واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: وین فردا و پسفردا میزبان نشست کارشناسی ایران و ۱+۵
نشست کارشناسی ایران و گروه ۱+۵ به ریاست بعیدینژاد و استفان کلمنت و به منظور بررسی نحوه رفع اختلافات، فردا و پسفردا(چهارشنبه و پنجشنبه) در شهر وین برگزار میشود.
به گزارش نامه نیوز، نشست کارشناسی ایران و گروه 1+5 (آلمان، فرانسه، انگلستان، روسیه، چین و آمریکا) به منظور بررسی راههای حل اختلافات از فردا -چهارشنبه- 30 مهر ماه به مدت 2 روز در شهر وین برگزار میشود.
سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای پیش از این در گفتوگو با خبرنگار فارس با اعلام این خبر عنوان کرد که حمید بعیدینژاد مدیرکل سیاسی و بینالمللی وزارت خارجه و استفان کلمنت مشاور ارشد نماینده اتحادیه اروپا در گروه 1+5 ریاست این نشست 2 روزه را برعهده دارند.
وی همچنین گفت احتمالا در دو هفته آینده نشست سه جانبه ظریف، کری و خانم اشتون برگزار شود، ولی به محل این نشست اشارهای نکرد.
در نشست سه جانبه ظریف، کری و اشتون که چهارشنبه هفته گذشته 23 مهر ماه به مدت حدود شش ساعت و نیم در شهر وین برگزار شد، طرفین توافق کردند که نشست کارشناسی ایران و 1+5 ظرف یک تا دو هفته آینده برای بررسی راههای حل اختلافات برگزار شود. وزرای خارجه ایران، آمریکا و اشتون همچنین توافق کردند که ظرف سه تا چهار هفته بعد از این دیدار، بار دیگر بر سر یک میز به گفتوگو بنشینند.
هشتمین دور مذاکرات جامع هستهای نیز پنجشنبه هفته گذشته 24 مهر ماه به ریاست ظریف و اشتون و با حضور هیأتهای مذاکره کننده ایران و گروه ۱+۵ در شهر وین برگزار شد.
سید عباس عراقچی یکشنبه هفته جاری در حاشیه همایش تحلیلی بر اعلامیه و برنامه عمل حقوق بشر در دانشگاه تهران در جمع خبرنگاران عنوان کرد: در مذاکرات اخیر با 1+5 در بعضی جزییات پیشرفتهایی داشتهایم، اما در مسائل اساسی هنوز توافق حاصل نشده است.
عراقچی با بیان اینکه موضوعات بسیار مهمی باقی مانده که درباره آنها هنوز توافقی حاصل نشده است؛ البته کار زیادی صورت گرفته و روی گزینههای مختلف فکر ، بحث و مذاکره شده است، اضافه کرد: درباره انتخابهای مختلفی که وجود دارد کار شده است و کارشناسان در جلسات مختلف آن را بررسی کردهاند.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای افزود: امیدوارم به نتیجه برسیم اما هنوز تا رسیدن به نتیجه فاصله داریم، این فاصله ممکن است به سرعت طی شود یا زمان بیشتری ببرد. تا مهلت مقرر یعنی تا سوم آذر هنوز امیدواری است که بتوان به توافق رسید.
معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به این پرسش که آیا راهحلی برای رسیدن به توافق ارائه شده است؟ گفت: درباره راهحلهای مختلف کار شده و گزینه های مختلفی است که برخی از آنها برای ما قابل قبول نیست و بعضی از آنها برای طرف مقابل پذیرفتنی نیست به هر حال مذاکرات در سطوح کارشناسی، معاونان و وزرا ادامه دارد.
عراقچی با بیان اینکه اختلافات اساسی کماکان وجود دارد ابراز امیدواری کرد بتوان در جلسات آینده پیشرفت قابل ملاحظهای داشت و افزود: ایدههای زیادی وجود دارد، اما هنوز تقریباً در هیچ یک از آنها به توافق نرسیدهایم.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای همچنین در پاسخ به پرسشی درباره احتمال تمدید مذاکرات هستهای گفت: اکنون هیچ یک از طرفهای مذاکره کننده علاقهمند به تمدید نیستند و همه مصمم اند تا قبل از موعد مقرر یعنی تا پیش از سوم آذر به جمع بندی برسیم. با توجه به اینکه هنوز امیدواری برای رسیدن به این هدف هست هیچ کس علاقه ندارد که به تمدید مذاکرات فکر کند و این موضوع در دستور کار هیچ یک از طرفها نیست.
به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان نیز پنجشنبه هفته گذشته (24 مهر ماه) در جمع خبرنگاران در وین عنوان کرد: هنوز اختلافات وجود دارد و قرار است نشست کارشناسی برای بررسی نحوه رفع اختلافات برگزار شود و ضرورت دارد درباره موضوعات مختلفی صحبت شود و موضوعاتی هم نیاز به یک حرکت سیاسی دارند.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران همچنین عنوان کرد: در دور جدید گفتوگوهای هستهای همه طرفها بر این اعتقادند که پیشرفتهایی صورت گرفته و جریان مذاکرات رو به جلوست. پس از مذاکرات نیویورک نیز اعتقاد بر این بود که در مذاکرات هستهای حرکت به سمت جلو بوده هر چند که این حرکت کند است.
وزیر امور خارجه در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ما فکر میکنیم حرکت در همه زمینهها به سمت جلو بوده و راهکارهای مختلفی مورد بحث قرار گرفته است، افزود:اما من هنوز فکر میکنم مانع روانی که باید طرف مقابل از آن عبور کند موضوع تحریم است.
وزیر خارجه ایران با تاکید بر اینکه اعتقاد دارم همه این موانع باید با یک دیدگاه واقع بینانه قابل عبور باشد، تصریح کرد: با توجه به اینکه بیش از 40 روز به پایان مهلت باقی نمانده و با توجه به اینکه کسی در میان مذاکره کنندگان تمدید را خیلی کار مناسبی نمیبیند و ما هم این دیدگاه را داریم و فکر میکنیم که ضرورتی ندارد که اصلا راجع به تمدید فکر بکنیم.
وی افزود: لذا آنچه که نیاز است با توجه به همه این واقعیات اینکه ما به سمت راهحل حرکت و از برخی موانع روانی عبور کنیم و واقعا هم فرصت کم است و نیاز دارد شتاب حرکت ما قدری بیشتر شود.
وزیر خارجه ایران در پاسخ به این سوال که طرف روسی گفته است که بحث اراک هنوز هم نیاز مذاکره دارد ،گفت: همه بحث ها نیاز به مذاکره دارد، یعنی ما به سمت طرح راه حل های مختلف پیش رفتیم ولی روی راه حل مشخصی برای هیچ کدام از این موارد توافق صورت نگرفته است.یکی از موضوعاتی که قرار است کار کارشناسی صورت گیرد همین بحث است که بتوانیم به نتیجه برسیم و تصمیم گیری کنیم.
به گزارش فارس، شش دور مذاکرات جامع هستهای ایران و 1+5 در وین و هفتمین دور آن نیز در نیویورک برگزار شد.
میزان غنی سازی، رآکتور آب سنگین اراک، فردو، تحریمها و بازه زمانی لغو آنها و بازه زمانی اجرای توافق جامع هستهای از جمله موارد اختلافی بین ایران و شش کشور است.
وزرای خارجه ایران و شش کشور به همراه کاترین اشتون در سوم آذر ماه 1392 درباره برنامه هستهای ایران به توافقی تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» دست یافتند که این توافقنامه سیام دی ماه وارد مرحله اجرا شد و از آن پس گفتوگوها درباره راهحل جامع هستهای آغاز شد.
در ششمین دور مذاکرات در وین زمانی که طرفین به دلیل اختلافات موجود به این نتیجه رسیدند که حصول توافق امکانپذیر نیست، این مذاکرات را برای چهار ماه دیگر (سوم آذر 93) 24 نوامبر 2014 تمدید کردند.
منبع: فارس
۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]