پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851076332
ده پل تاریخی در گوشه و کنار ایران
واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
از دیرباز راههای بسیاری برای تردد مسافران و کاروانهای تجاری وجود داشت که به واسطه موقعیت جغرافیایی و عوارض طبیعی در طول تاریخ صدها پل برای سهولت رفت و آمد مسافران روی رودها و درهها ساخته شد که از برخی از آنها هنوز استفاده میشود و بسیاری از آنها نیز ویران شده است. در اینجا به معرفی ده پل تاریخی در گوشه و کنار این سرزمین باستانی میپردازیم.
پل جی
این پل که مربوط به دوره ساسانیان و پیش از اسلام است در چهار کیلومتری شرق اصفهان و روی زایندهرود ساخته شده است. نوع ساخت این پل که در میان چشمههای آن قوسهای زیبای کوچکی اجرا شده، هنوز کاملا سالم و پابرجا و قابل استفاده است. این پل را میتوان قدیمیترین پل ساخته شده روی زایندهرود نامید که بارها در طول تاریخ و بویژه در قرون اولیه اسلامی مورد تعمیر و مرمت قرار گرفته است. مصالح به کار رفته در این پل خشت و آجر و ساروج است و کارشناسان دلیل استقامت و ماندگاری آن را نیز همین موضوع میدانند.
طول این پل 105 متر و عرض آن پنج متر است که این امر سبب شده رفت و آمد مسافران و کاروانها از روی آن به سادگی انجام شود. به گواه بسیاری از باستان شناسان دلیل اولیه ساخت این پل، استفاده از آن در لشکرکشیهای نظامی بوده که بعدها مورد استفاده تجاری و... قرار گرفت. در دوران صدر اسلام این پل با نام پل حسین شناخته میشد و در نزدیکی آن تعداد زیادی آثار و ابنیه با شکوه ساخته شده بود.
پل دختر لرستان
این پل ابتدای جاده پلدختر خرمآباد و در ورودی شهر پلدختر قرار گرفته است. اکنون تنها دو طاق چشمه در طرفین منتهیالیه شرق و غرب باقی ماندهاند که جاده آسفالته از زیر طاق چشمه شرقی عبور میکند و در منتهیالیه غرب نیز طاق چشمهاش ارتفاع کمی دارد. این دومین پلی است که در لرستان بنام «کر و دت» یا پل دختر مشهور است هرچند این بنا قرن چهار هجری قمری مورد مرمت و تجدید بنا قرار گرفته است، اما اصل آن بنا به احتمال زیاد مربوط به دوره ساسانی است.
جهت پل شرقی ـ غربی وطول آن 270 متر است و پایههای پهن و قطور آن از سنگ ساخته شدهاند. امروزه تنها یک طاق از پل موجود است که جاده خرمآباد ـ اندیمشک از زیر آن میگذرد. بلندای این طاق 18 متر از سطح آسفالت است و نزدیک به 30 متر از آب رودخانه ارتفاع دارد. عرض چشمه موجود 5/11 متر است. درباره وجهه تسمیه پل برخی آن را منتسب به ایزد بانو آناهیتا میدانند. بیتردید این پل اهمیت ویژهای در ارتباط بین مناطق جنوب با غرب و مرکز و شمال داشته و علاوه بر اتصال لرستان و ایلام راه اصلی شاپوربه جندیشاپور شهر قدیمی خوزستان (دوره ساسانی) به شمار میرفته است.
اکنون پنج پایه ستون و ستون سالم باقی مانده و بقایای چهار پایه ستون تخریب شده نیز در محل عبور آب دیده میشود. در منتهیالیه غربی پل، ورودی شیبداری به سمت جاده قدیم تعبیه شده است و مسافران از طریق عبور از این پل امکان عبور از رودخانه و دره آن را پیدا میکردند. در منتهیالیه شرقی و در کنار طاق چشمه سالم، دو طاق نمای کوچگ به صورت L در کنار هم قرار گرفته و مسیر به گونهای است که مسافران با استفاده از سطح شیبدار و برگشت آن از روی قوس اول به سمت پایین حرکت کرده و از زیر قوس دوم از پل خارج میشدند.
پل قافلانکوه
مسافرانی که از زنجان به میانه سفر میکنند در مسیر خود و در 20 کیلومتری جنوب شرقی شهر میانه با چشمانداز پلی بسیار زیبا روی رود قزل اوزن روبهرو خواهند شد که حدود 600 سال پیش و در دوران پیش از صفویان و مقارن با عصر تیموری ساخته شده است. البته برخی از باستان شناسان، شالوده اولیه این پل را هم مربوط به دوران ساسانیان میدانند.
این پل دارای یک دهانه بزرگ و دو دهانه جانبی کوچک در طرفین است. در طول تاریخ مسافران و جهانگردان بسیاری از این مسیر عبور کرده و به توصیف این پل زیبا پرداختهاند. یکی از مشهورترین این افراد مادام دیولافواست که در دوره قاجاریه به ایران سفر کرد و کل مشاهدات سفر خود به ایران و عراق را در قالب سفرنامهای زیبا به نگارش درآورد.
پروفسور پوپ در کتاب بررسی هنرهای ایران، تاریخ بنای پل را اواخر قرن 15 میلادی (قرن 10 هجری) دانسته و نام معمار آن را حاج عباس بن الحاج محمد بن العباس قزوینی و نام حاکم وقت را محمد روان بن عثمان القزوینی نوشته است.
نکته تاسفبار در مورد این پل، تخریب عمدی آن به وسیله مواد منفجره در زمان حکومت پهلوی و توسط خرابکاران و متمردان محلی است که موجب شد بخش میانی این پل کاملا آسیبدیده و از بین برود، این پل به اندازهای سالم و استوار باقی مانده است که اگر این اتفاق روی نمیداد، هنوز قابل استفاده بود. این موضوع سبب شد اهالی محل، این پل را با نام پل شکسته نیز خطاب کنند.
پل چالان چولان
پل چالان چولان در دشت سیلاخور در مسیر جاده قدیمی دورود به خوزستان و اصفهان روی رودخانه سزار در روستای گاراژ احداث شده است. این پل در زمان صفوی و روی شالوده پلی از زمان ساسانی ساخته شده و طول این پل 120 متر است که دارای شش طاق چشمه آجری است که پایههای آن تا ارتفاع یک متری از سنگ و بدنه از آجر ساخته شده است. اکنون این پل دارای شرایط مناسبی است. نکته قابل توجه تغییر نکردن عرض رودخانه است که هنوز آب از زیر تمام طاق چشمههای آن عبور میکند.
در دو طرف گذرگاه این پل دو دیواره آجری به ارتفاع 90 سانتیمتر برای امنیت و ممانعت از سقوط عابران از روی پل ایجاد شده است. روی گذرگاه پل، جان پناه آجری در طرفین مسیر ایجاد شده که در بالا به شکل مثلثی و شیروانی ساخته شده است. تا چندی پیش عبور و مرور خودروها از روی این پل انجام میگرفت که امروزه با ساختن پلی جدید در کنار آن، مسیر حرکت ماشینها تغییر کرده است. در پایههای پل و قسمتی که با آب تماس دارد، زائدههای مثلثی شکلی ایجاد شده است که جریان عبور آب را تسهیل میکند. پل تاریخی چالان چولان در زلزله فروردین 85 خسارت دید که اکنون این بخشها مرمت شده است.
پل لاتیدان
برای دیدن طویلترین پل ایران باید به جنوب ایران و استان هرمزگان سفر کنید. در 50 کیلومتری غرب بندرعباس روی رود «کول» پلی بسیار بلند و طویل به طول 800 متر ساخته شده است که برای تجسم اندازه آن کافی است بدانید طول پل لاتیدان چیزی حدود سه برابر سی و سه پل اصفهان است.
متاسفانه امروزه بخشهای زیادی از این پل تخریب شده و تنها 270 متر از سمت غرب و 150 متر از سمت شرقی این پل پا برجاست و 380 متر از بخشهای میانی پل در طول زمان و به دلیل شدت سیلابهای فصلی این رود از بین رفته است و اگر برای مرمت و بازسازی آن اقدامی اساسی صورت نگیرد، شاید فرزندانمان فرصت دیدن این یادگار با شکوه را نداشته باشند.
عرض پل لاتیدان به دلیل طولانی بودن آن در بخشهای مختلف متغیر است. یکی از اصلیترین دلایل تخریب قسمت میانی پل، نبود امکان ساخت پی و شالوده محکم برای آن به دلیل شدت جریان آب رود است. مصالح به کار رفته در ساخت این پل سنگهای تراش نخورده و ناهمگون است که توسط ملاط به یکدیگر متصل شدهاند.
پل کهنه کرمانشاه
پل کهنه کرمانشاه در شرق کرمانشاه کنونی روی رودخانه قرهسو قرار دارد. این پل از روزگار کهن نقشی مهم در ارتباط میان ایران و بینالنهرین و عراق امروزی داشته و تقریبا بیشتر کاروانهایی که به قصد شهرهای کربلا، نجف، کاظمین، سامرا و سایر شهرهای عراق از ایران سفر میکردند، ناگزیر به عبور از این پل بودند. امروزه بعد از گذشت صدها سال از ساخت این پل هنوز به اندازهای قدرتمند باقی مانده که از آن برای عبور و مرور خودروها و کامیونهای حمل آجر که محصولات کورههای آجرپزی اطراف پل را به سایر نقاط حمل میکنند، استفاده میشود.
تاریخ ساخت پل مربوط به دوره صفوی است البته در کتاب معماری ایران یوسف کیانی این پل را ساسانی ـ سلجوقی معرفی کرده و همچنین در کتاب پلهای قدیمی ایران (تحقیق و تألیف: محمد علی مخلص، سازمان میراث فرهنگی) آمده است: «بنیان اولیه ساسانی، تعمیر سلجوقی و بازسازی کامل در دوره صفویه.» این پل، شش طاق دهانه دارد و عرض معبر آن حدود هفت متر است. طول فعلی پل تقریبا 149متر و اکنون روی پل آسفالته است.
پل خواجو
این پل در انتهاى خیابان کمال اسماعیل اصفهانى و انتهاى جنوبى خیابان خواجو واقع شده است. پل خواجو در سمت شرقی 33 پل در دوره صفویه به سال 1060 هجری و همزمان با حکومت شاه عباس روی بقایای پلی که در دوره تیموری و با نام حسن بیک ساخته شده بود بنا شد. در طول تاریخ پل خواجو با نامهای بسیاری مانند بابارکنالدین، پل حسنآباد، پل شیراز و پل شاهی شناخته شده است.
این پل کاربری دومنظوره داشته و میتوانست در صورت نیاز به عنوان سد نیز عمل کند براساس روایات تاریخی و آثار باقیمانده هرگاه که شاه تصمیم میگرفت با بستن دریچههای زیر گذر پل، این سازه به مانند سد عمل کرده و سطح آب در جلوی دریچهها بالا میآمد و فضایی شبیه دریاچه در برابر آن ایجاد میشد. شاهعباس دستور داده بود در میانه پل کوشکی کوچک برای خود و خانوادهاش بسازند که در هنگام مراسم و جشنها و برنامههای تفریحی که در زایندهرود انجام میشد در این اتاقها اقامت کند. این فضا هنوز پابرجاست و دارای تزئینات بسیار زیبایی است. پل خواجو 150 متر طول و 14 متر عرض دارد که بر این اساس میتوان آن را یکی از پلهای طویل کشور ایران قلمداد کرد.
پل گاومیشان سند
این پل روی رود سیمره، پس از تلاقی رود کشکان و در جاده دره شهر، بعد از روستای بابا خوارزم قرار گرفته است. اکنون تمام رود سیمره از بستر میان دو پایه پل عبور میکند که تاق آن نیز شکسته است. سایر چشمههای پل سالم ماندهاند. بستر رود سیمره هشت متر پایینتر از کف چشمههای پل قرار دارد که طی چند قرن به وجود آمده است. نزدیک به 200 سال پیش، این پل را والی پشتکوه مرمت کرده بود. طول این پل 168 متر و عرض گذرگاه آن هشت متر بوده است. اکنون شش چشمه نسبتا سالم از پل گاومیشان باقیمانده است. بزرگترین چشمه طاق این پل حدود 7/32 متر عرض دارد و در ساخت این بنا از مصالح قلوه سنگ، آجر، بلوکهای سنگی و ملاط گچ نیمکوب استفاده شده است.
این بنا در دورههای صفوی و قاجار مورد مرمت و استفاده قرار گرفته است. در قسمت جنوب پل اتاقها و فضاهای طاقداری تعبیه شده بود که گذرگاه پل از روی آن عبور میکرد. مقطع پایه ستونهای پل؛ بیضی است که این نوع طراحی برای تسهیل در عبور جریان آب است. نکته هوشمندانه در ساخت این پل، استقرار پایهها روی بستر صخرهای طرفین رودخانه است که تماس این پایهها را با فشار آب و رطوبت ناشی از آن به حداقل رسانده است. علاوه بر موارد ذکر شده، در زیر گذرگاه پل، یک فضای مسقف با قوس و طاقهایی طراحی شده به وجود آمده است. سرهنری راولینسون در سفرنامه خود مینویسد: «پلی که هماکنون روی سیمره (دره شهر فعلی) قرار دارد یکی ازمهمترین پلهای ایران است و آن را حسین خان بزرگ، والی معروف ایلام و لرستان به سال 1008 هجری قمری تعمیر کرده و طول آن 168 گام است.»
پل کشکان
این پل روی کشکان رود در جاده خرمآباد ـ کوهدشت و 40 کیلومتری کوهدشت در روستای پاپل، قرار گرفته است. در متون تاریخی از آن به عنوان کژکی یاد شده است. دره کشکان از دیر باز شاهد حضور و زندگی انسانها بوده است. به همین دلیل بیش از چهار پل روی این دره و به فاصله کمتر از 500 متر ساخته شده که خود گویای اهمیت این گذرگاه تاریخی است.این پل دارای 12 چشمه بزرگ و یک چشمه کوچک در منتهیالیه غربی پل است. پایه ستونها از سنگتراشخورده و بدنه از لاشه سنگ و ملاط گچ، آهک و ساروج ساخته شده و در منتهیالیه قوسها از آجر استفاده شده است. قطر پایهها بسیار زیاد بوده و در حد فاصل میان پایهها و قوس چشمهها، حجرههای مسقفی ایجاد شده است. در این پایهها از مقطع بیضی برای سهولت در عبور آب استفاده شده است.
روی پایه ستونهای پل، حفرههایی برای دفع رطوبت تعبیه شده است. روی گذرگاه پل نیز سوراخهایی به سمت بیرون دیده میشود که رطوبت و آبهای ناشی از نزولات جوی را به خارج از پل هدایت میکند. نکته قابل توجه این است که اکنون آب رودخانه تنها از میان دو چشمه پل عبور میکند و با توجه به طول زیاد پل نمیتوان استنباط کرد حتی در زمان ساخت، کل پایهها در آب قرار داشته و احتمالا پل، گذرگاه عبور از رود و دره کوچک محل عبور رود محسوب میشده است.
امروزه بخشهای زیادی از پل تخریب شده که بیشتر شامل فرو ریختن طاق چشمهها و قوس آنهاست. طول پل 285 متر است که با احتساب دنبالههای آن 340 متر میشود. امروزه از دروازه طاق پل تنها سه دهنه آن تخریب شده و بقیه هنوز سالم است. برخی از پایههای پل با سنگهای بزرگ و حجاری شده ساخته شده و ارتفاع آن از سطح رودخانه 30 متر است.
سی و سه پل
سی و سه پل مشهورترین پل ایران و ویترین گردشگری در اصفهان است؛ نامی که تقریبا برای بیشتر گردشگران خارجی هم آشناست. این پل زیبا و تاریخی با نامهای پل اللهوردیخان، پل چهار باغ، پل سی و سه چشمه و پل جلفا نیز شناخته میشود و از یادگارهای عصر صفوی و ساخته شده در زمان سلطنت شاه عباس است. دلیل هر یک از این نامها به مناسبت خاصی است برای نمونه اللهوردیخان نام سازنده و جلفا نام محلهای معروف در نزدیکی این پل است. این پل حدود 300 متر طول و 14 متر عرض دارد و روی زایندهرود به همراه 33 چشمه آب بنا شده که البته براساس مستندات باقی مانده در ابتدا چهل چشمه داشته است.
شرح زیبایی این پل در بسیاری از سفرنامههای مسافران خارجی که در طول تاریخ به اصفهان سفر کردهاند، ذکر شده است. برای نمونه سر پرسی ساکس این پل را زیباترین پل تمام دنیا میداند و دیدن آن را به همه جهانگردان توصیه میکند.
سی و سه پل دارای دو طبقه مجزاست و در طرفین آن پیادهروهایی برای عبور و مرور ساخته شده و در میانه آن عرض کافی برای حرکت سواران و ارابهها تعبیه شده است. روایت است شاه عباس علاقه خاصی به این پل داشته و بسیاری از جشنها و مناسبتها را در آن برگزار میکرده است. از مهمترین این جشنها، جشن آبریزگان بوده که در سیزدهمین روز تیر هر سال برگزار میشده و مردم در این روز به جشن و شادی پرداخته و روی هم آب میپاشیدند.
منبع:lastsecond.ir
مرتبط با گردشگري آشنايي با پلهاي غازيان و ميان پشته
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
گزارش سایت دانا از آخرین تحرکات انتخاباتی اصلاحطلبان در گوشه و کنار کشور جلسات خانگی هشتگرد با حضور منتجبنی
گزارش سایت دانا از آخرین تحرکات انتخاباتی اصلاحطلبان در گوشه و کنار کشورجلسات خانگی هشتگرد با حضور منتجبنیا همنشینی حاما در همدان و زنجان فعال شدن شاخه قم ندای ایرانیانحزبی تحت عنوان حاما در استانهای همدان و زنجان جلساتی را برگزار کرده است شبکه اطلاع رسانی راه دانا در گزاگروه های تکفیری در کنار دشمن صهیونیستی |اخبار ایران و جهان
گروه های تکفیری در کنار دشمن صهیونیستی روحانی با تأکید بر حفظ و برقراری امنیت و ثبات پایدار در منطقه گفت ایران معتقد است باید گروههای تروریستی از منطقه بیرون رانده شده و جلوی فعالیتهای جنایتکارانه آنها گرفته شود کد خبر ۴۴۳۱۲۵ تاریخ انتشار ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۴۷ - 19 October 20فوق ستاره تیم ملی والیبال ایران در كنار مادرش + عكس
فوق ستاره تیم ملی والیبال ایران در كنار مادرش عكس سید محمد موسوی که اصلیتی دزفولی دارد هم اکنون به همراه پدر مادر و دو خواهرش در عظیمیه کرج زندگی می کند به این مطلب امتیاز دهید سید محمد موسوی و مادرش 109 ۲۷ ۰۷ ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۳بررسی یک دوستی تاریخی در دیدار سفرای ایران و گرجستان در کویت
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۹ سفیر کشورمان در کویت با سفیر جدید گرجستان دیدار و گفتوگو کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا علیرضا عنایتی دریادداشتی در صفحه فیس بوک خود با اشاره به دیدار روز گذشتهاش با رولاند بریدزه سفیر جدید گرجستان در کویت نوشت که در این دیدار درخصوصدنیا بر روی بافت های تاریخی ایران به خصوص شیراز حساس است
معاون اول رئیس جمهور دنیا بر روی بافت های تاریخی ایران به خصوص شیراز حساس است خبرگزاری پانا معاون اول رئیس جمهور گفت مسئولین استان باید توجه داشته باشند که در برخی مواقع در مقابل اظهارنظر سازمان میراث فرهنگی باید تسلیم شوند چرا که دنیا بر روی بافت های تاریخی ایران به خصوص شیراسرپرستان تاريخي از افندي تا مقدس |اخبار ایران و جهان
سرپرستان تاريخي از افندي تا مقدس کد خبر ۴۴۱۴۰۷ تاریخ انتشار ۱۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹ ۰۲ - 11 October 2014 سير حضور سرپرستان به عنوان اداره کننده امور سازماني تيم هاي فوتبال ما برابر با عمر ظهور فوتبال در کشورمان است به گزارش ورزش سه آنچه روشن است اینکه اولین سرپرستان تیم های ملی فوتنماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان: ایران موزه بزرگ آثار تاریخی و هنری است
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان ایران موزه بزرگ آثار تاریخی و هنری استنماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت ایران موزه بزرگ آثار تاریخی و هنری است که شهر سوخته منطقه سیستان یک نمونه از آن است به گزارش خبرگزاری فارس از زابل آیتالله عباسعلی سلیمانی ظهر امروز در مراسمدر مورد برکناری کفاشیان در مجمع فوقالعاده صحبتی نشنیدهام ششگلانی: نباید مشکلات فوتبال ایران را در فضای غبارآ
در مورد برکناری کفاشیان در مجمع فوقالعاده صحبتی نشنیدهامششگلانی نباید مشکلات فوتبال ایران را در فضای غبارآلود بررسی کرد در این فضا حق ناحق میشودرئیس هیأت فوتبال استان آذربایجان شرقی گفت نباید فضا را غبارآلود کرد بلکه باید در فضا و هوای صاف باید این موضوع مطرح و سپس بررسی شبرکناری قنبرپور و کادرش از تیم فوتبال نوجوانان |اخبار ایران و جهان
