واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: شفیعی: آمریکا نمیخواهد با توافق هستهای اسرائیل و کشورهای عربی را آزرده خاطر کند/ اختلافات ایران و 1+5 عمیق است اما...
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس براین اعتقاد است که خط مشی دولت روحانی و کشورهای 5+1 بر حل پرونده هسته ای است اما اختلافات اساسی همچنان باقیمانده است.
نوذر شفیعی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با نامهنیوز با اشاره به آخرین دور از مذاکرات هستهای ایرن و 5+1 در وین و اظهارات برخی طرفهای مذاکره کننده مبنی بر رسیدن به توافق 95 درصدی، اظهار داشت: وقتی راجع به میزان غنیسازی، راکتور اراک و فردو و چگونگی رفع تحریمها دوطرف هنوز با هم درگیر اختلاف و مشکل هستند تعجب آور است که گفته شود 95 درصد اختلافات حل شده است.
وی تصریح کرد: از نظر ما فقط 10 درصد اختلافات حل شده و 90 درصد اختلافات همچنان باقی است، اصل اختلافات درصد غنی سازی، فردو و اراک و تحریمهاست و سایر موارد یا اختلافی نبوده است و یا جزیی بوده است .
این کارشناس و تحلیلگر مسائل بین المللی با بیان اینکه از نظر ما اختلافات عمیق است، اظهار داشت: ما در کنار اینکه معتقدیم اختلافات عمیق است اما معتقدیم که غیرقابل حل نیست و راه حل نیز برای انها وجود دارد، چارچوب توافقنامه ژنو چارچوب اجرایی کار است و اگر در چارچوب آن عمل شود حل میشود و این نیازمند انعطاف طرفهای غربی ما در موضع شان است .
شفیعی تصریح کرد: البته در رابطه با آینده مذاکرات تعبیرات متفاوتی شنیده می شود، نخست پیشبینی مقامات ایرانی است که چندان به آینده مذاکرات امیدوار نیستند ولی اظهارنظرهای آمریکاییها همراه با ابراز امیدواری است و این برای ما نیز تعجب اور است چون آنچه که تاکنون اتفاق افتاده است نشان میدهد اختلافات جدی است و احتمالا نشود در یک دور مذاکرات این اختلافات را حل و فصل کرد.
وی درباره چرایی این ابراز امیدواری آمریکاییها، گفت: آمریکاییها بر سر یک دوراهی سخت قرار دارند از یک طرف نگران انتخابات آینده هستند چون آنها تحت تاثیر محافل صهیونیستی قرار دارند و محافل صهیونیستی معتقد هستند هر نوع توافقی بد است بنابراین تا برگزاری انتخابات رسیدن به توافق دشوار است و از یک طرف هم بحث افکار عمومی آمریکا را داریم که اگر دولت اوباما بتواند مسئله هسته ای را حل کند در افکار عمومی مردم امریکا می تواند یک موفقیت برای اوباما باشد.
این تحلیلگر سیاسی تصریح کرد: بنابراین آمریکاییان تا پایان انتخابات کنگره سعی میکنند به گونهای عمل کنند که هم مردم آمریکا را نسبت به انجام این توافق امیدوار کنند و هم باعث آزرده خاطر شدن محافل عربی و صهیونیستی نشوند.
وی هم چنین در مورد بازی که عربستان در بازار نفت به راه انداخته است و حضور داعش در خاورمیانه و تاثیر آن بر پرونده هسته ای ایران گفت: تمام پدیدهها برهم تاثیر می گذارند ولی تاثیرگذاری مسائل حاشیه ای بروی پرونده هسته ای کم است. از نظر ما خواست و اراده دوطرف بر مذاکرات تاثیر میگذارد و خواست دوطرف نیز بر پیشبرد مذاکرات است منتها شرایط زمانی اجازه حرکت و شتاب بخشیدن به این کار را نمی دهد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تاکید کرد: ما باید بدانیم درباره یک موضوع حساس صحبت میکنیم موضوعی که با 35 سال اختلاف ایران و آمریکا و غرب گره خورده است و این اعتمادهای از دست رفته باید به تدریج به دست آید، یعنی 35 سال ذهنها به سمت تعارض،درگیری و اختلاف بوده است و حالا که میخواهیم این را به وضعیت عادی برگردانیم نیاز به زمان داریم .
وی خاطرنشان کرد: از نظر ما خط و مشی دولت روحانی و ایالات متحده آمریکا و کشورهای غربی بر نزدیکی روابط برای حل مسئله هسته ای است.
۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]