واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ مهر ۱۳۹۳ (۱۰:۳۳ق.ظ)
تصويب سند برنامه اقدام بازآفريني پايدار محدوده ها و محلات هدف سند برنامه اقدام بازآفريني پايدار محدوده ها و محلات هدف برنامه هاي احياء، بهسازي و نوسازي شهري سبزوار به عنوان نخستين سند برنامه اقدام در کشور با حضور نماينده دفتر اسکان بشر در سازمان ملل متحد ايران، مدير کل دفتر توانمندسازي و ساماندهي سکونتگاه هاي غير رسمي، فرماندار و ساير اعضاء به تصويب ستاد بازآفريني پايدار محدوده ها و محلات هدف برنامه هاي احياء، بهسازي و نوسازي شهري شهرستان سبزوار رسيد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين مراسم که در محل سالن جلسات شهرداري برگزار شد، نماينده دفتر اسکان بشر سازمان ملل متحد در ايران گفت: يک هفتم جمعيت ايران؛ يعني ۱۱ ميليون نفر در سکونتگاههاي غير رسمي زندگي ميکنند.
سيامک مقدم به فرهنگ سازي مبني بر مشارکت حداکثري مردم در بهسازي و نوسازي سکونتگاههاي غير رسمي تأکيد کرد و افزود: مشارکت واقعي مردم ما را در حوزه تصميم گيري و اجرا با موفقيت بيشتري روبرو خواهد کرد.
وي با بيان اينکه طرح بهسازي و نوسازي سکونتگاهها به صورت آزمايشي در سبزوار اجرا ميشود، تصريح کرد: آمار بالاي اين افراد بايد در برنامه ريزيها مدنظر قرار گيرد و از مشارکت مردم ساکن در اين سکونتگاهها نيز استفاده شود.
مقدم با اظهار اينکه بحث سکونتگاههاي غير رسمي ميبايست در محدوده شهري، برنامه جامع و طراحي شهري نيز مورد توجه قرار گيرد، اظهار کرد: علاوه بر اقداماتي که در زمينه بهسازي، نوسازي و برخوردار کردن مردم از خدمات شهري و بهداشتي صورت ميگيرد بايد از ايجاد سکونتگاههاي غير رسمي جديد نيز جلوگيري شود.
نماينده دفتر اسکان بشر سازمان ملل متحد در ايران با بيان اينکه بيش از نيمي از جمعيت دنيا در شهرها زندگي ميکنند، افزود: در ايران ۷۲ درصد جمعيت کشور ساکن شهرها هستند.
وي گفت: دفتر هپيتات سازمان ملل ۳۸ سال پيش تأسيس شد که تا ۲۰ سال گذشته بيشتر به سياست گذاري درباره مسکن و ساخت و سازها ميپرداخت، اما؛ با گذشت زمان و رواج پديده شهرنشيني جوامع توجه ما معطوف به مديريت شهري و طراحي شهري شد.
مقدم با بيان اينکه شهري شدن عامل توسعه است، افزود: شهرها ميتوانند عاملي براي توسعه باشند و اشتغال زايي کنند.
مدير کل دفتر توانمند سازي و ساماندهي سکونتگاههاي غير رسمي کشور هم در اين مراسم گفت: ۷۷ شهر در سطح کشور با وسعت ۵۳ هزار در مناطق سکونتگاههاي غير رسمي شناسايي شدهاند که جمعيتي بالغ بر ۶ ميليون نفر را تشکيل ميدهند.
نريمان مصطفايي افزود: ۷۷ هزار هکتار در ۴۹۵ شهر که در بافت فرسوده هستند نيز شناسايي شده که مجموع تعداد ۱۸ ميليون نفر قريب به يک سوم جمعيت شهري در اين بافتها سکونتگاه هاي غير رسمي و بافت هاي فرسوده ساکن هستند.
وي با بيان اينکه سند برنامه اقدام توانمندسازي سکونتگاههاي غير رسمي سبزوار تهيه و کليات آن و به تصويب ستاد شهرستاني رسيد، افزود: اين برنامه بايستي در يک ماهه آينده به تصويب ستاد بازآفريني پايدار محدودهها و محلات هدف برنامههاي احياء، بهسازي و نوسازي شهري استان خراسان رضوي برسد و سپس در ستاد ملي بازآفريني پايدار محدودهها و محلات هدف برنامههاي احياء، بهسازي و نوسازي شهري که به رياست رئيس جمهور محترم و به دبيري وزير محترم راه وشهرسازي که به زودي در آينده نزديک تشکيل ميشود به تصويب برسد.
وي در ادامه گفت: با تلاشهاي شرکت عمران و بهسازي شهري ايران وزارت راه و شهرسازي چند روز قبل مصوبه هيأت دولت در خصوص تسهيلات ساخت و وديعه مسکن براي بافتهاي فرسوده و سکونتگاههاي غير رسمي صادر شد که بر اساس آن کلان شهرها از ۵۰ ميليون تومان وام تسهيلات، شهرهاي بالاي ۲۰۰ هزار نفر جمعيت از ۴۰ ميليون تومان و شهرهاي زير ۲۰۰ هزار نفر از ۳۰ ميليون تومان تسهيلات با کارمزد ۹درصد بهرهمند ميشوند.
وي اضافه کرد: وديعه مسکن نيز براي کلان شهرها ۲۰ ميليون تومان، مراکز استانها و شهرهاي بالاي ۲۰۰ هزار نفر ۱۹ ميليون و شهرهايي با جمعيت کمتر از ۲۰۰ هزار نفر ۱۰ ميليون تسهيلات تعلق ميگيرد.
رئيس انجمن مددکاري ايران هم با بيان اينکه در دولت يازدهم نگاه ويژهاي به سکونتگاههاي غير رسمي شده است، افزود: ديگر نميتوان به سکونتگاههاي غيررسمي با يک نگاه بيتفاوتي و بولدوزري نگاه کرد، نوع نگاهها بايد تغيير يابد؛ چرا که ما افراد ساکن در اين مناطق را عضوي از جامعه ميدانيم.
دکتر موسوي چلک تأکيد کرد: براي مردم نميتوان بدون حضور آنها برنامه نوشت و تدوين کرد، لذا براي اهميت اين مهم تيم مددکاري ايران در سبزوار حضور يافت و نخستين سند برنامه اقدام را تصويب کرد.
وي توجه به اولويتها و نيازهاي منطقه، توجه به شرايط فرهنگي و مذهبي مردم، مشارکت شرکاي اجتماعي و... را از الزامات برنامه اقدام شهرداري سبزوار بيان کرد و گفت: برنامههاي توانمند سازي و ساماندهي سکونتگاههاي غير رسمي يک برنامه فرابخشي است و لازمه موفقيت آن در گرو همکاري و هماهنگي همه دستگاه هاست.
معاون استاندار و فرماندار سبزوار نيز بابيان اينکه سبزوار ۷ هزار سال قدمت، داراي ظرفيتها و پتانسيلهاي بسياري است، افزود: اين شهر دومين شهر استان خراسان رضوي از نظر جمعيتي است که در حوزههاي مختلف کشاورزي، فرهنگي، صنعتي، آموزشي، علمي، معدن و... سرآمد است.
احمد برادران به نگاه ويژه و متمرکز دولت يازدهم در بحث حاشيه نشيني و سکونتگاههاي غير رسمي اشاره کرد و گفت: در تصديق اين مطلب همين بس که تاکنون ۲ جلسه شوراي عالي ملي در اين خصوص براي توجه خاص به زواياي پنهان و معضلات اين موضوع برگزار شده است.
وي با بيان اينکه يکي از رويکردهاي اصلي دولت تدبير و اميد تقويت روستاها و جلوگيري از مهاجرت روستاييان به شهرهاست، گفت: حوزه مديريت شهري سبزوار نيز در کنار اين سياست کلان با اراده محکم، همراهي و همدلي مديران اين مهم را در دستور کار قرار داده است.
فرماندار سبزوار با بيان اينکه حدود ۱۱ درصد جمعيت شهري سبزوار حاشيه نشيناند، گفت: توجه به اين مهم و رفع مشکلات و معضلات اين مناطق دغدغههاي فراواني را همه مديريت شهري فراهم کرده است.
شهردار سبزوار نيز گفت: سبزوار به عنوان پايلوت در سطح ملي، منطقهاي و بين المللي در بهسازي سکونتگاههاي غير رسمي شناخته شده است.
دکتر محمدعلي طالبي افزود: سبزوار نخستين شهر کشور است که برنامه اقدام توانمندسازي سکونتگاههاي غير رسمي کشور را به امضا رساند.
وي خاطرنشان کرد: ميزان، عمق و وسعت حاشيه نشيني در اين شهر از ميانگين کشوري بيشتر است و در استان خراسان رضوي نيز به عنوان دومين شهر پس از مشهد در اين زمينه به شمار ميرود.
شهردار سبزوار گفت: بهسازي سکونتگاههاي غير رسمي نيازمند مشارکت همه دستگاههاي اجرايي و مردم است.
گفتني است در پايان سند برنامه اقدام توانمندسازي سکونتگاههاي غير رسمي سبزوار به تصويب مسوولان کشوري، استاني و شهرستاني رسيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]