واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ مهر ۱۳۹۳ (۱۸:۱۹ب.ظ)
نشست كميته ملي حافظه جهاني در كتابخانه ملي برگزار شد نشست كميته ملي حافظه جهاني با حضور دكتر سيدرضا صالحي، دوشنبه 28 مهر در كتابخانه ملي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين نشست كه با حضور اعضاي اين كميته برگزار شد. ابتدا اعضاي كميته ملي حافظه جهاني به بيان رويدادهاي اين كميته و ارائه گزارشي از فعاليت هاي جاري خود پرداختند. سپس دكتر صالحي اميري رئيس كميته ملي حافظه جهاني و رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران با بيان اين نكته كه مجموع گزارشات و اخبار از كميته حافظه جهاني، نشان دهنده پيشرفت كميته در حوزه وظايف محوله است گفت: در نظر داريم طي مراسمي در روز 5 آبان امسال كه مصادف است با روز جهاني ميراث ديداري و شنيداري گواهي آثار ثبت شده ايران در فهرست منطقه آسيا و اقيانوسيه حافظه جهاني را به متوليان اين امر اهدا كنيم. وي با اشاره به اين موضوع كه برنامه حافظه جهاني براي سازمان اسناد و كتابخانه ملي به عنوان متولي اين بحث در ايران بسيار حائز اهميت است و بايد با استفاده از ظرفيت هاي خارج از كميته و تعريف پروژه هاي عملياتي روند رو به رشدي در زمينه ارائه آثار ايران به يونسكو داشته باشيم.
وي در ادامه تصريح كرد: براي اين كه تصوير ايران در حافظه جهاني مخاطب گسترده تري داشته باشد نيازمند حضور فعال رسانه هاي مختلف در اين حوزه است. در ادامه اين نشست اعضاي كميته ملي حافظه جهاني به بيان ديدگاه هاي خود درحوزه جايزه بين المللي فردوسي كه سال ها در يونسكو مغفول مانده است پرداختند و پس از بحث و تبادل نظر كليات اين موضوع به تصويب رسيد و كار دقيق تر و ارائه گزارش كارشناسي در زمينه مسائل مختلف حقوقي و مالي اين جايزه بين المللي به جلسات بعدي موكول شد. در بخش ديگري از اين جلسه خانم فرزام، از اعضاي كميته به ارائه گزارشي از آثار مطرح شده در كميته كه به دلايل مختلف به نتيجه نرسيده است و موانع و مشكلات موجود در اين زمينه پرداخت است. مقرر شد اعضاي كميته ملي حافظه جهاني پس از تهيه طرح اوليه و بررسي اين آثار كه اجرايي نشده اند در اين خصوص تصميم بگيرند.
در اين نشست كه دكتر محمد رجبي، رئيس كتابخانه مجلس شوراي اسلامي، حجت الاسلام ابهري و ساير اعضاء از ميراث فرهنگي، وزارت امور خارجه و نظائر آن حضور داشتند، مباحثي نظير برگزاري كارگاه هاي آموزشي در مركز و استان ها، جذب كارشناسان متبحر در كميته، توجه به محوريت ايران در منطقه و سايرمباحث مرتبط مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
لازم به توضيح است، برنامه حافظه جهاني براي شناخت اهميت و ارزش ميراث مستند و ضرورت حفظ و نگهداري آن در سال 1992 توسط يونسكو پايه ريزي شد و در ايران نيز از سال 1384 كميته ملي حافظه جهاني پيشبرد اهداف اين برنامه را بر عهده دارد.
ياداور مي شود كه سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران به عنوان متولي و رئيس كميته ملي حافظه جهاني در ايران فعال است و تاكنون در اين زمينه آثار متعددي را به يونسكو معرفي كرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]