تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):رستگـار نمی شوند مـردمـى که خشنـودى مخلـوق را در مقـابل غضب ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805277401




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشکل، غير‌قانوني بودن بورسيه‌ها نبود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۵ آبان ۱۳۹۳ (۰:۵۷ق.ظ)
ايران: مشکل، غير‌قانوني بودن بورسيه‌ها نبود
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه ايران چنين نوشت:
قانون ضوابط ناظر بر اعطاي بورسيه‌هاي دولتي را هرگونه که تعريف کنيم، دست کم يک چهارم بورسيه‌هاي اعطايي در دور دوم دولت آقاي احمدي‌نژاد درست نبودند. حتي با اينکه وزارت علوم دولت دوم احمدي‌نژاد ضوابط را به گونه‌اي تغيير داده بودند تا به کساني که خودشان مي‌خواستند، بورس تعلق گيرد، معذلک در مواردي همان ضوابط شکسته و بسته خودشان را هم دستکاري کردند. اگر هيچ‌کس نداند، اتفاقاً مسئولان وزارت علوم دولت دهم نيک مي‌دانند که چگونه بورس ادامه تحصيل در مقطع دکترا به «دوستان» واگذار کردند. اما برخلاف تصور بسياري مناقشه با دکتر فرجي دانا اساساً بر سر بورسيه‌هاي غير‌قانوني نبود. فرجي دانا چهار گناه کبيره مرتکب شده بود که به واسطه آن تندروها استيضاح او را طراحي کردند. گناه اول آن بود که وي فضاي سکوتي را که بعد از حوادث 22 خرداد 88 در دانشگاه ها حاکم شده بود تا حدود زيادي تغيير داد. او به تعبير روحاني فضاي باز را جانشين فضاي امنيتي حاکم در دانشگاه‌ها کرد و دانشجويان را که به واسطه ترس از کميته‌هاي انضباطي به اين سو سکوت کرده بودند مجدداً به گفت‌و‌گو و تحرک آورد.
گناه دوم فرجي دانا آن بود که خيل عظيم دانشجوياني را که «ستاره‌دار» و از تحصيل محروم شده بودند شروع به وارد کردن به دانشگاه کرد. گناه سوم وي آن بود که استاداني را که بازنشسته اجباري شده و اخراج يا ممنوع‌التدريس شده بودند مجدداً دعوت به همکاري نمود. و بالاخره گناه چهارم وي آن بود که براي همين رؤساي دانشگاه‌‌ها از استادان دانشگاه‌ها نظرسنجي کرد.
از ديد تندروها اين اقدامات چهار گناه نابخشودني بودند و به همين خاطر هم فرجي‌دانا را استيضاح کرده و به وي رأي کبود دادند.
اما تندرو‌ها سخت در اشتباه‌اند. زمان به عقب باز نمي‌گردد و ديگر نمي‌توان آن شرايط گذشته را مجدداً در دانشگاه‌ها حاکم کرد. درب انجمن‌هاي اسلامي دانشجويي وساير تشکل‌هاي مستقل در چهار سال 92-88 بسته شدند اما بعد از انتخابات 24 خرداد 92 و تشکيل دولت آقاي روحاني مجدداً جنب و جوش و حيات ونشاط به محافل دانشجويي و دانشگاه‌ها بازگشته است.
بعد از چهار سال که دانشجويان نگران از کميته‌هاي انضباطي، نگران از اينکه ممکن است گزينش وزارت علوم يا دانشگاه‌ها به آنها اجازه ورود به دوره‌هاي فوق ليسانس و دکترا ندهند (همچنان که در آن چهار سال 92-88 گزينش براي بسياري از دانشجوياني که در مقاطع بالاتر قبول مي‌شدند واقعاً معضلي شده بود) حالا با اميدواري و اطمينان درب انجمن‌هاي اسلامي و تشکل‌هاي دانشجويي را بعد از چهار سال دارند باز مي‌کنند. در طي آن چهار سال عمدتاً تشکل‌هاي دانشجويي دولتي اجازه فعاليت نداشتند و درب تشکل‌هاي مستقل دانشجويي قفل شده بود. واقعيت تلخ است که تندروها اصلاً ميانه‌اي با اين وضعيت جديد ندارند. آنان ترجيح مي‌دهند تا همان شرايط امنيتي در دانشگاه‌ها حاکم باشد. اما چرا؟ چرا تندروها اين همه با ايجاد فضاي باز در دانشگاه‌ها مخالفند و آن را بر‌نمي‌تابند. به اشکال مختلف آنها با فضاي باز در دانشگاه‌ها مخالفت مي‌ورزند. جداي از آنکه وزير علوم را برکنار کردند، با جنجال اعلام کردند که «دانشجويان به واسطه سياسي شدن فضاي دانشگاه‌ها ديگر درس نمي‌خوانند»، «دانشگاه‌ها دچار افت علمي شده‌اند!»، «دانشجويان دنباله‌رو و مبلغ احزاب سياسي برون از دانشگاه‌ها شده‌اند» و ساير اتهاماتي از اين دست. در حالي که هر کسي که کوچکترين آگاهي از وضعيت دانشگاه‌هاي کشور داشته باشد، مي‌داند که هيچ‌کدام اين مطالب درست نبوده که دانشجويان درس و تحصيل را رها کرده‌اند و پياده‌نظام احزاب شده‌اند و هيچ‌يک از اتهامات ديگري که اصولگرايان به دولت آقاي روحاني و وزارت علوم آن وارد مي‌کنند، کوچکترين صحتي ندارد.
پس چرا تندروها اين همه نگران باز شدن فضاي سياسي در دانشگاه‌ها و تحرک سياسي از ناحيه دانشجويان در دانشگاه‌ها هستند؟ پاسخ روشن است. نزديک به 90 درصد دانشجويان کشور از اين جناح پيروي نمي‌کنند و بسياري از آنان مخالف و منتقد آنان هستند. به همين خاطر است که تندروها ترجيح مي‌دهند که مهر سکوت سايه تهديد بالاي سر دانشجويان کشور باشد و آنان صرفاً آهسته بروند و آهسته بيايند و سرشان را از توي کتاب‌هاي‌شان درنياورند چون متوجه شده‌اند که دانشگاه‌هاي کشور عمده‌ترين کانون عليه سياست‌هايشان است.
نويسنده: صادق زيباکلام
استاد دانشگاه













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن