تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش روشنى بخش انديشه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826290646




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش فارس از بی‌آبی روستاهای اسدآباد سنگینی درد بی‌آبی بر سینه «دهنوش» / کاروان مردم دبه به دست در جاده‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از بی‌آبی روستاهای اسدآباد
سنگینی درد بی‌آبی بر سینه «دهنوش» / کاروان مردم دبه به دست در جاده‌ها
روستای دهنوش با جمعیت 300 نفری با بحران بی‌آبی مواجه است و آبرسانی به این روستا تنها با یک تانکر انجام می‌شود.

خبرگزاری فارس: سنگینی درد بی‌آبی بر سینه «دهنوش» / کاروان مردم دبه به دست در جاده‌ها



به گزارش خبرگزاری فارس از اسدآباد، روستای دهنوش در 13 کیلومتری جنوب غربی شهر اسدآباد واقع شده و هم‌اکنون 60 خانوار با جمعیتی 300 نفری را در خود جای داده است. جمعیت این روستا به دلیل نبود آب هر روز کمتر و کمتر می‌شود و روستانشینان این بحران را یکی از دلایل مهاجرت‌شان به شهرها بیان می‌کنند. مردمان روستای دهنوش حدود سه سالی است که از نبود آب در رنج هستند و آبرسانی شرب با تانکر در این روستا انجام می‌گیرد. با توجه به اینکه روزانه گاه دو بار این تانکر آب را به روستا می‌رساند، بنابراین مردم روستا به ناچار مجبورند از آب چشمه‌های اطراف روستا استفاده کنند که آن هم با خطراتی چون تردد در مسیر جاده و استفاده از آب غیر بهداشتی روبرو است.

مردم روستا باید برای آوردن آب از چشمه‌های اطراف از مسیر جاده حرکت کنند و خطرات بسیاری برای آنها به وجود می‌آورد، چرا که این جاده مسیر تردد وسایل نقلیه سبک و سنگین است و جان کوچک و بزرگ روستا را به خطر می‌اندازد. در همین ارتباط مشکلات بی‌آبی را از زبان اهالی روستای دهنوش جویا شدیم. یکی از بانوان روستایی که در کنار چشمه با ظرفی مشغول پر کردن آب بود، گفت: در طول عمرم که در روستا زندگی کردم طی چند سال اخیر با بی‌آبی بیش از حد مواجه شدیم. وی افزود: این در حالی است که در سطح شهر و روستاهای اطراف از این نعمت الهی بی‌بهره نیستند.

یکی از اهالی روستا با بیان اینکه روزی یک تانکر آب به روستا می‌آید و جوابگوی روستائیان نیست، گفت: خدا را خوش نمی‌آید که ما در طول روز با یک تانکر آب زندگی کنیم و آن هم به برخی از اهالی نمی‌رسد و مسئولان باید پاسخگو باشند. یکی دیگر اهالی روستا می‌گوید: با وجود جمعیت 300 نفری این روستا یک تانکر آب به کجا می‌رسد و چطور می‌شود یک دبه آب هم آب شرب ما را تأمین کند، هم نیازهای دیگر را. وی با بیان اینکه برای آب شرب نیاز به حفر یک چاه داریم، ادامه داد: اگر در کل شهرستان آب وجود نداشت، مسئله‌ای نبود ما هم مانند دیگران بی‌آبی را تحمل می‌کردیم، اما در اطراف این روستا چندین حلقه چاه وجود دارد. دختر بچه‌ای که 10 سال بیشتر نداشت، برای بردن آب از تانکر استقرار یافته در چند کیلومتری روستا، دبه بزرگی در دست داشت و در حال عبور از جاده بود.

از او سؤال می‌کنم این دبه بزرگ در دستان کوچکت سنگین نیست، گفت: پدر و مادرم مریض هستند و من مجبورم برای بردن آب این مسیر را طی کنم و چاره‌ای نداریم. یکی از اهالی روستا که شغلش کشاورزی بود، گفت: متأسفانه به دلیل نبود آب در منطقه چندین سال است که کمترین محصول کشاورزی را برداشت می‌کنیم، چرا که اراضی کشاورزی‌مان در حال خشک شدن است. یک زن روستایی که در کنار درب خانه خود منتظر کسی بود که دبه آب را به او بدهد تا برایش از تانکر آبرسانی آب بیاورد، گفت: دیگر توان رفتن به محل تانکر آب را ندارم و بیماری اجازه هیچ کاری به من نمی‌دهد. وی با بیان اینکه دکتر گفته که هیچ وسیله‌ای حتی پنج کیلو بلند نکنم، ادامه داد: حال با این وضعیت چطور می‌توانم آب را تا چند کیلومتری روستا حمل کنم و مجبورم التماس این و آن را بکنم که یک دبه هم برایم آب بیاورد.

