسبت به برده‌داران متهم کرد.
آفتاب -فرحناز دهقی:  پس از انتشار این یادداشت با عنوان «پنبه خونین» توجه‌ها به سمت این کتاب جلب شد و همین امر باعث افزایش میزان فروش کتاب شد.


به گزارش آفتاب به نقل از هافینگتون پست، باپتیست درصدد بود کتابش در نقطه مقابل کتاب‌هایی قرار بگیرد که از دوران برده‌داری به عنوان صرفاً یک نوع ناهنجاری که در گذشته اتفاق افتاده است و پرونده‌اش برای همیشه بسته شده است، یاد می‌کنند.


او در کتاب خود با نقل روایت‌ها و فضاسازی‌های ملموس و واقعی سعی کرده است راهی متفاوت از کتاب‌های تاریخی پیشین که 250 سال برده‌داری را تنها در یک فصل می‌گنجانند، در پیش گیرد.


تجربه‌ای که باپتیست در کتابش به خواننده منتقل می‌کند زنده و حقیقی است. تجربه‌ای که نه تنها مربوط به سال‌های گذشته بلکه می‌تواند در نزدیکی قرن بیست و یکم هم احساس شود.


باپتیست در این کتاب توانست به نوعی ماهرانه از تحلیلگران و داده‌های اقتصادی استفاده کند. از طرفی او تلاش کرد برای جذب مخاطب بیشتر و افزایش جذابیت کتاب، از فضاسازی و روایت‌های خلاقانه استفاده کند تا تصویر برده‌داری آمریکایی را نسبت به آنچه از قبل می‌دانستیم متفاوت جلوه دهد.


با این وجود؛ نویسنده مقاله پنبه خونین، باتپتیست را به جانبداری و یک‌سونگری متهم می‌کند و معتقد است او با مظلوم نشان دادن اغراق‌آمیز بردگان، سعی دارد نگرش‌ها را درباره سفید‌پوست‌ها تغییر دهد. اما واکنش‌ها در فضای اجتماعی نسبت به این مقاله به قدری تند بود که باعث شد مجله اکونومیست عذرخواهی خود را ابلاغ کند و باردیگر بر دهشتناک‌بودن برده‌داری تایید کند. در ادامه 2  مورد از این کتاب 420 صفحه‌ای نقل می‌شود که باعث جنجال‌های اخیر در سطح جامعه آمریکا شده است.


 برده‌داری عامل اصلی شکل‌گیری ثروت آمریکایی بود


باپتیست در توضیح این جمله در کتاب خود می‌نویسد: "روایت ما از برده‌داری چیزی شبیه این است: برده‌داری بسیار بد است، اما این نوعی ناهنجاری بود. به نوعی بازگشت فئودالی و زمین‌سالاری از میان کاپیتالیسم بود. برده‌داری سرمنشا توسعه کاپیتالیسم در آمریکا شد."


باپتیست می‌خواهد بگوید برده‌داران هم به طور مستقیم هم غیر‌مستقیم در توسعه صنعت آمریکا نقش پررنگی داشتند. او در کتاب خود می‌نویسد:" بیش از 600 میلیون دلار یا به طور متوسط نیمی از فعالیت‌های اقتصادی در آمریکا در سال 1836  توسط برده‌ها از طریق تولید پنبه صورت گرفته است. همچنین در سال 1850 برده‌های آمریکایی، 1.3 میلیارد دلار، حدود یک پنجم کل ثروت آمریکا را تامین کرده‌اند."


 برده‌داری کارآمدتر از نیروی کار آزاد


برده‌داران با یک حساب سرانگشتی، دریافتند سود حاصل از تولیدات پنبه توسط بردگان بسیار بیشتر از گذشته که از نیروی کار آزاد بهره می‌گرفتند، است. تازیانه بی‌رحمانه برده‌داران که بر پیکر برده‌ها روانه می‌شد، سرعت تولید و کشت پنبه را به طور فزاینده‌ای بیشتر می‌کرد و برده‌ها به غایت توان خود در مزارع کار می‌کردند. هر چه شدت رفتار غیرانسانی با بردگان بیشتر می‌شد، میزان بازدهی و تولید متعاقب آن بالا می‌رفت.


از طرفی مقدار ثابتی از کل تولیدات پنبه توسط کارخانه‌های ماساچوست و ردآیلند تولید می‌شد. بنابراین این تولیدات به ثروت کارخانه‌داران ماساچوست و ردآیلند می‌افزود. در حالی که دست‌های بردگان در حال انجام تولیدات بیشتر و ساختن سودهای کلان‌تر برای برده‌داران بود، تورم کاهش پیدا کرد و کارخانه‌های نساجی بیشتری ساخته شد و از همین روی بود که در سال‌های 1790 تا 1860 بوستون و سایر شهرها و ایالت‌های جنوبی آمریکا به پول بیشتری دست پیدا کردند.




تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن