واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ آبان ۱۳۹۳ (۱۱:۵۲ق.ظ)
آفرينش: بمب ساعتي داعش براي تغيير خاورميانه
به گزارش خبرگزاري موج، «بمب ساعتي داعش براي تغيير خاورميانه»عنوان سرمقاله روزنامه آفرينش است که در آن مي خوانيد؛
تغيير بافت سياسي و تحول در دولت هاي منطقه خاورميانه از اهداف هميشگي جهان غرب بوده است. باتوجه به کثرت مسلمانان در اين منطقه، از دير باز تلاش هاي بسياري جهت تبديل دولت هاي اسلامي به کشورهاي حامي غرب انجام شده و در صورت مخالفت دولت ها، طرح هاي بلندمدت و کوتاه مدتي جهت سرنگوني و تغيير آنها مدنظر بود است. اين مهم هيچگاه از طريق دخالت نيروهاي خارجي محقق نشده و يا به سرانجام نرسيده است. اما امروز اين امر به دست و سلاح خود مسلمانان درحال رخ دادن است!. امروز شاهد تغيير مرزهاي جغرافيايي با تشکيل حکومت هاي جديد التاسيس از سوي گروه ها و جبهه هاي به اصطلاح اسلامي هستيم. در هر گوشه اي از سوريه مدعيان براي خود حکومتي تشکيل داده اند و خود را زعيم مسلمانان مي دانند!.
درعراق نيز با به دست آوردن ثروت و تسليحات عظيم پايه هاي ساختار به اصطلاح حکومتي خود را تقويت کردند و با مرزبندي هاي جديد خود نقشه جغرافيايي منطقه را تغيير داده اند. امروز داعش و ديگرگروه هاي افراطي که داعيه حکومت و خلافت اسلامي دارند، حقيقتا يک بمب ساعتي واقعي در دل خاور ميانه بشمار مي آيند که قدرت ويرانگر آن عموما درک نمي شود!. قدرت تخريبي داعش نه در سربريدن ها، کشتار، تصرف شهرها و روستاها و عدالت خشونتي است که از آن صحبت مي کنند. بلکه قدرت داعش فراتر از جذب فزاينده جوانان مسلمان، زاغه هاي بزرگ مهمات، و ميلياردها دلاري است که در اختيار دارد. قدرت تخريبي داعش به شکل بالقوه در جايي ديگرنمود پيدا مي کند؛ يعني در فروپاشي حکومت هايي که به عنوان سنگ بناي خاورميانه جديد محسوب مي شوند.
سوريه و عراق تنها به عنوان بستري جهت اصلاح خاورميانه تلقي مي شوند و بايد منتظر تاثيرات داعش برحکومت هاي آل سعود، مصر، ليبي، اردن، يمن و ديگر مسلمانان از شمال آفريقا تا خليج فارس بود. ايجاد ناامني در منطقه و هزينه تراشي براي مسلمانان اعم از مخالفان و موافقان غربي، بهترين راهکاري است که هم بنيه مالي کشورهاي منطقه را تضعيف خواهد کرد و هم به دست خودشان جام شوکران را سرمي کشند. بايد درک کنيم که در وضعيت کنوني حقيقتا چرا غرب کاري جز نشستن و تماشاگر بودن و تشکيل ائتلافي نه چندان جدي از خود بروز نمي دهد.
امروز همزمان با انتشار فيلم هاي خشونت آميز، صفحات اينترنتي داعش نيز، با بزرگنمايي ائتلاف ضد داعش و تاکيد روي چهل کشور، ادعا مي کنند که خلافت نوپاي اسلامي در مقابل تمام دنيا ايستاده و ارتش هاي چهل کشور جهان، در مقابل آنها ناکام بوده اند!. اين در حالي است که عدد 40 کشور تنها يک امر تبليغاتي است و اکثر اعضا نيز، فقط آماده اند که در حد پرداخت پول يا کمک هاي امدادي، در جنگ با داعش سهيم باشند. داعشي ها نيز، از اين واقعيات باخبرند که عرب ها حال جنگيدن ندارند و ترجيح مي دهند پولش را بدهند و غربي ها نيز با داشتن يک اتاق فکرقوي و طرح هاي استراتژيک خود، ارسال غذا و دارو براي آواره ها و نهايتا، اسلحه و مهمات براي ارتش عراق را بيشتر از اعزام سرباز و برخوردي جدي دوست دارند!. بايد تامل و تعمق کنيم که چگونه يک گرايش خشني همچون داعش توانسته تا اين حد براي افراط گرايان جذاب باشد که حاضرند زندگي با تابعيت هاي اروپايي خود را رها کنند و درسخت ترين شرايط جنگي جان خود را به خطر بياندازند. حال تصور کنيد اين جذابيت براي جوانان مسلماني که دردام انتقام جويي هاي مذهبي و فرقه اي قرار مي گيرند تا چه ميزان خواهد بود( شيريني دستمزدهاي دلاري را نيز به آن اضافه کنيد!).
داعش، با اتخاذ ادبيات افراطي خود و بهره گيري از عنصر تفرقه ميان فرق اسلامي، عامدانه در حال فعال کردن چاشني بمبي بزرگ در منطقه است؛ بمبي که احتمال انفجارش واقعي است، و اگر منفجر شود موجب دگرگوني قطعي خاورميانه مي شود. اما آنچه غيرقابل پيش بيني است آينده اين گروه ها با گرايشاتي همچون داعش مي باشد. زماني در افغانستان گروه هاي مذهبي همچون طالبان از سوي غرب در مقابل شوروي مورد حمايت بودند، اما آينده آنها آنطور که تصور مي شد شکل نگرفت و بعدها برعليه خواسته هاي غرب عمل کردند و به محور تروريست در جهان تبديل شدند. اما خطر داعش به مراتب از طالبان و القاعده بيشتر است، چرا که آنها با راه اندازي يک جنگ داخلي درميان مسلمانان درحال ايجاد تحولات جدي در عرصه سياسي خاورميانه هستند. اين طرح ريزي و گسترش آتش فتنه درميان مسلمانان بسيار پيچيده است، اما بايد در انتظار وقايعي بزرگتر از تحولات سوريه و عراق، در منطقه باشيم...
نويسنده:
حميدرضا عسگري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]