یک دامدار ساکن روستا می‌گوید: در 10 سال گذشته با داشتن 40 رأس گاو و تحویل روزانه 400 کیلو شیر به تعاونی شیر در اسدآباد دامدار نمونه شهرستان بودیم، اما امروز بر اثر بی‌آبی این روستا نابود شده است. وی افزود: الان یک واحد دامداری خالی دارم که در حال مخروبه شدن است و سرمایه‌ام از بین رفته است، اگر با همین منوال پیش برود و بی‌آبی ادامه پیدا کند، از این روستا می‌روم. در این زمینه پیگیر صحبت‌های مدیر آب و فاضلاب روستایی شهرستان اسدآباد شدیم. احد احدی با اشاره به اینکه با خشک شدن چاه قبلی روستای دهنوش، آب‌رسانی با تانکر به این روستا انجام می‌شود، اظهار داشت: با توجه به جمعیت این روستا روزانه دو سرویس تانکر آب به این روستا منتقل می‌شود. وی یکی از برنامه‌های آب و فاضلاب روستایی برای تأمین آب روستای دهنوش را تکمیل مجتمع آبرسانی النجه و گنجه و اجرای خطوط انتقال پمپاژ دانست و افزود: برای اجرای این پروژه‌ها نیاز به حداقل 600 میلیون تومان اعتبار است تا مشکل کمبود آب این روستا را حل کنیم. مدیر آب و فاضلاب روستایی شهرستان اسدآباد خاطرنشان کرد: هم اکنون خطوط شبکه آبرسانی در روستای دهنوش اجرا شده که تنها نیاز به اعتبار دارد. وی با اشاره به اینکه امسال پایین رفتن سطح آب‌های زیر زمینی و خشک شدن تعدادی از چاه‌ها، موجب کمبود آب شده، ادامه داد: پنج حلقه چاه آب شرب با اعتبار یک میلیارد تومان در مدار آبرسانی قرار گرفته و مشکل آب بیش از 10 روستا را حل کرده است.

احدی یکی از مهم‌ترین مشکلات آبفای روستایی را در سطح شهرستان کمبود اعتبارات خواند و گفت: در صورت تأمین اعتبار، مشکل آب در برخی روستاها حل می‌شود. وی به آبرسانی دو روستای دهنوش و شهراب با تانکر اشاره کرد و افزود: این آبرسانی به صورت بهداشتی انجام می‌شود و کلرزنی هم در محل برداشت و هم در داخل تانکر آبرسانی انجام شده و بهداشتی است. مدیر آب و فاضلاب روستایی شهرستان اسدآباد در ادامه با اشاره به مصرف سه برابری آب آشامیدنی در روستاهای اسدآباد، گفت: مصرف سرانه آب در کشور برای هر نفر 150 لیتر است که متأسفانه این میزان در روستاهای اسدآباد 470 لیتر است و دلیل اصلی آن استفاده آب شرب برای مصرف دام‌ها و درختان منازل است. وی با بیان اینکه روستائیان کمتر از 10 درصد هزینه تمام شده آب را پرداخت می‌کنند، ادامه داد: بیش از 90 درصد هزینه‌های تمام شده آب توسط دولت پرداخت می‌شود و همین ارزانی آب موجب استفاده بی‌رویه شده است. احدی با اشاره به اینکه 11 هزار و 500 مشترک آب روستایی در سطح شهرستان اسدآباد داریم، افزود: این اداره بیش از 25 میلیارد ریال مطالبه از مردم دارد که متأسفانه نسبت به پرداخت آن اقدام نمی‌کنند. --------------------------------- گزارش از: لیلا نظری فرهودی --------------------------------- انتهای پیام/89008/ب۴۰

93/07/29 - 10:34





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن