تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 13 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که ما را پس از مردنمان زیارت کند گویا ما را هنگام زنده بودنمان زیارت کرده است....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849179055




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دزدی در روز روشن که می گویند یعنی این! +تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


توجیه مترجم آمریکایی برای حذف نام نویسنده دا هفته‌ پرجنجال «دا»
دزدی در روز روشن که می گویند یعنی این! +تصاویر
هفته پیش رونمایی ترجمه انگلیسی «دا» با چند حاشیه همراه بود؛ از انتقاد به حذف نام نویسنده گرفته تا پاسخ‌های ضد و نقیض مترجم. هرچند این انتقادات از ارزش اثر نمی‌کاهد، اما بالأخره این ماجرا کی ختم به خیر خواهد شد؟



به این مطلب امتیاز دهید

 
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، برای کشوری که کمتر اتفاق می‌افتد تعداد زیادی از مردم به دنبال خریدن کتاب خاصی باشند، انتشار «دا» سرآغاز جدیدی در میزان جلب مخاطب بود.   نگارش این اثر به همت هفت‌ساله اعظم حسینی در روزهایی که کتاب کم‌کم در سبد خانوار ایرانی‌ها جای خود را به اقلام لوکس می‌داد، اتفاق مبارکی بود؛ اتفاقی که توانست قشر کتابخوان از دسته‌های مختلف اعم از مذهبی و آرمانگرا و یا حتی روشنفکران را به سمت خود جلب کند. اتفاقی که کمتر در جامعه‌ای مثل ایران که عموماً کتاب‌ها یا مورد بی‌مهری مخاطبانشان هستند و یا اگر هم اقبالی صورت می‌گیرد، در حد شرح و بیان نمی‌گنجد، رخ می‌دهد.

«دا» ارقام میزان فروش کتاب‌ها را کمی جابجا کرد، اما این پایان مأموریت این کتاب ساده و در عین حال پیچیده نبود. این اثر در قالب خاطرات دفاع مقدس به همت دفتر ادبیات پایداری حوزه هنری منتشر شد؛ کتابی از خاطرات دختر 17 ساله‌ای که نوجوانی‌اش بوی جنگ گرفته بود و در دلش خاطرات و تجربه‌هایی داشت که برای اولین‌‌بار بیان می‌شد. روایت منحصر به فرد، تجربه‌های ناشنیده و جدید از جنگ، روایت جنگ از دید یک زن در کنار هنر نویسنده در پردازش این اطلاعات و جان دادن به خاطراتی که سال‌ها ناگفته مانده بودند، «دا» را به یک کتاب منحصر به فرد در ادبیات دفاع مقدس مبدل کرد. هنر نویسنده آنقدر در لابه‌لای سطرها ارائه شد که اعجاب منتقدان را برانگیخت.

اما باز هم این پایان داستان «دا» نبود. این کتاب آغازی جدید برای خاطرات بعدی از جنگ هم بود. تا پیش از انتشار این اثر، خاطرات عموماً مجمل و با روایت‌های زودگذر از حوادث بیان می‌شدند. کتاب حسینی توانست از نظر نوشتن خاطرات، پرداختن به جزئیات و بیان آنچه که از نظر راوی شاید کم‌اهمیت جلوه می‌داد، در نوع خود اولین معرفی شود. شاید وجود همه این موارد در کنار هم باعث شد تا در سال‌های اخیر خاطرات حسینی از خرمشهر و جنگ همواره در فهرست پرفروش‌های انتشارات سوره مهر بگنجد؛ فروش بیش از 4 میلیون نسخه از یک کتاب طی چهار سال اتفاق متداولی در بازار کتاب ایران نیست.

این اثر پس از انتشار، از سوی دفتر ترجمه حوزه هنری در دست ترجمه قرار گرفت. روایت رئال از حوادث،  برگ برنده «دا» نسبت به بسیاری از آثار این حوزه بود که شاید به دلیل وجود برخی از حوادث، باورپذیری آن را از سوی مخاطبی که تجربه‌ای از یک دفاع معنوی ندارد، دشوار می‌‌کرد.   پال اسپراکمن، مترجم این اثر، کار برگردان کتاب را پس از چهار سال به اتمام رساند؛ چهار سالی که به گفته خودش در این مدت چندبار با راوی و نویسنده درباره محتوای کتاب صحبت کرده است.    

