واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: رایجترین شیوه کلاهبرداری چیست؟
رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان کرمان گفت: کلاهبرداری تلفنی رایجترین شیوه کلاهبرداری است که اجابت 5 درخواست کلاهبرداران شما را به قربانی جرم تبدیل میکند.
به گزارش نامه نیوز، سرهنگ هوشنگ پوررضا قلی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: امروزه عدهای کلاهبردار حرفهای با استفاده از تلفنهای همراه از نوع اعتباری از طریق تمام اپراتورهای فعال و تلفنهای همگانی ثابت فعال با اقشار مختلف ارتباط تلفنی برقرار میکنند.
وی افزود: در این تماسها که اغلب مربوط به تلفنهای پایتخت است، کلاهبرداران مطالبی چون دریافت خدمات، سفارش انجام کار متناسب با حرفه و تخصص قربانی منتخب و یا تعلق جایزه از قبیل قرعه کشی مشترکان خوش حساب، قرعه کشی مشترکان فعال، برندگان جشنوارههای فصلی، برندگان طرح هزاران لبخند و برندگان طرح «میلیونر شو» را مطرح کرده و مبادرت به کلاهبرداری از طریق انتقال پول با کارت اعتباری میکنند.
رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان کرمان تصریح کرد: در میان اقشار و حرفههای مختلف، یکی از ایدهآل ترین گروههای هدف برای تحقق اهداف مجرمانه این نوع از کلاهبرداران، افراد و گروههای فعال در حرفه پزشکی در تمامی سطوح و ردههای آن هستند که در قالب مذاکرات تلفنی به عنوان قربانی جرم از نوع کارت به کارت انتخاب میشوند. در این نوع کلاهبرداری، بعد از مذاکره اولیه، اولین خطا شکل گرفته و این خطا، توافق در مذاکره با فرد ناشناس در حال تماس از شماره تلفن ناشناس است.
وی خاطرنشان کرد: در این مرحله کلاهبردار شماره حساب بانکی فرد را مطالبه کرده تا مبلغی به عنوان پیش پرداخت و یا مبلغ کامل جایزه به حساب فرد واریز شود که در این مرحله خطای دوم شکل میگیرد و این خطا، واگذاری شماره حساب بانکی به فرد نادیده و ناشناس است.
پوررضا قلی گفت: بعد از آن و در تداوم همان مذاکره معطوف به درآمدزایی، مجدداً کلاهبردار با فرد تماس حاصل و اعلام میکند که با وجود چندین مرحله تلاش، واریز وجه به حساب وی انجام نشده و با همان ادبیات کاملاً جذاب و بر محور درآمد زایی از فرد خواسته میشود که برای واریز شدن وجه به حسابش به نزدیکترین دستگاه عابر بانک مراجعه کند.
رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان کرمان بیان کرد: با اجابت این درخواست، خطای سوم شکل میگیرد و ان چیزی نیست جز مراجعه به دستگاه عابر بانک برای واریز وجه به حساب که مطلقاً در فرآیند عملیات صحیح بانکی و واریز وجه به یک حساب، نیاز به حضور صاحب حساب مقصد در کنار دستگاه عابر بانک نیست.
این مقام انتظامی تشریح کرد: بعد از مراجعه فرد به دستگاه عابربانک و در تداوم همان روند مذاکره کاملاً جذاب و امیدوار کننده به کسب درآمد، از فرد درخواست میشود برای واریز وجه، کارت خود را وارد دستگاه کند که در این مرحله خطای چهارم صورت میگیرد. خطای چهارم قربانیان این نوع جرم در وارد کردن کارت به دستگاه عابر بانک برای واریز وجه به حسابش است که مطلقاً در فرآیند عملیات صحیح بانکی، چنین فرایندی وجود ندارد.
رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان کرمان بیان کرد: بعد از این مرحله، کلاهبردار با طرح ادعاهای مختلف شامل تسلط بر سیستمهای نرم افزاری بانکها، آشنایی با کارمندان شبکه بانکی و دریافت کدهای مخصوص و ادبیاتی از این دست، از فرد خواسته میشود تا برای رفع مانع ایجاد شده و واریز شدن وجه به حساب بانکیاش، در صفحه نمایشگر دستگاه عابر بانک تکمههایی مشخص را فشار دهد.
وی ادامه داد: در این مرحله، قربانی، پنجمین خطای خود را انجام داده و دستور فرد ناشناس را در انجام عملیات بر روی تکمههای صفحه نمایشگر دستگاه عابر بانک اجابت میکند. در واقع با انجام این مرحله از خواستههای فرد ناشناس، بدواً زبان صفحه نمایشگر از فارسی به لاتین تغییر یافته و بعد از تبدیل زبان صفحه نمایشگر به لاتین، فشار دادن سایر تکمهها که معمولاً در قالب یک عدد چند رقمی است به تخلیه حداکثری موجودی کارت فرد و واریز همزمان به کارت فرد ناشناس در حال تماس منجر میشود.
پوررضا قلی اظهار کرد: در این فرآیند مجرمانه، کلاهبرداران از تلفنها و کارتهای بانکی فاقد هویت واقعی و کاملاً غیر قابل بهره برداری استفاده میکنند. میتوانیم با اعتنا نکردن، پاسخگو نبودن و مذاکره نکردن با افرادناشناس و انجام ندادن پنج خطای مطرح شده، به قربانی جرم در کلاهبرداریهای تلفنی و کارت به کارت تبدیل نشویم.
منبع: صبحانه آنلاین
۰۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]