واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آیت الله مجتهد شبستری در گفتگوی ویژه خبری مطرح کرد:
خدوم و مفید بودن به حال جامعه معیار فضیلت است/یکی از ویژگی های آیت الله مهدوی کنی ثبات قدم بود/آیت الله مهدوی کنی مانند برخی افراد خط خط حرکت نکرده و ثبات قدم داشتند
آیت الله محسن مجتهد شبستری عضو مجلس خبرگان رهبری به منظور بیان ابعاد شخصیتی مرحوم آیت الله مهدوی کنی در برنامه 5 شنبه اول آبان ماه گفتگوی ویژه خبری حضور داشتند.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران؛ آیت الله محسن مجتهد شبستری عضو مجلس خبرگان رهبری که به منظور ابعاد شخصیتی آیت الله مهدوی کنی در برنامه امشب 5 شنبه 1 آبان ماه گفتگوی ویژه خبری حضور یافته بودند در پاسخ به اولین سوال مجری برنامه مبنی بر این که امروز شاهد وداع ماندگار و با عظمت و باشکوه مردم با آیت الله مهدوی کنی بودیم و این وداع ماندگار از یک خادم نظام چه پیام هایی به دنبال دارد اظهار داشت: در آستانه فرا رسیدن عزای سرور و سالار شهیدان و اصحاب با وفایش هستیم که به این مناسبت تسلیت عرض می کنم و همچنین به مناسبت ارتحال اسفناک فقهی مجاهد آیت الله مهدوی کنی خدمت مردم، مراجع بزرگوار ، مقام معظم رهبری عرض تسلیت دارم.
وی ادامه داد: انصافاً همان طور که فرمودید امروز تشییع جنازه بسیار با شکوه و کم نظیر بود و شاید بعد از ارتحال حضرت امام (ره) تشییع جنازه ای به این عظمت یا وجود نداشته و یا کمتر اتفاق افتاده است البته شاید این تشییع جنازه با عظمت برای شهدای هفت تیر نیز این چنین با عظمت و با شکوه برگزار شده بود.
آیت الله مجتهد شبستری تصریح کرد: این عظمت و اجتماع عظیم مردم و تاثر و تاسف آنان به خاطر ایمان و عمل صالح این مرد بزرگ بود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این که ایشان مظهر ایمان، تقوا، عمل صالح و خدمت های شایسته برای ملت ایران بودند گفت: امام مجتبی (ع) می فرماید اگر می خواهید در جامعه عزت و محبوبیت پیدا کنید از وادی نافرمانی خدا خارج شوید و در مسیر تقوا حرکت کنید و مرحوم آیت الله مهدوی کنی نیز مجسمه تقوا بودند.
وی اضافه کرد: پیام این تشییع با شکوه اگر افرادی، مسئولین یا علمایی دارای تقوا، ایمان عمل صالح و خدمات ارزشمند باشند قطعاً محبوبیت پیدا می کنند و مردم در عزا آن ها این چنین سوگوار می شوند و این چنین اظهار ارادت می کنند.
آیت الله مجتهد شبستری در ادامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که قدری بیشتر به ویژگی های شخصیتی ایشان بپردازید گفت: ایشان ویژگی ها و خصوصیاتی داشتند که از وی شخصیتی جامع الطراف می ساخت.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: قرآن مجید می فرماید: علم ، تقوا و جهاد معیار فضیلت است ، گر چه همه انسان ها با هم یکسان اند اما این سه گروه پیش خدا افضل و ارجح هستند و هر سه خصلت قرآنی در مورد آیت الله مهدوی کنی صدق می کرد.
وی در ادامه به احادیثی اشاره کرد و گفت: خدوم بودن و مفید بودن به حال جامعه معیار فضیلت است و بهترین مردم آن فردی است که خدمات و نفعش به مردم بیشتر باشد و مرحوم آیت الله مهدوی کنی نیز عنصری بسیار خدوم و جود مبارکی بود که از دست ما رفت.
آیت الله مجتهد شبستری تصریح کرد:ایشان در دانشگاه،حوزه،تربیت دانشجویان و در حوزه علمیه مروی به تربیت طلاب مشغول بودند و پست های حساس بعد از پیروزی انقلاب را تنها برای رضای خدا و مصلحت جامعه پذیرفتند نه برای انتفاع شخصی و رسیدن به پست و مقام ، پست و مقام به ایشان ارزش نمی داد بلکه این شخصیت عظیم ایشان بود که به پست و مقام ها ارزش می داد.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه به روایات دیگری اشاره کرد و گفت: در برخی روایات آمده است افرادی که دارای عمل صالح هستند نسبت به افرادی که این مزیت را ندارند صاحب برتری هستند،ایشان هر خدمتی که قبل از انقلاب داشتند یعنی اگر در مبارزات حضور داشتند و در مسیر امام (ره) حرکت کردند و متحمل زندان ها و تبعیدها شدند و بعد از پیروزی انقلاب نیز مسئولیت هایی از جمله سرپرستی کمیته های انقلاب،شورای انقلاب اسلامی،نخست وزیری، وزارت کشور ، دبیر کلی جامعه روحانیت مبارز تهران و اخیراً ریاست خبرگان را بر عهده داشتند همه برای رضای خدا و برای این بود که ایشان تشخیص دادند تکلیف و وظیفه شرعی ایجاب می کند.
وی با بیان این که در مورد ایشان آیات و احادیث فراوان را می شود تطبیق داد گفت: یکی از ویژگی های دیگر ایشان ثبات قدم در مسیر انقلاب اسلامی و پس از ارتحال امام (ره) نیز وفاداری به مقام شامخ ولایت رهبری بود و ایشان مثل برخی افراد خط خط حرکت نکردند.
آیت الله مجتهد شبستری اضافه کرد: ایشان سعی می کردند که اختلاف نظرها از بین برود و مخصوصاً جناح هایی که در مسیر انقلاب هستند با هم باشند و گام های مثبتی نیز در این زمینه برداشتند و به راستی ایشان دلسوز انقلاب بودند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: علاوه بر این امتیازات، فقاهت متکلم بودن عالم علم اخلاق بودن،از دیگر ویژگی های ایشان بود.
وی در ادامه به آثار و نوشته های ایشان اشاره کرد و اظهار داشت: کتاب و تالیفات ایشان در علم اخلاق تالیفات بسیار ارزشمندی است که مردم و خصوصاً جوانان را به مطالعه نکته های آغازین در اخلاق عملی که اثر بسیار سودمندی است دعوت می کند که ظاهراً این کتاب 20 بار نیز به چاپ رسیده است در زمینه تفسیر نیز ایشان کتاب هایی نوشته اند که این ها نشانگر افکار،حسن اخلاق و حسن برخورد ایشان است.
آیت الله مجتهد شبستری ادامه داد: جذب دانشجویان درجمع بین حوزه و دانشگاه از دیگر ویژگی های ایشان بود.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت:ایشان مانند شهید آیت الله مطهری از قم به تهران آمدند و تشخیص دادند در دانشگاه انجام وظیفه کنند و تاسیس دانشگاه امام صادق(ع) از باقیات و صالحات ایشان است و افراد متعهدی را برای نظام کادرسازی کردند و در حوزه های علمیه مخصوصاً مدرسه مروی خدمات شایسته ای در تربیت طلاب داشتند.
وی ادامه داد: خلوص نیت، ولایت مداری نیز از دیگر ویژگی های این عالم مجتهد بود و امام (ره) نیز در مورد ایشان فرموده بودند که "ما به آقای مهدوی ارادت داشته ایم داریم و خواهیم داشت" و مقام معظم رهبری نیز در نمازی که امروز بر پیکر مبارک ایشان اقامه کردند سه بار جمله " خدایا ما از این متوفا که برایش نماز می خوانیم در زندگی جز خیر و نیکی سراغ نداریم" که بنده تا به حال ندیده بودم که مقام معظم رهبری در مورد فردی این جمله را سه بار تکرار کند
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]