واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
خروج از رکود تورمی با سرعت امکان پذیر نیست
احمد توکلی در گفت و گوی اختصاصی با آدینه تهران با بیان اینکه امیدواری های زیادی درحوزه اقتصاد داریم، در تحلیل عملکرد یکساله دولت تصریح کرد: یکی از مهمترین اقدامات تلاش برای رشد اقتصادی و حفظ آرامش است و اولین مورد هم این است که تا حدودی آرامش را به بازار برگردانده است.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، ایجاد ثبات در بازار ارز در زمان ریاست جمهوری روحانی باعث شد نرخ ارز در فاصله معقولی نوسان کند و متلاطم نیست و این از نظر ایجاد ثبات و زمینه سازی برای تخصیص منابع به فعالیت های اقتصادی مهم است چراکه پول و نقدینگی به سمت بازار ارز سرازیر نمی شود و به سمت سکه و طلا نمی رود که این اقدام مثبت است.
توکلی افزود: کار دیگر مهار نرخ تورم بود. البته این موضوع درست تبیین نشده است و برای مردم روشن نیست. زمانی که سوار هواپیما هستیم در زمان فرود اگر کسی صدای موتور را نشنوند احساسی از فرود ندارد؛ چون سرعت همچنان شدید است اما در عین حال کاهنده است. درباره اقتصاد و نرخ تورم هم همین است. یعنی در سال ۹۱که تورم ۴۰درصد بود اگر ۱میلیون حقوق دریافت می کردیم ۶۰۰هزار تومان قدرت خرید داشتیم اما در سال ۹۲ که این نرخ به عنوان مثال به ۳۰درصد کاهش پیدا کرد با همان ۱میلیون تومان ۷۰۰هزار تومان قدرت خرید داشتیم یعنی تورم داریم و گرانی اتفاق می افتد اما کم شدن قدرت خرید با شیب ملایمی درحال کم شدن است. یعنی سرعت داریم اما شتاب منفی است. این کاری است که دولت انجام داده و بسیار مثبت است.
نماینده مردم تهران متذکر شد: نکته دیگر هم عمل کردن دولت تا حدی در وعده های داده شده اجتماعی بود که تبعات اقتصادی هم به دنبال داشت؛ مانند تحول درمان که البته نگران تداوم آن هستیم که منابع پایداری داشته باشد. بنابراین دولت در بخش اقتصاد توانست تورم را مهار کند و آرامش لازم را برگرداند و تثبیت نرخ ارز و حفظ ارزش پول ملی درقبال ارز نیز از دیگر نکات است. البته تورم رکودی نیاز به بررسی دارد؛ یعنی مهار رکود تورمی به سرعت امکانپذیر نیست و زمانی که ما ترمز را بکشیم تا ایست کامل دوسال زمان نیاز داریم. این امر هم با توجه به کشورهایی که این کار را انجام داده اند به خوبی مشخص می شود. توکلی در پاسخ به این سوال که به نظر شما در حال حاضر کشور در رکود اقتصادی به سر می برد یا از آن خارج شده است خاطرنشان کرد: زمانی که نرخ منفی دارید بازهم رکود داریم. اگر نرخ مثبت پایین هم داریم، بازهم رکود داریم. فرض کنید منحنی نزولی درحال سیر به سمت پایین است و زمانی که به مینیمم رسید به سمت بالا برگردد در این حال هم ما رشد منفی داریم اما چون به سمت بالا بر می گردد، امیدواری ایجاد می کند. رئیس سابق مرکز پژوهشهای مجلس افزود: در حال حاضر هم امیدواریم وضعیت ما به این شکل باشد. در حال حاضر رشد منفی داریم اما چون یکسری علایم قابل اعتنا مانند آمار ۸۵درصدی واردات مواد اولیه و ماشین آلات یا اینکه رشد بخش هایی مانند نفت و خودرو تا حدودی مطلوب بوده، که همگی نشانه های مثبتی است. در واقع این امیدواری ایجاد شده که این منحنی به سمت بالا برگردد./تسنیم/110
۰۲/۰۸/۱۳۹۳ - ۲۱:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]