واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ مهر ۱۳۹۳ (۱۶:۵۰ب.ظ)
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام: نبايد امکانات کشورهاي اسلامي در تفرقههاي بياساس هدر روند آيتالله هاشمي رفسنجاني همکاري با کشورهاي اسلامي را ضرورت عقلي وسياسي در شرايط فعلي منطقه و جهان اسلام خواند و گفت: نبايد امکانات کشورهاي مسلمان در تفرقههاي بياساس هدر روند.
به گزارش خبرگزاري موج، آيتالله هاشمي رفسنجاني در ديدار آقاي حيدر العبادي، نخست وزير عراق، امنيت کامل، حفظ تماميت ارضي و آسايش مردم عراق را آرزوي شيرين نظام جمهوري اسلامي دانست و گفت: بعد از سقوط حزب بعث بارها تأکيد کرديم که اگر ملت و دولت دو کشور همکاريهاي مداوم داشته باشند، تأثيرات فراواني در منطقه خواهد داشت.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به ملاحظات ايران اسلامي در زمان جنگ، گفت: پس از فتح خرمشهر امام راحل به ما ميگفتند مردم عراق را برادران خود بدانيد و اجازه ورود به شهرهاي عراق را ندادند و پس از شنيدن منطق نظاميان، گفتند: به مناطقي وارد شويد که مردم نباشند و براي مقابله به مثل هم 48 ساعت قبل اعلام کنيد تا مردم فرصت داشته باشند که شهر را ترک کنند و خود را نجات دهند.
آيتالله هاشمي رفسنجاني با تأکيد بر حفظ همان روحيه در مردم و مسؤولين نظام اسلامي، گفت: الان هم آمادگي داريم در هر سطحي که شما ميخواهيد، همکاري کنيم.
وي با اشاره به اوضاع داخلي عراق در شرايط فعلي، خطاب به نخست وزير عراق گفت: سعي کنيد شيعه، سني، اکراد، ترکمانان و ديگر اقوام عراقي را به صورت امت واحده حفظ کنيد، چون دشمنان اصلي هميشه از رخنهها و شکافها، سوء استفادههاي سياسي ميکنند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، با بيان اهميت وحدت گفت: براساس تجربههاي اجرايي، ميدانم که رسيدن به اجماع سخت است، اما سختتر از آن، اين است که کشور دچار اختلافات داخلي شود.
آيتالله هاشمي رفسنجاني همکاري با کشورهاي اسلامي را ضرورت عقلي وسياسي در شرايط فعلي منطقه و جهان اسلام خواند و گفت: نبايد امکانات کشورهاي مسلمان در تفرقههاي بياساس هدر روند.
وي با اشاره به نگاه شرق، غرب و ارتجاع به ايران در سالهاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي و وجود نهادها و سازمانهايي که بر جا مانده از رژيم پهلوي بود، گفت: حضور مردم شورشهاي کور و تجزيه طلبيهاي قومي و مذهبي را خنثي کرد و براي تسلط بر امور، نهادهاي موازي انقلابي تشکيل داديم که تشکيل سپاه و بسيج در کنار ارتش، بهترين مدافع کشور در مقابل ارتش بعث بود.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، اقدام آيتالله سيستاني در دعوت از مردم براي دفاع از کشور را بسيار هوشمندانه خواند و گفت: ميتوانيد از تجربههاي ايران استفاده کنيد که رابطه آنها با مرجعيت، قلبي و برخاسته از اعتقادات ديني است.
آيتالله هاشمي رفسنجاني، کارهاي عمراني را نياز فوري و ضروري دولت و ملت عراق دانست و گفت: در اين زمينه تجربههاي خوبي داريم که عقبماندگيهاي تاريخي و عقبافتادگيهايي جنگ 8 ساله را با تکيه بر وحدت مردم جبران کرديم و زيربناها را ساختيم.
وي امکانات بالقوه عراق براي آباداني را مناسب توصيف کرد و گفت: با کنترل گروههاي افراطي و تفرقهانگيز، با کمک مردم و با همکاري کشورهاي اسلامي ميتوانيد سرمايههاي فراوان عراق را در خدمت آباداني کشور بگيريد.
آيتالله هاشمي رفسنجاني با اشاره به سوابق همکاري ايران و عراق در طول تاريخ، از آمادگي جمهوري اسلامي ايران،براي حمايت از مردم آن کشور، در جهت گسترش همکاريهاي اقتصادي، فرهنگي و سياسي گفت و افزود: حتي جنگ 8 ساله ارتش بعث عليه ايران هم نتوانست ريشههاي علائق مردم دو کشور را بخشکاند و ديديم که پس از سقوط صداميان، آن علائق چگونه جوانه زد و از ويرانههاي جنگ سر بر آورد.
آقاي حيدر العبادي نيز در اين ديدار ضمن ارائه گزارشي از اوضاع فعلي عراق، گفت: هميشه به ايران به عنوان همسايهاي قابل اتکا اعتقاد داشتيم و داريم و اميدواريم شاهد گسترش روابط باشيم.
نخست وزير عراق در پاسخ به سؤال آيتالله هاشمي رفسنجاني که «حال آيتالله سيستاني چگونه است؟»، گفت: الحمدلله خوب هستند. قبل از سفرم در نجف به ديدار ايشان رفتم. الحمدلله در سلامتي کامل ما را مخصوصاً در جهت تکميل کابينه و جبران خلاء چند وزير راهنمايي کردند.
وي با اشاره به تلاش دشمنان در جهت تفرقهافکني شيعه و سني، گفت: تروريسم به اسم فرقهگرايي به کشتار روي آورده است.
آقاي العبادي داعش را مدعيان دروغين دفاع از اسلام خواند و گفت: در عراق شاهديم که اين گروهک تروريستي شهرهاي اهل سنت را ويرانه ميکنند و آوارگان سنّي بيشتر از شيعيان هستند.
نخست وزير عراق افزود: شيعه و سني در عراق را که به ادعاهاي آنها اعتقادي ندارند، تکفير ميکنند.
وي در خصوص روابط ايران و عراق گفت: روابط صميمي دو کشور پنهان نيست و به آقاي اوباما گفتم که وقتي داعش تماميت ارضي ما را تهديد کرد، ايران برادرانه در کنار ما بود، در حالي که آمريکا براي حمايت از مردم عراق ترديد داشت.
آقاي العبادي داعش را ترکيبي از تندروهاي آسيايي، اروپايي و آمريکايي و وجه مشترک آنها را جنايت عليه بشريت خواند و گفت: شايد همين باعث ايجاد ائتلاف جهاني عليه اين گروهک افراطي شده است که يک شبکه بينالمللي ريشهدار هستند.
وي تقويت نظامي را راهکار مناسبي براي نابودي داعش دانست و گفت: جنگ با داعش يک جبهه رواني دارد که ميخواهيم جامعه بينالمللي در کنار مردم و نيروهاي عراقي باشند.
نخست وزير عراق با اشاره به گستردگي جنگ در پنج استان کشور، گفت: الحمدلله در ديگر مناطق عراق، مردم امنيت رواني مناسبي دارند و ما هم به عنوان دولت، در جهت گسترش رفاه تلاش ميکنيم.
آقاي العبادي خواستار گسترش روابط ايران و عراق در زمينههاي اقتصادي، فرهنگي، سياسي و اجتماعي شد و گفت: اگر چه رژيم بعث ميخواست سوابق همکاري دو ملت را با جنگ 8 ساله نابود کند، اما ديديم که چگونه مردم دو کشور علاقهمند به رفتوآمدها هستند و در واقع روابط دو کشور عمق مناسبي در تاريخ و فرهنگ مشترک دارد.
نخست وزير عراق در پايان اين ديدار با يادآوري تأثيرات مثبت سفر گذشته آيتالله هاشمي رفسنجاني به عراق، مجدداً از ايشان براي سفر به بغداد و زيارت عتبات عاليات دعوت کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]