 
هفته گذشته مراسم رونمایی این اثر برگزار شد، اما حرف و حدیث‌ها و انتقادهای متعددی از قبل این برنامه بوجود آمد؛ نام نویسنده روی جلد کتاب درج نشده و انتشارات مزدا، ناشر آمریکایی این اثر، تنها به ذکر نام مترجم بسنده کرده بود. علاوه بر این، نسخه انگلیسی این اثر نیز با نام اسپراکمن به عنوان نویسنده و نه مترجم، در سایت آمازون برای دسترسی علاقه‌مندان عرضه می‌شود. این موضوع انتقاد نویسنده «دا» را به همراه داشت.   اعظم حسینی در گفت‌وگویی که با سایت حلقه وصل داشت، گفته بود: خبر انتشار را به لطف اصحاب رسانه شنیدم و تصویر کتاب را در صفحات اینترنت دیدم. از آنجا که هنوز هیچ نسخه‌ای پیش از چاپ و پس از چاپ به پدیدآورنده (خانم اعظم حسینی) داده نشده است از رویکرد و نگاه مترجم و همچنین از حذفیات متنی که مترجم در گفت‌وگوی مرداد ماه سال 88 از آن سخن گفته بود، هیچ اطلاعی ندارم و نمی‌توانم سخن بگویم.

وی ادامه داده بود: در تمام این سال‌ها پس از نشر کتاب، بارها و بارها نام و حقوق مولف کتاب «دا» حذف و نام محترم سرکار خانم سیده زهرا حسینی به عنوان نویسنده، مولف و پدیدآورنده استفاده شده بود؛ جالب اینجاست که این بار نه در طرح روی جلد کتاب ترجمه شده! و نه در شناسنامه کتاب نام هیچ یک، نه مولف کتاب و نه راوی و نه هیچ شخص ثالثی به عنوان پدیدآورنده و نویسنده درج نشده. آیا این یک سرقت ادبی نیست؟ نام پال اسپراکمن در روی جلد آیا نشانگر خلق اثر توسط وی نیست؟ در معرفی کتاب که توسط مترجم آقای پال اسپراکمن نوشته شده و در خروجی سایت انتشارات مزدا (انتشاراتی که کتاب «دا» را در کالیفرنیا منتشر کرده است) این موضوع قابل مشاهده است و بحث و نقد بسیاری را می‌توان پیرامون آن مطرح نمود.

انتقادات نویسنده اثر، پاسخ‌هایی از سوی مدیران حوزه هنری نیز به همراه داشت. سعیده حسینجانی که به تازگی از سوی محسن مؤمنی شریف به عنوان رئیس مرکز ترجمه منصوب شده است، در همین رابطه ضمن بی‌اطلاعی از قرارداد منعقد شده میان حوزه هنری با انتشارات مزدا، مشکل ایجاد شده را اشتباهی از سوی انتشارات مزدا خوانده و گفته بود: با آقای اسپراکمن درباره این موضوع صحبت کرده‌ایم،‌ او می‌گوید که این یک روال طبیعی در آمریکاست که به جای نام نویسنده گاهی نام مترجم درج می‌شود،‌ اما در هر صورت قرار بر این شده است که در چاپ دوم کتاب این مورد اصلاح شود.

در این میان اظهار نظرهای مترجم کتاب نیز در نوع خود جالب و خواندنی است. اسپراکمن که در ابتدا این امر را رویه‌ای متداول در چاپ کتاب در آمریکا می‌دانست، اخیراً در مصاحبه‌ای با همان سایت حلقه وصل، عنوان کرده است که روی جلد کتاب جایی برای نوشتن اسم نویسنده نبود و بهتر است به دنبال دسیسه نگردیم.    

 
بعد از سکوت مسئولان حوزه هنری در قبال این امر، اخیراً یکی از مدیران اصلی این مرکز، با بیان اینکه ما نیز پیش از برگزاری مراسم رونمایی متوجه این اشتباه از سوی انتشارات مزدا شده بودیم، گفت: قرار نبود چنین اتفاقی رخ دهد. قرار بر این بود که پس از رفع مشکل، مراسم رونمایی برگزار شود. حالا سوره مهر در نظر دارد تا پس از رفع این مشکل، مراسم دیگری برای رونمایی از ترجمه انگلیسی آن برگزار کند.

هرچند اتفاقات رخ داده و انتقادات مطرح شده، ارزشی از محتوای اثر و از میزان استقبال مخاطبان آن کم نخواهد کرد،‌ اما این سؤال باقی است که چرا برای یکی از پرافتخارترین کتاب‌های دفاع مقدس چنین اتفاقی رخ می‌دهد و آیا با ادامه داشتن سریال ترجمه آثار به زبان‌های مختلف، باز هم باید منتظر تضییع حق نویسنده‌ یا کتابی دیگر باشیم؟   تسنیم 115    




۳۰/۰۷/۱۳۹۳ - ۱۹:۰۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن