واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: فیلم سینمایی فیس بوکروزشمار چند روزه برای اکران «شبکه اجتماعی» آغاز شد تنها چند روز تا اکران فیلم سینمایی محبوب ترین شبکه اجتماعی جهان باقی است و از هم اکنون بحث در مورد نمایش فیلم "شبکه اجتماعی" حسابی داغ شده است.فیلم سینمایی "شبکه اجتماعی" که به سرگذشت تولد فیس بوک، بزرگ ترین شبکه اجتماعی جهان پرداخته است، یکم اکتبر امسال روی پرده سینماها اکران خواهد شد. دیوید فینچر، کارگردان مطرح این فیلم برای فیلم «سرگذشت عجیب بنجامین باتن» نامزد جایزه اسکار شده بود. فینچر هم چنین کارگردانی فیلم هایی چون اتاق وحشت، کلوپ مبارزه، هفت و زودیاک را در کارنامه دارد."شبکه اجتماعی" براساس کتابی به نام "میلیونرهای اتفاقی" نوشته بن مزریچ ساخته شده است. این کتاب در 260 صفحه در سال 2009 منتشر شد.همچنین آرون سورکین نوشتن فیلمنامه "شبکه اجتماعی" را به عهده داشته است. او پیش تر سریال تلویزیونی West Wingرا تولید کرده بود که هفت سال از شبکه NBC پخش می شد.در سکانس آغازین "شبکه اجتماعی"، مارک زوکربرگ، بنیانگذار فیس بوک (با بازی جس آیزنبرگ) در حالی به تصویر کشیده می شود که دانشجوی 19 ساله دانشگاه هاروارد است و در برقراری تماس چشمی با دیگران مشکل دارد.فینچر در این فیلم، زوکربرگ را فردی زیرک و با استعداد نشان داده که از نظر اجتماعی منزوی است و با اطرافیانش ارتباط خوبی ندارد. دوستان زوکربرگ او را رها می کنند و او به کامپیوتر خود پناه می برد و از این به بعد ماجرای خلق فیس بوک روایت می شود.
جاش برنوف، تحلیل گر موسسه تحقیقاتی فورسترو نویسنده دو کتاب راجع به شبکه های اجتماعی گفت: دلیل این که هالیوود به ساخت فیلمی درباره یک شبکه اجتماعی روی آورده قابل درک است.برنوف می گوید: جذابیت و علاقه اجتناب ناپذیر فراوانی نسبت به فردی چون مارک زوکربرگ وجود دارد که خود شخصیتی عجیب و غریب دارد و پدیده بسیار ارزشمندی چون فیس بوک را خلق کرده است. ناگفته نماند چگونگی پیدایش فیس بوک هم به خودی خود موضوعی جنجالی است، چون پرونده های بسیاری برای پاسخ به این پرسش تشکیل شده که چه کسی واقعا فیس بوک را خلق کرده و این سرویس جهانی چقدر می ارزد.تایلر و کامرون وینکلفوس، برادران دو قلویی که در آن زمان دانشجویان سال بالایی زوکربرگ بودند، به روایت خودشان در سال 2003 از او برای برنامه نویسی یک وب سایت دوست یابی به نام ConnectU کمک گرفتند اما زوکربرگ به آنها خیانت کرد.به گفته این دوقلوها، زوکربرگ که در آن زمان دانشجوی سال دوم بود ایده و کد برنامه نویسی سرویس اجتماعی آنها را می دزدد و در فوریه سال 2004 شبکه اجتماعی خود را راه اندازی می کند که حال به فیس بوک معروف و محبوب تبدیل شده است.قاضی فدرال پرونده شکایت ConnectU علیه فیس بوک که در سال 2008 تشکیل شد اعلام کرد مشکل طرفین چیزی بیشتر از یک کلاغ چهل کلاغ و پیچیدن حرف در خوابگاه دانشجویی نبوده و بهتر است طرفین بیرون دادگاه با هم کنار بیایند.
کریس هیوز یکی دیگر از بنیان گذاران فیس بوک که به همراه زوکربرگ فیس بوک را ایجاد کرد و در سال 2007 برای شرکت در کمپین ریاست جمهوری باراک اوباما به حزب او پیوست، می گوید: ناگهان مارک به یگانه خالق فیس بوک تبدیل می شود و همه او را دوست دارند و فقط از او اسم می برند اما این همه ماجرا نیست. پشت پرده شکل گیری فیس بوک پیش پا افتاده تر و دشوارتر از روایتی است که در فیلم شبکه اجتماعی درباره شکل گیری فیس بوک ارایه می شود.انتقادات از فیلم " شبکه اجتماعی " پیش از اکران آن بالا گرفته است. به گفته اسکات رودین، یکی از تولیدکنندگان " شبکه اجتماعی "، این فیلم برای شریل سندبرگ و الیوت شریگ، مدیر اجرایی ارشد و نایب رئیس بخش ارتباطات فیس بوک به طور خصوصی به نمایش درآمد و آنها از تصویری که دیوید فینچر از فیس بوک به تصویر کشیده چندان خوش شان نیامد. خوزه آنتونیووارگاس منتقد نشریه نیویورک تایمزهم این فیلم را تصویری تیره و تار، خلاف واقع و اغراق آمیز از زوکربرگ عنوان کرده است. به گفته وارگاس، سازندگان فیلم ماجراهای سرگرم کننده ای را چاشنی " شبکه اجتماعی " کرده اند تا تماشاچیان را پای فیلم نگه دارند.
زوکربرگ در انتقاد از فیلم " شبکه اجتماعی " گفت: خیلی ها این فیلم و تصویری که از من در آن نمایش داده می شود را می بینند و با خود می گویند زوکربرگ در 19 سالگی این شکل بود؟ لابد الان هم همین طوری است.سورکین، نویسنده فیلم نامه هم اذعان کرد که " شبکه اجتماعی " کاملاً مطابق واقعیت ساخته نشده و گفت: ماجراهای فیس بوک را همان طور شنیده ام که راجع به موتور ماشین شنیده ام اما اگر کاپوت را بالا بزنم، با منظره چندان خوشایندی مواجه نمی شوم. فیلم فیس بوک هم همین طور است. پس بهتر است وقتی کاپوت را بالا می زنیم، چیزی به بینندگان نشان دهیم که از دیدنش لذت ببرند. گزارش: علی ارسلان شهلافناوران تنظیم برای تبیان: فاطمه مجدآبادی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 272]