تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زمستان بهار مومن است از شبهاى طولانى‏اش براى شب زنده‏دارى واز روزهاى كوتاهش براى روز...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843337671




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کسری منابع آب زیرزمینی تا شش سال آینده جبران می شود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک مسئول وزارت نیرو: کسری منابع آب زیرزمینی تا شش سال آینده جبران می شود تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر نظام های بهره برداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو گفت: با اجرای طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی، در شش سال آینده 4.8 میلیارد مترمکعب از کسری مخزن منابع آب زیرزمینی جبران می شود.


به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، جواد میبدی افزود: طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی از سال 84 تا 89 با رویکرد غیرسازه ای در دست اجرا بود که با تصویب قانون تعیین تکلیف چاه های غیرمجاز، طرح فدک یا طرح توسعه کشاورزی در دشت های ممنوعه و بحث رایگان شدن حق النظاره آب های زیرزمینی، این طرح از سال 89 به بعد در عمل متوقف شده بود.
وی با بیان اینکه با اجرای این طرح ها و سیاست توسعه سدسازی در دولت های گذشته، حاکمیت وزارت نیرو بر آب های زیرزمینی کاهش یافت، ادامه داد: به همین ترتیب، حفر و برداشت غیرمجاز چاه آب در کشور به طور جهشی افزایش یافت؛ به طوری که پیش از سال 85 حدود 103 هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور داشتیم، اما پس از آن و در عرض سه سال افزون بر 150 هزار حلقه چاه غیرمجاز جدید به این مجموعه اضافه شد.
میبدی افزود: در اثر این برداشت های بی رویه، افزون بر کاهش کیفیت آب های زیرزمینی و نشست گسترده دشت ها، آب دهی چاه ها، چشمه ها و قنات ها حدود 40 درصد کاهش یافته به طوری که سالانه 1200 کیلومتر کف شکنی در چاه های کشور انجام می شود. چنین بحران هایی موجب شد با تاکید وزیر نیرو و معاون آب و آبفای وزارت نیرو، خردادماه سال جاری طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی تهیه شد و شهریورماه در شورای عالی آب به تصویب رسید.
وی این طرح جامع را شامل 15 پروژه عنوان کرد و ادامه داد: از این طرح ها می توان به حفر 5200 چاه پیزومتری در دشت های کشور، نصب 21 هزار مورد تجهیزات اندازه گیری منابع آب بر روی پیزومترها و چاه های اکتشافی، تهیه بیلان و بانک اطلاعاتی 609 محدوده مطالعاتی به صورت برخط (آنلاین) و پهنه بندی و بررسی مخاطره های ناشی از فرونشست زمین در 609 محدوده مطالعاتی اشاره کرد.
میبدی ادامه داد: با اجرای این پروژه ها، آمار و اطلاعات منابع آب کشور در 609 ممنوعه مطالعاتی به روز و دقیق می شود و با استفاده از مدل های مفهومی و ریاضی، می توان ضمن به روز کردن بیلان آب کشور در شرایط تغییر الگوی کشت دشت های کشور و همچنین خشکسالی، در تصمیم گیری و مدیریت بهینه منابع آب از این سامانه استفاده کرد.
وی به ایجاد و استقرار 1200 بازار محلی آب و ایجاد 1200 مورد تشکل های آب بران با مشارکت وزارت جهادکشاورزی اشاره کرد و افزود: هدف از این کار، افزون بر بهره برداری صحیح از منابع آب، سپردن حفاظت از منابع آب دشت ها به بهره برداران است که این کار در تجربه بهره برداری از قنات‎ها موفق بوده است.
مدیرکل دفتر نظام های بهره برداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو سپس از به روزرسانی سند ملی آب در 609 محدوده مطالعاتی کشور خبر داد و یادآور شد: سند ملی موجود مربوط به چند سال گذشته و شرایط مساعد بودن وضعیت منابع آب کشور است و با شرایط کم آبی و بحران موجود، وزارت جهادکشاورزی باید الگوهایی برای کشت تعریف کند که نیاز به آب کم دارند.
وی افزود: خرید چاه های کم بازده کشاورزی برای تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی و سامان دهی و تعیین صلاحیت شرکت های حفار، نصب 1300 دستگاه GPS بر روی دستگاه های حفاری، تقویت و استقرار 600 گروه گشت و بازرسی در سراسر کشور و کنترل، نظارت و مسدود کردن چاه های فاقد پروانه مضر به مصالح عمومی از دیگر طرح هایی است که در کنترل برداشت های اضافه از چاه های مجاز و همچنین انسداد چاه های غیرمجاز موثر خواهد بود.
میبدی یکی دیگر از طرح های مهم را جایگزینی پساب با چاه های کشاورزی در دشت های ممنوعه عنوان کرد و افزود: با انجام این طرح، چاه های کشاورزی باکیفیتی که آب آن برای کشاورزی استفاده می شد، برای تامین آب شرب تغییر کاربری می یابد و در قبال این چاه ها پساب در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
وی از نصب 360 هزار دستگاه کنتور حجمی و هوشمند آب و برق، اطلاع رسانی و ایجاد سامانه پایش و کنترل برداشت از چاه ها خبر داد و گفت: اضافه برداشت آب بیشتر از پروانه بسیار رایج است و با نصب این تجهیزات میزان برداشت ها کنترل می شود. در این راستا در دشت های آزاد به چاه های فاقد پروانه مجوز داده و در دشت های ممنوعه چاه ها مسدود می شود.
میبدی تصریح کرد: اجرای 400 پروژه تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب در دشت های ممنوعه و اجرای پروژه های آبخیزداری نیز در این طرح دیده شده تا آب هایی که از دشت ها خارج شده و به دریا می ریزند، با بهره گیری از روش های مذکور دوباره به زمین تزریق شوند.
وی از آغاز این طرح از ابتدای سال 94 خبر داد و افزود: طبق مصوبه شورای عالی آب، مقرر شده است معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری، با تقویت اعتبار بخش آب و آبخیزداری، اعتبار موردنیاز پروژه های 15گانه را طی سال 1394 و برنامه ششم به منابع آب زیرزمینی، متناسب با اهداف مصوب و نیازهای هر بخش اختصاص دهد.
مدیرکل دفتر نظام های بهره برداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو افزود: برای گام نخست، وزارت نیرو موظف است برای احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی، تا پایان مهرماه سال جاری حداکثر تا 75 درصد منابع آب زیرزمینی تجدیدپذیر را به تفکیک مصارف شرب، صنعت، کشاورزی و فضای سبز، در هر یک از 609 محدوده مطالعاتی تعیین و به دستگاه های اجرایی ذیربط اعلام کند تا ظرف مدت 20 سال، سطح آب زیرزمینی به سطح ایستایی اولیه برسد.
وی به اقدام های وزارت نیرو در بخش برداشت آب از چاه ها اشاره کرد و افزود: این وزارتخانه باید ظرف شش ماه براساس سهمیه آب کشاورزی دشت های مختلف کشور، تمام پروانه های چاه های کشاورزی مجاز را توسط کمیسیون های صدور پروانه تعدیل و به وزارت جهادکشاورزی اعلام و همزمان ظرف دو سال تمام چاه ها را براساس میزان حجم پروانه های تعدیل شده، به لوازم اندازه گیری هوشمند مجهز کند.
میبدی به تکالیف وزارتخانه های جهادکشاورزی و کشور در این طرح اشاره کرد و گفت: جهادکشاورزی موظف شده ظرف دو سال براساس سهمیه آب کشاورزی تعیین شده توسط وزارت نیرو، الگوی کشت بهینه و نیز روش بهبود شیوه های آبیاری را در تمام دشت های کشور تعیین و اعلام کند. وزارت کشور نیز با توجه به ضرورت صیانت و حفاظت از منابع آب زیرزمینی، ظرف مدت یک سال نسبت به انجام مطالعه های فضای سبز در تمام شهرهای کشور براساس سهمیه آب فضای سبز تعیین شده توسط وزارت نیرو اقدام و نسبت به تغییر فضای سبز موجود به الگوی فضای سبز کم آب طلب و اصلاح شیوه آبیاری اقدام کند.
وی از تشکیل نشست های منظم ماهانه شورای حفاظت منابع آب استان ها خبر داد و افزود: طبق این طرح، استانداران برای پشتیبانی و حمایت از اجرای قانون تعیین تکلیف چاه های فاقد پروانه، نسبت به تشکیل این نشست ها برای پیگیری و رفع مشکلات پر کردن چاه های غیرمجاز و جمع آوری ادوات و منصوبات بهره برداری غیرمجاز منابع و مجاری آب و نصب کنتور های آب اقدام و عملکرد شورا را به صورت ماهانه به دبیرخانه شورای عالی آب گزارش می کنند.
دبیرخانه نیز هر شش ماه یکبار گزارش عملکرد شوراهای حفاظت منابع آب کشور را به شورای عالی آب ارایه می کند.
وی با اشاره به تکلیف وزارت صنعت، معدن و تجارت در این طرح، ادامه داد: این وزارتخانه مجاز است حداکثر در سقف سهمیه آب صنعتی تعیین شده توسط وزارت نیرو در هر محدوده مطالعاتی، نسبت به صدور مجوز برای صنایع و درصورت نیاز به آب بیشتر از طریق خرید چاه های کشاورزی، بازیافت آب مصرفی، استفاده از آب های غیرمتعارف و افزایش بهره وری مصرف آب، اقدام کند.
اقتصام(1)1053**1558


27/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن