تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه اگر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826224393




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هرمیداس باوند: عربستان جذابیتی برای آمریکا ندارد / ریاض به شدت نگران توافق هسته‌ای نهایی و بهبود رابطه ایران-آمریکا است


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: هرمیداس باوند: عربستان جذابیتی برای آمریکا ندارد / ریاض به شدت نگران توافق هسته‌ای نهایی و بهبود رابطه ایران-آمریکا است
یک کارشناس مسائل خارجی بر این باور است که تهران باید مراقب باشد تا در دام و توطئه روسیه در قبال غرب گرفتار نشود.
داود هرمیداس باوند، استاد دانشگاه تهران و کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت‌وگو با خبرنگار نامه نیوز با اشاره به تصمیم دولت عربستان برای کاهش قیمت نفت و گمانه‌های مطرح شده از سیاسی بودن این اقدام ریاض و همراهی این کشور با آمریکا برای تحت فشار قرار دادن ایران در مساله هسته‌ای، گفت: شکافی میان آمریکا و عربستان به وجود آمده بود که حالا سعی دارند این شکاف را تعدیل کنند ولی معتقدم در این خصوص هیچ ائتلاف و اتحادی میان ریاض و واشنگتن وجود ندارد چرا که عربستان جذابیتی برای آمریکا ندارد.

وی افزود: عربستان کاهش قیمت نفت را در دهه 80 نیز انجام داده بود، تا جایی که قیمت نفت به بشکه ای 10 دلار رسید؛ در آن زمان 60 درصد از درآمدهای ارزی روسیه را صادرات نفت و گاز تشکیل می داد و ایران نیز در حال جنگ بود و به درآمدهای نفتی خود نیاز داشت.

باوند گفت: برنامه‌ی غرب در آن سال‌ها نیز این بود که از طریق عربستان، کشورهای روسیه و ایران را در تنگنا قرار دهد و یکی از دلایل پایان جنگ 8 ساله ایران و عراق نیز همین مساله کاهش فاحش قیمت نفت بود، تا جایی که  ایران مجبور شد نفت خود را به صورت تک محموله ای و حتی پایین تر از قیمت اعلام شده، بفروشد تا نیاز خود را برطرف کند.

وی با اشاره به اینکه عربستان در موضع رویارویی با ایران قرار گرفته است، تصریح کرد: عربستان موضع‌گیری‌های سختی درباره ایران دارد و معتقد است که ایران در عراق، سوریه، یمن و لبنان نیروی نظامی دارد و باید از این کشورها خارج شود. از سوی دیگر با توجه به احتمال بهبودی روابط ایران و آمریکا و امضای توافق نهایی هسته ای، ریاض اکنون به شدت نگران جایگاه خود در منطقه است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه چند رویداد سبب شد تا عربستان شرایط را برای خود خطرناک ببیند، گفت: نخست اینکه آمریکا اعلام کرد که استراتژی مسلطش به سمت آسیای دور است، از سوی دیگر آمریکا با بهره برداری از سیستم سنگ شن، 20 درصد از نیاز خود به انرژی خارجی را تامین و حتی مازاد آن را صادر کرد، بنابراین نیازش به نفت خاورمیانه کاهش پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: نکته سوم این است که عربستان انتظار داشت آمریکا علیه سوریه استراتژی سخت افزاری اتخاذ کند در صورتی که آمریکا به دیپلماسی روی آورد و حتی به سمت بهبود روابط با ایران و دیپلماسی با تهران روی آورد.

باوند گفت: بنابراین عربستان سعودی تصمیم گرفت که استراتژی و واکنش خاص خود را نشان دهد و وقتی که به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد انتخاب شد، این عضویت را نپذیرفت و گفت که شورای امنیت سیاست یک بام و دوهوا را دنبال می کند، دقیقا منظور از این سخن ریاض، آمریکا بود. ریاض پس از آن اعلام کرد که عربستان از این به بعد استراتژی خود را در منطقه اجرا می کند.

وی با بیان اینکه مجموعه واکنش‌ها و رفتارهای عربستان سبب شد تا آمریکا سعی کند تا حدی از عربستان پشتیبانی کند و با راه انداختن ائتلاف منطقه ای روابط خود با ریاض را ترمیم کند، افزود: البته برخی معتقدند که انتظار عربستان از تشکیل این ائتلاف تضعیف حکومت سوریه به موازات حمله به داعش است.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی همچنین با اشاره به تلاش روسیه برای نزدیک شدن به ایران، گفت: روسیه به دلیل مشکلاتش با غرب بر سر اوکراین، سعی دارد تا تعاملات تجاری و اقتصادی خود را با چین و ایران فزایش دهد وآن را در بوق و کرنا کند از جمله قرار نفت در برابر کالای این کشور با ایران.

وی تاکید کرد: تهران باید مراقب باشد تا در دام و توطئه روسیه گرفتار نشود چرا که سرنوشت ایران و آینده مشکلات در گرو حل و فصل اختلافات ما با غرب است؛ بنابراین باید موازنه منصفانه‌ای در روابط خارجی ما ایجاد شود و نباید جنبه سنگین تعاملات ما با روسیه باشد چرا که نهایتا به ضرر ایران خواهد بود.







۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن