واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
![](http://multimedia.mehrnews.com/Larg1/1393/07/28/IMG10364630.jpg)
اقتصادی > راه و مسکن
استفاده از فاینانس چین و هند برای خرید واگن
مدیرعامل یک شرکت حمل و نقل ریلی با اشاره به خرید یک هزار دستگاه واگن باری از محل اخذ تسهیلات 80 میلیون یورویی از صندوق توسعه ملی، گفت: از فاینانس چین و هند برای خرید واگن باری و دستگاه واگنبرگردان استفاده میکنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد ساطعی در نشست خبری با اشاره به اینکه هلدینگ حمل و نقل بنیاد مستضعفان در حوزههای حمل بار ریلی، جادهای و دریایی، جابهجایی مسافر و اپراتوری بنادر فعال است، گفت: 100 درصد سهام این شرکت ریلی که از سال 91 تشکیل شده، متعلق به بنیاد مستضعفان است و سالانه بیش از 800 میلیارد تومان در بخش حمل و نقل هزینه میشود. وی با بیان اینکه تلاش میکنیم هر سال 20 درصد این رقم را (200 میلیارد تومان) جذب کنیم، اظهار داشت: در حال حاضر یکهزار و 100 دستگاه واگن باری در ناوگان سیناریل فعال است که شامل 600 دستگاه واگن ملکی و 500 دستگاه واگن استیجاری است.
ساطعی با اشاره به اینکه عمده فعالیت این شرکت ریلی تامین مواد اولیه برای کارخانه فولاد جنوب در بندرعباس است که سالانه حدود 2 میلیون تن گندله مصرف میکند، بیان کرد: هدفگذاری این شرکت در حمل بار برای سال 93 حمل یک میلیون و 600 هزار تن بار است که تاکنون 500 هزار تن مواد معدنی شامل مواد سوختی، گندله و مواد پتروشیمی حمل شده است.
وی با بیان اینکه حدود 10 درصد از ظرفیت قطارهای این شرکت برای حمل بینالمللی واردات روغن از ترکمنستان اختصاص دارد، گفت: باید تا سال 97 این توانایی را داشته باشیم که 10 میلیون تن مواد اولیه به کارخانه فولاد جنوب حمل کنیم که برای این منظور در این راستا 5 هزار دستگاه واگن لبه بلند نیاز داریم.
این مقام مسئول در بخش ریلی با اشاره به اینکه در فاز اول، خرید یکهزار دستگاه واگن باری را در دستور کار قرار دادیم و در این راستا موافقت راهآهن جمهوری اسلامی ایران را جذب کردهایم، اظهار داشت: از طرف شرکت راهآهن به صندوق توسعه ملی برای تسهیلات معرفی شدهایم که رقم این تسهیلات برای خرید یکهزار دستگاه واگن، 80 میلیون یورو است.
ساطعی به خرید یکهزار دستگاه واگن از کشور اوکراین اشاره کرد و اظهار داشت: راهآهن ایران استانداردهای فنی مربوط به حوزه روسیه و اوکراین را پذیرفته است، ضمن آنکه در حال حاضر معرفی به بانک انجام شده است و در 6 ماهه دوم امسال عملیات اداری به اتمام میرسد و از ابتدای سال 94 تحویل واگنها آغاز میشود.
وی با اشاره به اینکه در فاز دوم برنامهریزی کردهایم 2 هزار دستگاه واگن لبهبلند از محل خط اعتباری دولت هند و فاینانس هندی دریافت کنیم، بیان کرد: هماکنون در حال مذاکره چند جانبه با بانک مرکزی، راهآهن ایران و دولت هند هستیم تا این واگنها در قالب جوینت داخلی مونتاژ شود، به عنوان مثال بوژی و قلاب هندی است.
ساطعی با بیان اینکه برنامه داریم که در حوزه ناوگان کشش 100 دستگاه لکوموتیو آلستوم از راهآهن جمهوری اسلامی ایران خریداری کنیم، گفت: این لکوموتیوها شامل 50 دستگاه لکوموتیو سرد (غیر فعال)، 30 دستگاه لکوموتیو گرم (فعال) و 20 دستگاه لکوموتیو نیازمند قطعه است.
وی تصریح کرد: هر 100 دستگاه لکوموتیو به روش BOO سرمایهگذاری و خریداری میشود و طرح توجیهی فنی-اقتصادی خرید این لکوموتیوها را به راهآهن جمهوری اسلامی ایران ارائه دادهایم.
ساطعی با اشاره به اینکه قطعات لازم لکوموتیوها از کشورهای آلمان، انگلیس، فرانسه و چین خریداری میشود، اظهار داشت: راهآهن جمهوری اسلامی ایران سالانه 33 میلیون تن بار معدنی حمل میکند که این رقم باید به 40 میلیون تن افزایش یابد. رشد حمل مواد معدنی در کنار کمبود ناوگان، گلوگاه دیگری دارد و آن اتصال چشمههای بار و سیستم تخلیه واگن است.
وی با بیان اینکه در این راستا برنامهریزی کردهایم دو دستگاه واگنبرگردان برای تخلیه واگن در بندرعباس از محل فاینانس چین خریداری شود که تا سال آینده نصب میشود، افزود: متخصصان داخلی شرکت دو ثبت اختراع در بخش واگن داشتهاند که در اتحادیه بینالمللی راهآهنهای دنیا (UIC) به نام ایران ثبت شده است.
ساطعی تصریح کرد: در گام اول کانتینر اپنتاپ ویژه حمل مواد معدنی، سنگآهن و گندله توسط متخصصان شرکت اختراع شد و همچنین در گام دوم تانکانتینر ویژه حمل مواد پتروشیمی توسط متخصصان داخلی ساخته شد که ایمنی بالایی دارد و از نظر حفاظت محیط زیست در رتبه مطلوبی قرار دارد. در این راستا مناقصه عمومی ساخت 30 دستگاه از این کانتینرها به زودی انجام میشود.
۱۳۹۳/۷/۲۸ - ۱۰:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]