واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > اصفهان جداری فروغی:
قصاص و اعدام اشد مجازات برای اسید پاش ها است
اصفهان - خبرگزاری مهر: وکیل پایه یک دادگستری و حقوقدان دستگاه قضایی گفت: مجازات سنگین برای اسید پاشی در قانون قید شده که قصاص و اعدام شدیدترین مجازات برای این افراد است.
محمد علی جداری فروغی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در قانون مجازات اسلامی مصوبه پس از انقلاب اسلامی نیز به طور کلی برای اسید پاشی با توجه به شرایط و وضعیت هر پرونده مجازاتهایی در نظر گرفته شده که مهمترین آن به صورت قصاص است که شرح آن در قوانین به صورت مفصل بیان شده است. وی اظهار داشت: در همین راستا اگر کسی در اثر اسیدپاشی به صورت فردی سبب از بین رفتن صورت شخص شود، یا باعث نابینایی و یا از دست دادن شنوایی و مانند آن شود باید در مقام قصاص همان وضعیت در مورد شخص محکوم انجام شود که مجازاتی بسیار سنگین و غیر قابل تحمل است. وکیل پایه یک دادگستری و حقوقدان دستگاه قضایی ادامه داد: زمانی که شخصی در کمال بی رحمی اقدام به پاشیدن اسید به چهره اشخاص می کند آن هم بدون علت و بدون موجب قانونی بنابراین باید به همین صورت هم مجازات شود اما قصاص قسمتی از ماده قانونی است و تمام آن نیست. وی گفت: از دیدگاه جرم شناسی و جامعه شناسی کیفری و به طور کلی پیشگیری از جرم در مجازات اولویت دارد و در جامعه باید با انجام راهکارهایی لازم از جمله اقدامات فرهنگی و آموزشی باید شرایطی فراهم شود که اصولا ارتکاب جرم توسط اشخاص به حداقل برسد.
جداری فروغی اعلام داشت: اما حادثه ای که اخیرا در اصفهان به وقوع پیوسته است آنچنان این شهر را تکان داده و آسیب بر بدنه اجتماعی آن وارد ساخته است که هیچ یک از آسیب های پیشین از جمله خشکاندن رودخانه زاینده رود و طبیعی جلوه دادن آن و عدم پاسخگویی مسئولان در این حوزه نتوانست چنین لرزه ای بر تن مردم این استان وارد سازد. وی بیان داشت: اسید پاشیدن به صورت دختران اصفهای فاجعه ای است که انتظار می رود با سرعت بیشتری مورد پیگیری قرار گیرد. وکیل پایه یک دادگستری و حقوقدان دستگاه قضایی خاطرنشان کرد: اسید پاشی در گذشته حتی در برخی از موارد چند معلول برجای گذاشته است و صدمات جبران ناپذیری بر فرد وارد ساخته است. جداری فروغی بیان داشت: همانطور که نیروی انتظامی گاهی در رد یابی جرائم و برخورد با مجرمین قاطعانه عمل می کند، مسلما با اراده قوی می توانند در اسرع وقت مجرمین را شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی کنند و وظیفه دادگاه های مربوطه است که در اسرع وقت به این جرائم رسیدگی کنند. وی گفت: همه شهروندان اصفهان و سایر مردم ایران باید مراقب امنیت شخصی در خیابان، معابر ویژه، باشند. جداری فروغی ادامه داد: اطلاع رسانی درباره یک جرم می تواند سبب کاهش و یا افزایش آن شود و از سوی دیگر اطلاع رسانی ناقص و بی محتوا سبب ناخودآگاه برخی از جرائم افزایش پیدا می کند. وی تصریح کرد: به طور کلی جرم اسیدپاشی در سنوات گذشته جرمی بود که بیشتر جنبه شخصی داشت به عنوان مثال پسری از خواستگاری دختر مورد علاقه اش ناامید می شد وقتی پسر پس از مدتی دریافت که دختر مزبور با پسر دیگری ازدواج کرده است در اقدامی جنون آمیز به آن دختر و حتی همسر وی اسید پاشیده است. وکیل پایه یک دادگستری و حقوقدان ادامه داشت: بنابراین اسید پاشی با توجه به وضعیت افراد مختلف می تواند در شرایط روحی ازجمله حسادت، انتقام جویی علی الوصول در شرایطی که متهم دچار جنون آنی شدن اتفاق می افتد. وی خاطرنشان کرد: در سال 1337 لایحه قانونی مربوط به مجازات اسید پاشی به تصویب رسید که در این ماده آمده است اگر پاشیدن اسیدیا هر نوع ترکیبات شیمیایی دیگر موجب قتل کسی شود مجازات اعدام برای وی انجام می گیرد و یا اگر سبب عارض شدن بیماری و یا نقص یکی ازحواس فرد شود به حبس جنایی درجه یک محکوم می شود. جداری فروغی اضافه کرد: برای مجازات شروع به پاشیدن اسید به اشخاص نیز دو تا 5 سال حبس تعیین شده است.
۱۳۹۳/۷/۳۰ - ۱۵:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]