برکناری قنبرپور و کادرش از تیم فوتبال نوجوانان کد خبر ۴۴۳۳۷۱ تاریخ انتشار ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۲ - 20 October 2014 نایب رئیس فدراسیون فوتبال گفت با کادر فنی تیم فوتبال نوجوانان قطع همکاری شده و گروه جانشین آنها به زودی معرفی میشوند به گزارش سایت فدراسیون فوتبال محمدهادی آیتاللستاره والیبال ایران در كنار مادرش + عكس
ستاره والیبال ایران در كنار مادرش عكسسید محمد موسوی هم اکنون به همراه پدر مادر و دو خواهرش در عظیمیه کرج زندگی می کند سید محمد موسوی و مادرش1393 07 27ستاره محبوب و ملی پوش والیبال ایران در کنار جومونگ؛ عکس
ستاره محبوب و ملی پوش والیبال ایران در کنار جومونگ عکس سعید معروف ملی پوش ایران با جومونگ عکس یادگاری گرفت به این مطلب امتیاز دهید ۰۱ ۰۸ ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۲پولادی، ملیپوشی برای بازی و اردوهای خارج از ایران!/ کیروش سرباز فراری را کنار می گذارد؟
پولادی ملیپوشی برای بازی و اردوهای خارج از ایران کیروش سرباز فراری را کنار می گذارد بازیکن ملی پوش ایران در اردوی های داخل کشور شرکت نخواهد کرد به گزارش نامه نیوز مهرداد پولادی در شرایطی که با مشکل خدمت سربازی مواجه بوده و به گواه مسئولان نظام وظیفه به طور غیر قانونی از کظریف: ایران همچون گذشته در کنار مقاومت مردم و ارتش لبنان خواهد بود
ظریف ایران همچون گذشته در کنار مقاومت مردم و ارتش لبنان خواهد بود وزیر امورخارجه گفت جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته در کنار مقاومت مردم و ارتش لبنان خواهد بود و برای هرگونه همکاری سیاسی امنیتی و اطلاعاتی بمنظور مقابله با گروه های افراطی و تروریستی آمادگی کاملی دارد آفتاب محمدخاطرات روزگار سرکشی گوشههایی از زندگی تقی مکی نژاد یکی از اعضاء حزب توده ایران
خاطرات روزگار سرکشی گوشههایی از زندگی تقی مکی نژاد یکی از اعضاء حزب توده ایرانیکی از ویژگیهای اصلی خاطرات روزگار سرکشی روایت صاحب خاطرات از چگونگی سازماندهی اعتصاب دانشجویان دانشکدة فنی در سال 1314 است مکینژاد سازماندهندة اصلی این اعتصاب بود کتاب خاطرات روزگار سرکشی گوشلاریجانی: از ابتدای بحران، در کنار عراق بودیم |اخبار ایران و جهان
لاریجانی از ابتدای بحران در کنار عراق بودیم رئیس مجلس شورای اسلامی در مصاحبهای که روز سهشنبه از شبکه سیانان پخش شد با اشاره به حمایتهای ایران از بغداد در مبارزه با تروریسم گفت تهران از ابتدای بحران در کنار مردم عراق قرار گرفت اما قصد ندارد این مسئله را رسانهای کند کدایران با تمام توان در کنار ملت بزرگ عراق خواهد بود
سیاسی دولت جهانگیری در دیدار با العبادی ایران با تمام توان در کنار ملت بزرگ عراق خواهد بود معاون اول رییس جمهور با تاکید براینکه اطمینان داریم توانمندی نیروهای نظامی و مردمی عراق در حدی است که تروریستها را سرکوب خواهند کرد گفت اطمینان میدهم جمهوری اسلامی ایران با تمام توانمادر علی دایی:علی که برکنار شد گفتم الحمدلله! |اخبار ایران و جهان
مادر علی دایی علی که برکنار شد گفتم الحمدلله کد خبر ۴۴۳۵۹۷ تاریخ انتشار ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۲ - 21 October 2014 مادر علی دایی میگوید از برکناری پسرش از هدایت پرسپولیس و تیم ملی خوشحال شده و خدا را شکر کرده است به گزارش ایسنا مادران چهرههای مهم همیشه جزو افرادی بودهاند که رسا-