تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):خدا را نشناخته آن که نافرمانی اش کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845790410




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انتقاد از طرح مجلس: اگر مردم در 35سال گذشته امربه معروف نکرده اند با تکلیف قانونی هم انجام نمی دهند


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: انتقاد از طرح مجلس: اگر مردم در 35سال گذشته امربه معروف نکرده اند با تکلیف قانونی هم انجام نمی دهند
پيش از هر چيز بايد پرسيد كه آيا در 35 سال گذشته مردم ما فريضه امر به معروف و نهي از منكر را انجام مي‌داده‌اند يا خير؟

به گزارش نامه نیوز، روزنامه اعتماد در سرمقاله خود در انتقاد از طرح حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر که در حال حاضر در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است نوشت:
1-‌ پيش از هر چيز بايد پرسيد كه آيا در 35 سال گذشته مردم ما فريضه امر به معروف و نهي از منكر را انجام مي‌داده‌اند يا خير؟ اگر انجام نمي‌داده‌اند، با نوشتن يك قانون كه نمي‌توان آنان را به انجام اين وظيفه اخلاقي و اسلامي وادار كرد، همچنان كه با نوشتن قانون نمي‌توان كسي را نمازخوان كرد. و بايد در اين باره ريشه‌يابي كرد كه چرا اين فريضه مهم را ترك كرده‌اند؟

ولي اگر مردم اين فريضه را انجام مي‌داده‌اند، در اين صورت بايد پرسيد كه مشكل كار آنان كجا بوده كه اكنون براي انجام آن فريضه اقدام به قانون‌نويسي شده است؟ آيا لازم نبود كه پيشنهاد‌دهندگان طرح در مقدمه آن پاسخ به اين پرسش‌ها را مي‌دادند و به تحليل وضعيت گذشته و نارسايي‌هاي انجام اين فريضه مي‌پرداختند و توضيح مي‌دادند كه اين طرح چگونه مي‌خواهد اين نارسايي‌ها را برطرف كند؟ بنابراين روشن است كه در فقدان متني كه توضيح‌دهنده علل و نقايص وضع موجود باشد، نمي‌توان از چنين طرحي به نحو مطلوب دفاع كرد.

2-‌ مساله مهم ديگر ساز و كار امر به معروف و نهي از منكر در نظام‌هاي جديد است. در جوامع گذشته كه روابط ميان مردم عموما چهره به چهره بود و دولت‌ها نقش مهمي در شكل‌گيري روابط اجتماعي و نظارت بر آنها نداشتند، طبيعي بود كه هركس به صفت فردي، ديگران را امر به معروف و نهي از منكر مي‌كرد. ولي در جوامع جديد كه از يك سو بسيار بزرگ شده‌اند؛ براي نمونه شهري مثل تهران روزها 10 تا نزديك به 12 ميليون نفر در آن حضور دارند و حتي همسايه‌ها نيز يكديگر را نمي‌شناسند، ساز و كار امر به معروف و نهي از منكر از تذكرات فردي فراتر رفته و از طريق نهادهاي مدني، مطبوعات و رسانه‌ها عمل مي‌شود. بنابراين مساله امر به معروف و نهي از منكر را بايد در قالب‌هاي جديد اجرايي و ارزيابي كرد. مردم به دلايل متعددي نمي‌توانند بپذيرند كه افراد ديگري به صفت شخصي و از موضع خود اصلح بيني وارد حوزه خصوصي و رفتار آنان شوند. ولي همين مردم نظارت‌هاي رسمي و مدني را مي‌پذيرند و به آن گردن مي‌نهند.

3-‌ نكته بسيار مهمي كه در نظر گرفته نمي‌شود اين است كه در جوامع پيشرفته، به دليل تراكم جمعيتي و كم شدن روابط چهره به چهره، بخش مهمي از مسووليت‌هاي اجتماعي از سوي مردم به دولت منتقل شده است و دولت عهده‌دار اجراي قانون است. براي نمونه اگر كسي خودروي خود را در محل ممنوعي پارك كند، تذكر افراد عادي ممكن است موجب درگيري و نزاع شود، در حالي كه وظيفه پليس راهنمايي و رانندگي است كه متخلف را جريمه كند. بنابراين رودررو قرار دادن افراد در جوامع جديد ممكن است عوارض بسيار ناخوشايندي داشته باشد، كه افزايش نزاع و قتل و اسيدپاشي بخشي از آن است.

4-‌ مردم قرار است درباره چه رفتاري يكديگر را امر به معروف و نهي از منكر كنند؟ آيا نهي از انجام آن رفتار در قانون آمده است يا خير؟ اگر آمده، در اين صورت مسوول اجراي آن نيز در قانون ذكر شده است و بايد آن مسوول اقدام كند. اگر حكومت نمي‌تواند مسووليت خود را به درستي انجام دهد، راهش اين نيست كه اين مسووليت را بر دوش مردم بيندازد، زيرا اين سازمان‌ها براي انجام اين وظايف بودجه مي‌گيرند. ولي اگر نهي از انجام آن رفتار در قانون نيامده، در اين صورت اگر ضروري است بايد براي آن قانون نوشت و اگر تا اين حد ضروري نيست، چرا بايد مردم را به تذكر دادن در اين‌گونه از رفتارها تشويق كرد؟

5-‌ نكته‌يي كه نويسندگان طرح به آن توجهي نكرده‌اند اين است كه در جوامع جديد برداشت‌هاي افراد از درست و نادرست و مطلوب و نامطلوب بودن يك رفتار مثل گذشته نيست و تا حد زيادي در اين زمينه‌ها اختلاف نظر دارند. به همين دليل هم براي موارد ضروري قانون مي‌نويسند كه از اين اختلافات عبور شود و بر اساس قانون، مردم به انجام رفتاري متعهد شوند. ولي وقتي كه از قانون فراتر مي‌رويم، چگونه مي‌توانيم ديگران را به موضوعي امر و نهي كنيم كه او در اصل خوب و بد بودن آن رفتار يا موضوع با ما توافق ندارد؟ بنابراين رودررو قرار دادن مردم در موارد اختلافي موجب درگيري و تنش خواهد شد. ما نمي‌توانيم هر شخص و فرد را مرجع نهايي تشخيص اعمال و رفتار خوب و بد بدانيم تا او به خودش حق دهد كه مردم را براساس اين برداشت خود، امر و نهي يا ادب كند.

6-‌ آخرين نكته اينكه امر به معروف و نهي از منكر مهم‌ترين ابزار مردم عليه رفتارهاي رسمي خلاف قانون و عدالت است. تقليل دادن و محدود كردن آن به روابط جزيي افراد و فراتر از قانون، به معناي تحريف اين مفهوم ارزشمند است. حتماً به ياد داريد كه پيش از انقلاب گفته مي‌شد كه چرا اين بخش مهم فروع دين از برخي رساله‌هاي عمليه حذف شده يا از اصل درج نشده است؟ دليل آن روشن بود. مساله اصلي امر به معروف و نهي از منكر، در نقد ظلم و بي‌عدالتي بود. به همين دليل ممكن بود احتياط شود و درج نشود. 



۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن