واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ آبان ۱۳۹۳ (۱۱:۴۰ق.ظ)
نقش شرکت هاي کارگزاري و تأمين سرمايه در پيشبرد اهداف ضد تورمي دولت رقابت شرکت هاي تأمين سرمايه در استفاده از ابزارهاي نوين مالي، راهگشاي دولت در اجراي سياست هاي ضد تورمي و خروج از رکود اقتصادي است.
به گزارش خبرگزاري موج، مدير عامل کارگزاري صندوق بازنشستگي کشوري، با بيان اين مطلب گفت: متأسفانه در حال حاضر به دليل محدوديت ابزارهاي مالي، خدمات و فعاليت هاي کارگزاري ها و شرکت هاي فعال در حوزه تأمين سرمايه، مشابه يکديگر بوده و آن طور که به نظر مي رسد تفاوت چنداني با يکديگر ندارند در حاليکه تنوع اين ابزارها ميتوانند در خدمات ارائه شده از سوي شرکتهاي تأمين سرمايه تفاوت ايجاد کنند و به نوعي بين آنها رقابت ايجاد کند.
وي با تأکيد بر اين که راهاندازي ابزارهاي مالي نوين با در نظر گرفتن نياز مشتريان، ميتواند جان تازهاي به بورس ببخشد، افزود: تلاش اين شرکت ها و ايجاد انگيزه رقابت بين آنان مي تواند در نهايت منجر به جذب سرمايه هاي بيشتر از جامعه و تزريق اين منابع به بخش هاي توليدي شود.
مصلح آبادي با اشاره به اينکه در شرايط کنوني اقتصاد ايران بسياري از بنگاه هاي اقتصادي به خصوص بخش توليدي در تنگناي شديد مالي به سر مي برند، افزود: همانطور که دولت در سياست هاي خود در اجراي طرح "خروج غير تورمي از رکود" مطرح کرده، بازگشت توليد به ميزان حداکثري قبلي و سپس دستيابي به رشد اقتصادي پايه و مستمر، رکن اصلي دست يابي به اين مقصد است که اين امر نيز از هيچ طريقي جز کمک به تأمين مالي بنگاههاي اقتصادي از طريق اوراق بهادار، تنوع دادن به ابزارها و نهادهاي تامين مالي به منظور پوشش دادن کليۀ نيازهاي سرمايه گذاران و شرکت هاي سرمايه پذير و همچنين تقويت نقش بازار اوليه در تشکيل سرمايه قابل دسترس نيست.
به گفته وي بروز شرايط رکودي که ناشي از بروز چالشي با عنوان کمبود منابع مالي و تنگناهاي اعتباري براي دست اندرکاران توليد و اقتصاد کشور بوده است تنها با تکيه بر منابع مالي داخلي قابل حل است و هيچ کس نمي تواند منکر اين واقعيت باشد که پول و سرمايه زيادي در اختيار مردم وجود دارد و کارشناسان تنها بايد ابزارهايي تعريف کنند تا ضمن شناسايي اين منابع ، افراد را در جهت سرمايه گذاري در بورس و تقويت اقتصاد کشور هدايت کنند.
مدير عامل شرکت کارگزاري صندوق بازنشستگي کشوري (صباجهاد)، افزود: نکته مهم اين است که خاستگاه اصلي جذب اين منابع نيز بازار سرمايه است، اما؛ در عين حال نبايد اين واقعيت را نيز از نظر دور نگه داشت که استفاده از ظرفيت هاي موجود در اين بازار نيز بدون توجه به نقش و جايگاه شرکت هاي کارگزاري و شرکت هاي تأمين سرمايه امکان پذير نخواهد بود.
مصلح آبادي همچنين در خصوص رکودي که در ماه هاي گذشته بازار سرمايه به خصوص شرکت هاي ليدر با آن مواجه شده اند، گفت: بازار اوليه بورس بسيار محدود و عمق کمي دارد و به همين دليل شاهد هستيم که در اوج رکود بازار سرمايه، تنها شرکت هاي کوچک تا حدي با استقبال بازار روبرو مي شوند؛ چرا که اصولا منابع و نقدينگي موجود در بازار بسيار محدود و ناچيز است و اين منابع ناچيز تنها راه براي نمايش خود در ميدان بورس را حضور در شرکت هاي کوچکتر مي بينند.
وي با تأکيد بر نياز اقتصاد کشور به منابع مالي جديد گفت: در صورتي که بازار اوليه عمق لازم را داشته باشد، بازار مي تواند با همراهي سيستم بانکي و با کمک ابزارهاي نوين بخشي از اين نياز را رفع کند که در اين صورت مي توان گفت بازار سرمايه نقش اصلي خود را ايفا به فلسفه وجودي خود رسيده است.
مصلح آبادي يکي ديگر از دلايل رکود بازار سرمايه و عدم ورود نقدينگي به اين بازار را ريسک بالاي آن دانست و گفت: اما واقعيت امر اين است که ريسک پذيري جزو جدايي ناپذير بازار سرمايه است و در هر صورت هر تلاشي براي حذف اين ريسک معقول نيست و نمي توان به طور کلي منکر آن شد، اما؛ در اين مورد نيز ابزارهاي مشاوره و تنوع خدمات همچون صندوق هاي سرمايه گذاري مشترک که عملکرد قابل توجهي از آنها ديده ايم، مي تواند راهگشا باشد.
مدير عامل شرکت کارگزاري صندوق بازنشستگي کشوري (صباجهاد) در پايان خاطر نشان کرد: اگر زمينههاي تقويت بازار اوليه را فراهم کنيم، ميتوان اميدوار بود در فاصله کوتاهي بازار سرمايه به سمت رونق و رشد حرکت کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]