واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ مهر ۱۳۹۳ (۳:۲ق.ظ)
ضرورت تشکيل واحدهاي تحقيق و توسعه با هدف دستيابي به محصولات سالم همايش روز جهاني غذا توسط معاونت غذا و دارو در مرکز همايشهاي دانشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، معاون غذا و داروي دانشگاه در اين همايش که با حضور معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري، معاون آموزشي دانشگاه و قائم مقام رئيس دانشگاه، معاونان درمان و بهداشتي، مديران شبکههاي بهداشت و درمان استان، اعضاي هيأت علمي، توليدکنندگان و مسوولان فني واحدهاي توليدي و بستهبندي مواد غذايي و بهداشتي و ديگر مسوولان برگزار شد، تشکيل واحدهاي تحقيق و توسعه در کارخانههاي صنايع توليدي را خواستار شد.
دکتر ايرج خدادادي با بيان شعار امسال روز جهاني غذا "کشاورزي خانوادگي، تغذيه جهان، مراقبت از زمين اظهار داشت: در نيم قرن گذشته به دليل شيوع بيماريهاي واگير، بررسي نقش عوامل تغذيهاي با ژنتيک و تأثير آن بر سلامت مغفول ماند و اين غفلت سبب شد تا شاهد شيوع بسياري از بيماريهاي غيرواگير مانند چاقي، انواع سرطان، بيماريهاي قلبي و عروقي و ديابت باشيم که همه آنها ناشي از ناديده گرفتن الگوي صحيح تغذيه و زندگي است.
وي ادامه داد: خوشبختانه در سالهاي اخير و بخصوص در دولت تدبير و اميد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي هدفگذاري مشخصي با هدف کاهش ابتلا به اين بيماريها انجام شده و به همين منظور شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي و همچنين شوراهاي استاني تشکيل شده است تا بتوان ضررهاي غفلت نيم قرن گذشته را جبران کرد.
معاون غذا و داروي دانشگاه در خصوص اقدامات انجام شده از طرح ملي غنيسازي آرد با آهن و اسيدفوليک نام برد و افزود: بازنگري استانداردهاي توليد و فراوري مواد غذايي و کنترل و نظارت بر مراحل تهيه آن در وزارت بهداشت در حال انجام است که رسيدن به اهداف مورد نظر، همکاري تمام سازمانها و ادارههاي مرتبط را ميطلبد.
دکتر خدادادي، اين همايش را فرصتي مغتنم دانست تا مديران صنايع غذايي، مسوولان فني کارخانهها و عوامل درگير در بخش توليد، مشکلات خود را بيان کنند و با ياري مسوولان به اهداف پيش رو دست يابند.
اين مقام مسوول با بيان تغيير سياستهاي عملياتي در سالهاي اخير، اين تغيير سياستها را با توجه به صنعتي شدن جوامع و به تبع آن استفاده از فستفودها و کودهاي آلي و شيميايي لازم دانست و خواستار استفاده از الگوهاي صحيح سنتي شد.
وي افزود: در اين سياستها و برنامهها که توسط وزارت بهداشت عملياتي ميشود، عوامل مخاطرهساز سلامت، شناسايي و الگوهاي درست به مردم آموزش داده ميشود که بخش کوچکي از اين وظايف برعهده ماست و شامل مسووليتهاي سنگيني ميشود.
دکتر خدادادي از مديران واحدهاي توليدي و بستهبندي مواد غذايي خواست تا با ديدگاه سلامتنگر و فعال کردن "واحد تحقيق و توسعه" محصولات جديد خود را با غنيسازيهاي لازم و ريزمغذيهاي مفيد وارد بازار مصرف کنند و با توليد محصولات سالم و بدون رنگهاي صنعتي در جهت سلامت خود و جامعه گام بردارند.
وي، مسوولان فني کارخانهها را کليددار سلامت جامعه خواند و از آنها خواست با وجدان کاري بيشتر و هماهنگي با واحدهاي تحقيق و توسعه شعار "جامعهاي سالم با محصولاتي سالم" را تحقق بخشند.
معاون غذا و داروي دانشگاه اظهار داشت: طرح تحول نظام سلامت تنها به بخشهاي بهداشت و درمان محدود نميشود و در حوزههاي آموزش و پژوهش در غذا نيز بستههاي متعدد پيشبيني شده و کليد خورده است.
دکتر خدادادي با بيان اينکه اطلاع از وضع سلامت مواد غذايي حق مردم است، از نصب علائم هشدار دهنده و برچسبگذاري بر روي فرآوردههاي غذايي که نشاندهنده حدود فاکتورهاي مهم تغذيهاي شامل چربي، اسيدهاي چرب، ترانس، نمک، قند و کالري به شکل چراغ راهنماي سه رنگ سبز، قرمز و زرد روي محصولات غذايي است، خبر داد.
در ادامه، دکتر محمدحسين حداد خداپرست، عضو هيأت علمي دانشگاه فردوسي مشهد، به بيان مزاياي روغنهاي گياهي نسبت به روغنهاي جامد پرداخت.
در پايان اين مراسم از واحدهاي برتر صنايع غذايي و مسؤولان فني آنها با حضور مسوولان دانشگاه قدرداني به عمل آمد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]