تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان با ايمان نيرومند، نزد خداوند بهتر و محبوب تر است از انسان با ايمان ناتوان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850928815




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«امکان توافق ایران و ۱+۵ وجود دارد/ پیمان شبه استارت را اجرا کنیم


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: «امکان توافق ایران و ۱+۵ وجود دارد/ پیمان شبه استارت را اجرا کنیم


پل پیلار که سابقه ۲۸ سال حضور در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را دارد، معتقد است که برای رسیدن به توافق جامع هسته ای میان ایران و گروه ۱+۵ می توان از توافقات مهمی که در سال های گذشته میان قدرت های بزرگ جهان حاصل شده همچون پیمان استارت الگو گرفت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از مهر، مذاکرات هسته ای ایران وارد مراحل حساسی شده و در این میان، برخی کارشناسان امکان رسیدن به توافق جامع هسته ای تا تاریخ 24 نوامبر را امکان پذیر می دانند به نحوی که مقامات روسی از حصول بیش از 90 درصد توافق خبر می دهند.

در همین زمینه، عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران، در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در روز دوشنبه 28 مهر اعلام کرد که با وجود اینکه آمریکا در مذاکرات نیویورک و وین قبول نمی کرد ایران بیش از 1300 سانتریفیوژ روشن داشته باشد اما در مذاکرات اخیر پذیرفت که ایران 4000 سانتریفیوژ روشن داشته باشد.

با وجود این اخبار، هنوز اختلاف هایی میان ایران و کشورهای 1+5 از جمله موضوع تعداد سانتریفیوژها وجود دارد که موجب شده بدبینی هایی درباره حاصل نشدن توافق جامع تا تاریخ معین به وجود بیاید. برای آگاهی بهتر از فرایند مذاکرات با پروفسور «پل پیلار» که سابقه 28 سال حضور در سازمان سی آی ای را داشته و برای مدتی نیز ریاست تحلیل عملیات های سازمان سیا در خلیج فارس بر عهده او بوده به گفتگو نشستیم.

پرفسور پیلار

پروفسور پل پیلار در سال 2005 میلادی پس از 28 سال حضور در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سی آی ای) بازنشسته شد. آخرین سمت وی در سازمان سی آی ای، افسر اطلاعات ملی در امور شرق نزدیک و جنوب آسیا بود. البته پیلار پیش از این سمت، مسئولیت های متعددی عهده دار بود که از جمله آنها می توان بر ریاست واحدهای تحلیل عملیات های سی آی ای در شرق نزدیک، خلیج فارس و جنوب آسیا اشاره کرد. پیلار سابقه حضور در شورای امنیت ملی امریکا به عنوان یکی از اعضای اصلی آن را نیز دارد.

پیلار در این گفتگو عنوان داشت که امکان رسیدن به توافق تا تاریخ 24 نوامبر بسیار زیاد است، اما این به شرطی است که طرفین نگاه کلی به موضوع داشته باشند و از محدود کردن برنامه هسته ای ایران به تعداد سانتریفیوژها خودداری کنند.

آیا امکان آن وجود دارد که ایران و کشورهای 1+5 تا مهلت تعیین شده یعنی 24 نوامبر به توافق جامع هسته ای برسند؟

رسیدن به توافق تا زمان تعیین شده 24 نوامبر مطمئنا امکان پذیر خواهد بود. پایه های توافقی که برآورنده نیازهای هر دو طرف باشد وجود دارد و تنها نگرانی موجود در این رابطه آن است که آیا مخالفانی که هم در امریکا و هم در ایران حضور دارند، به قدری قدرت دارند که توافق احتمالی را برهم بزنند یا خیر. چارچوب یک توافق دست یافتنی که منافع هر دو طرف را تامین کند در برنامه اقدام مشترک که در نوامبر سال گذشته به امضای ایران و کشورهای 1+5 رسید وجود دارد. این معادله شامل ادامه برنامه هسته ای ایران همراه با انجام بازرسی ها و نظارت بر فعالیت هسته ای ایران به منظور اطمینان از صلح آمیز بودن برنامه هسته ای این کشور می شود. اگر تا ماه نوامبر به توافق برسیم این احتمال وجود دارد که برخی از جزئیات اضافی نیز برای پیاده سازی آن مورد استفاده قرار بگیرند. این وضعیت شبیه همان اتفاقی است که بعد از امضای برنامه اقدام مشترک در سال گذشته بوجود آمد و البته اجرای جزئیات این توافقنامه از ماه ژانویه آغاز شد.

موضع فعلی آمریکا و ایران در مذاکرات هسته ای به چه شکل است؟

هر دو طرف با حسن نیت در حال مذاکره اند. مذاکره کنندگان نیز بر اساس این دیدگاه که هنوز امکان رسیدن به توافق تا ماه آینده وجود دارد به گفتگوها ادامه می دهند. در حالی که مذاکرات ایران و آمریکا مهم ترین بخش از مباحث مربوط به توافق هسته ای است، اما با وجود این، گفتگوهای هسته ای همچنان مذاکراتی چند جانبه است و حضور دیگر اعضای گروه 1+5 نیز در مذاکرات مهم است. با توجه به اینکه مذاکرات از چه زمانی آغاز شده و تا چه زمانی ادامه می یابد و همچنین اگر مواردی که در آن مطرح شده است، می توان گفت اظهارات "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه که اخیرا گفته بود 95" درصد از توافق جامع هسته ای بدست آمده" صحیح باشد. البته باید گفت که پنج درصد باقی مانده همچان مواردی مشکل محسوب می شوند.

کشورهای 1+5 و ایران چگونه ممکن است بر سر تعداد سانتریفیوژها به توافق برسند؟

اگر موضوع هسته ای ایران و وضع فعالیت های غنی سازی اورانیوم در این کشور را فقط با تعداد سانتریفیوژها تعریف کنیم آنگاه رسیدن به توافق مشکل می شود. با وجود این، خوشبختانه موارد دیگری نیز وجود دارند که می توان از آنها برای رسیدن به راه حلی سازنده جهت از بین بردن اختلافات (پل زدن بین شکاف ها) استفاده کرد. برای مثال، سانتریفیوژها می توانند باقی بمانند اما ارتباط میان آنها قطع شده و از مدار تولید حذف شوند و یا اینکه کاهش کلی سانتریفیوژها مطرح نباشد بلکه محدودیت فقط شامل سانتریفیوژهای فعال شود و این می تواند شبیه توافقی باشد که میان امریکا و اتحاد جماهیر شوروی برای کاهش تسلیحات استراتژیک (پیمان استارت) به دست آمد. در این توافق شمار کلی تسلیحات استراتژیک شامل فرایند کاهش نمی شدند بلکه فقط تسلیحاتی که بر روی پرتابگرها مستقر شده بودند شامل این توافق می شدند. همچنین محدودیت ها می تواند شامل میزان اورانیومی که در سطح پائین غنی شده که ایران در اختیار دارد شود؛ محدودیتی که برخی از این موارد را پوشش داده و به عنوان محدودیتی برای تعداد سانتریفیوژها محسوب شود
 


سه شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن