واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ آبان ۱۳۹۳ (۱۸:۵۳ب.ظ)
پدافند زيستي، پيچيده ترين بخش پدافند غير عامل است رئيس مرکز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت، پدافند زيستي را پيچيده ترين بخش پدافند غير عامل بيان کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر محمد مهدي گويا در همايش پدافند غير عامل در نظام سلامت، پدافند زيستي را يک سري مجموعه اقدامات غير نظامي که موجب حفاظت از سرمايه هاي ملي در برابر تهديدات زيستي مي شود بيان کرد و گفت: پدافند زيستي باعث کاهش آثار و عواقب ناشي از تهديدات زيستي مي شود.
وي پيچيده ترين بخش پدافند غير عامل را پدافند زيستي بيان کرد و گفت: آمادگي در برابر حوادث زيستي عمدي يا غير عمدي کار بسيار دشواري است و نياز به هماهنگي هاي بسيار زيادي دارد و آن اقداماتي که بايد قبل از وقوع اتفاق رخ دهد بسيار مهم و پيچيده است.
رئيس مرکز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت با اشاره به اين که ممکن است عامل ايجاد کننده يک حادثه موجود زنده باشد، افزود: چنين موجود دفاعي زنده، شکل و ماهيت، روش عمل، محل و زمان ورود خود را مي تواند با انتقال بيماري تغيير دهد، بنا بر اين قابل پيش بيني نبوده و برخورد با آن کار مشکلي است.
وي بر اهميت شناسايي هر چه زودتر موج اول مبتلايان در حوادث عمدي و غير عمدي تأکيد کرد و گفت: حوادث عمدي و غير عمدي داراي چند موج مي باشند.
دکتر گويا در ادامه با اشاره به اين که ممکن است زمان و مکان وقوع يک بيماري غير معمول باشد، افزود: در برخي مواقع در برخي از حوادث و بيماري ها همه گيري و سرعت گسترش بصورت غير طبيعي افزايش مي يابد.
رئيس مرکز مديريت بيماري هاي واگير در ادامه با اشاره به اهميت هدر ندادن وقت در واکنش به حوادث گفت: هشدار داده شده به مردم بايد جدي و دستورات اجرايي مشخص را به دنبال داشته باشد تا مردم متوجه حساسيت هشدار شوند.
وي با تأکيد بر ضرورت کنترل حادثه غير معمول، ادامه داد: بکارگيري امکانات لازم در جاي لازم و مشخص و مهار کردن حادثه با هدف اين که از سطح شهر يا منطقه خطر خارج نشود، از جمله اقدامات لازم به هنگام وقوع حادثه غير معمول است.
به گفته دکتر گويا در زمان از دست دادن کنترل مهار بايد وارد مرحله تخفيف مهار به معني جلوگيري از ابتلا کمتر مردم به بيماري، ورود به بيمارستان و نهايت مرگ شويم.
رئيس مرکز مديريت بيماري هاي واگير در ادامه بر شناسايي موازين کنترل عفونت و قطع چرخه انتقال بيماري تأکيد کرد و گفت: به منظور بررسي بيشتر و جلوگيري از اپيدمي بيماري بايد تيم هاي واکنش سريع در جهت شناسايي افراد در تماس با بيمار ايجاد شود تا جلوي طغيان بيماري گرفته شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]