تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 8 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند از نادانان پيمان نگرفته كه دانش بياموزند، تا آنكه از عالمان پيمان گرفته كه به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802604590




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چشم صنایع دستی به تدبیر دولت یازدهم |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چشم صنایع دستی به تدبیر دولت یازدهم
کد خبر: ۴۴۴۸۲۷
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۲ - 26 October 2014


دولت تدبیر و امید در آستانه تدوین برنامه ششم توسعه قرار گرفته است؛ برنامه‌ای که برای صنایع دستی کشور حکم مرگ و زندگی دارد و همه امیدوارند دولت به وعده‌های خود در این حوزه عمل کند.

به گزارش تسنیم، شاید اگر کسی بخواهد ایران باستان و فرهنگ ایرانی را معرفی کند یا در کشوری بخواهد نمادی از ایران عزیزمان ارائه دهد یک خاتم زیبا را هدیه می‌کند یا یک ملیله یا گلیم را به عنوان یادگار به یک گردشگر خارجی می‌دهد؛ آری اینها سرمایه‌های فرهنگی کشورمان است که باید برای همیشه پاس داشته شوند و برای نگهداری آن‌ها تلاش شود.

روزی را تصور کنید که دیگر معرق‌کاری در کشور نیست، گلیم و چاقوی زنجان و خاتم اصفهان و شیشه‌کاری زیبای تهران از ایران رخت بربسته است، روزی که حتی فرش ایرانی هم محلی از اعراب ندارد یا نمد و سفال ایرانی و میناکاری را باید در موزه‌ها یافت، دیگر سفال‌کاری پاهای خود را روی ارابه چوبی زیر میز، حرکت نمی‌دهد تا در بالای میز، کوزه‌ای را خلق کند، برای یافتن دار قالی باید به انباری‌ خانه‌های روستایی رفت و صدای قلم‌زنی یک هنرمند اصیل ایرانی را دیگر باید به باد فراموشی سپرد.

این اتفاق شاید در ابتدا دور از ذهن به نظر می‌رسد اما طبق نظر تقریباً همه کارشناسان صنایع دستی، صنایع دستی کشورمان رو به افول است، البته در طی سال اخیر کارهایی شده است اما در مقابل سطح تخریبی که در طی چندین سال گذشته صورت گرفته است این کارها واقعاً ناچیز است و صنایع دستی به قول معاون صنایع دستی کشور با تنفس مصنوعی زنده است.

از نداشتن ساختمان جداگانه برای صنایع دستی کشور بگیرید تا نبود فروشگاه‌های دائمی کشور در حوزه صنایع دستی و نبود مکانیزم‌های لازم برای مدیریت صنایع دستی کشور که موجب شده است صنایع دستی جزیره‌ای باشد که هر کدام از اجزای آن در اختیار سازمانی دیگر قرار گرفته است، همه این موارد به همراه موضوعات از جمله عدم حمایت جدی از تولید و صادرات صنایع دستی دیگر موجب شده است صنایع دستی کشور تضعیف شود و در حال احتضار قرار بگیرد.

با روی‌کارآمدن دولت یازدهم و وعده‌هایی که شخص رئیس جمهور در برنامه‌های خود حین انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در حوزه صنایع دستی مطرح کرد، امیدها زنده شد که این صنایع ارزشمند کشور که بار فرهنگ کشور را نیز به دوش می‌کشد و در حال زوال است، مورد توجه قرار بگیرد.

«ایجاد زمینه‌های گسترش تولید، توزیع، مصرف و صادرات صنایع دستی و آثار هنری اصیل و بومی» و «کسب جایگاه شایسته در تجارت جهانی محصولات فرهنگی» برخی از این وعده‌ها در حوزه صنایع دستی است که رئیس‌جمهور کشورمان در بخش تقویت تعامل فرهنگ با سایر کشورها مطرح کرده است؛‌ یا این‌که روحانی در بازدیدی که چندی پیش از سازمان میراث فرهنگی داشت اعلام کرد «در بخش صنایع دستی در ایران توانمندی و هنرمندی بسیار زیادی وجود دارد وحدود دو میلیون نفر در این زمینه مشغول به کار هستند و ما باید این کار را توسعه دهیم و زمینه‌ها و امکانات جدیدی دراین بخش فراهم کنیم؛ در بخش صنایع دستی بانوان ما می‌توانند بخش بزرگی از این صنایع را در داخل خانه و در کنار ایفای وظیفه مادری، هم برای درآمد خودشان و هم برای کشور و هم برای صادرات انجام دهند»؛ وعده‌هایی که برای تحقق، به توجه بیش‌تر مسئولان نیاز دارد.

یادمان نمی‌رود که در تدوین برنامه پنجم توسعه، وقتی مسئولان صنایع دستی کشور با توجه به خرد جمعی، برنامه‌ای کارشناسی‌شده را تدوین و به دولت ارائه کردند، متأسفانه متنی از برنامه پنجم به مجلس رفت که تقریباً هیچ‌کدام از آن برنامه‌های کارشناسی‌شده در متن پیشنهادی دولت به مجلس نبود و در مجلس هم متأسفانه حامی صنایع دستی وجود نداشت که این متن را اصلاح کند.

در حال حاضر مسعود سلطانی‌فر، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام کرده است که برنامه‌های پیشنهادی این سازمان به دولت تدبیر و امید ارسال شده است که در حوزه صنایع دستی برنامه‌های خوبی دیده شده است، امید است که مسئولان دولتی، حساسیت وضع موجود صنایع دستی کشور را درک کنند و این برنامه‌ها را در هنگام ارائه به مجلس، حذف نکنند و به وعده‌های خود در این حوزه جامه عمل بپوشانند.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن