واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پلی که بهره برداری نشده باید تعمیر شود یاسوج - ایرنا - پل سوم بشار در شهر یاسوج پس از یک دهه از کلنگ زنی نه تنها هنوز به بهره برداری نرسیده بلکه بر اثر برداشت های بی رویه کارخانه های شن و ماسه از بستر این رودخانه میان زمین و آسمان معلق مانده است.
رود خروشان بشار همچون نیم دایره ای از شرق تا غرب شهر یاسوج کشیده شده و برای عبور از این رودخانه و ارتباط با سررود جنوبی و روستاهای اقماری تنها دو حلقه پل در جنوب این شهر احداث شده است که جوابگوی حجم ترافیک این مسیر نیست.
حجم بالای ترافیک روی این دو پل مشکلات زیادی برای مردم و شهروندان به وجود آورده که برای رفع این مشکل و روان سازی ترافیک سال 82 عملیات پل سوم بشار در فاصله عرضی کمتر از پنج کیلومتر از پل دوم شروع شد.
این پل به طول 130 متر و دارای دو دهانه 25 متری و دو دهانه 45 متری است که دو باند رفت و برگشت با عرض هر کدام 11 متر دارد و تاکنون 35 میلیارد ریال هزینه در برداشته و در سال های اخیر به دلیل کمبود اعتبار و تملک 21 هزار مترمربع از زمین های کشاورزی اطراف آن متوقف شده است.
طولانی شدن زمان ساخت این پل و برداشت های بی رویه واحدهای تولید شن و ماسه از بستر رودخانه موجب خالی شدن زیر پل و خطر ریزش آن شده است و باید قبل از بهره برداری به فکر مقاوم سازی آن بود.
ساخت این پل در حالی با تاخیر رو به روست که وجود جاذبه های طبیعی کهگیلویه و بویراحمد به ویژه شهر یاسوج را به یکی از قطب های گردشگری طبیعی جنوب کشور تبدیل کرده است.
حضور گسترده گردشگران در روزهای تعطیل سال و کمبود زیر ساخت ها شهر یاسوج را به شهری پر ترافیک و غیر قابل تحمل تبدیل کرده و مقوله روان سازی ترافیک این شهر ضرورت بهره برداری از پل سوم بشار را دوچندان کرده است.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: 10 میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل طرح احداث پل سوم بشار اختصاص یافته است.
پژمان نیک اقبال افزود: از این میزان اعتبار هفت میلیارد ریال برای خرید زمین های اطراف و سه میلیارد ریال برای بهره برداری از این طرح به طور موقت در نظر گرفته شده است.
وی اعتبار مورد نیاز برای تکمیل طرح پل سوم بشار یاسوج را 45 میلیارد ریال اعتبار برآورد کرد و گفت: این طرح 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
نیک اقبال با بیان این که با تکمیل و به بهره برداری رسیدن این طرح می توان فضا را برای ورود هرچه بهتر و بیشتر گردشگران در فصول مختلف سال فراهم کرد، گفت: کم شدن مشکلات ترافیکی شهر توریستی یاسوج به ویژه در فصل ورود گردشگران از مهم ترین مزایای تکمیل این طرح عمرانی است.
مدیرکل دفتر فنی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: بی توجهی به فعالیت غیرقانونی واحدهای تولید شن و ماسه در 20 سال اخیر خسارت های فراوانی را به پل ها و ابنیه های فنی وارد کرده است.
«سیدحسین کاظمی» افزود: آب شستگی در اطراف پایه های پل بر اثر برخورد جریان با پایه و جدا شدن جریان از آن ایجاد شده و به تدریج موجب تخریب پایه های پل می شود.
کاظمی بیان کرد: این پل در صورتی هم که به بهره برداری برسد با این وضعیت امکان تردد در روی آن وجود ندارد زیرا ایمن نیست.
وی اظهار کرد: برای مقاوم سازی پایه های این پل به چهار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد یکی دلایل تاخیر در بهره برداری این طرح را کمبود اعتبار و وجود معارض شخصی اعلام کرد.
سیدموسی خادمی به ایرنا گفت: برای رفع مشکل معارض های اجتماعی که بیشتر مربوط به زمین های کشاورزی در مسیر پل است، به بیش از 10 میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم.
وی با اشاره به طرح لزوم ساماندهی رود بشار افزود: پیش از این باندهای رفت و برگشت شمال و جنوب رودخانه در این منطقه پیش بینی نشده بود و این موضوع در طرح ساماندهی این مسیر لحاظ شده است.
خادمی پیرامون مسیر ادامه پل نیز با بیان این که سه طرح در این زمینه وجود دارد، می گوید: این پل قرار است اول به جاده اکبرآباد و با یک قوس به کمربندی متصل شود و همچنین طرحی وجود دارد که به محور یاسوج به تل خسرو اتصال یابد.
وی اظهار کرد: پیشنهاد شده که طرح مجددی برای ادامه پل تا پلیس راه به صورت مستقیم مطالعه شود تا بتواند مشکل ترافیکی شهر را در آینده حل کند.
خادمی عنوان کرد: بهره برداری از پل سوم بشار یاسوج موجب کاهش قابل ملاحظه بار ترافیکی این شهر خواهد شد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: این روزها بار سنگین ترافیک بر گُرده شهر یاسوج سنگینی می کند و باز کردن این گره نیاز به احداث پل سوم بشار را دوچندان کرده است.
هر چند طولانی شدن زمان اجرای طرح های عمرانی در کهگیلویه و بویراحمد به امری عادی تبدیل شده است اما تداوم این رویکرد موجب هدر رفت بیت المال و ایجاد هزینه های اضافی برای دولت می شود.
به نظر می رسد تلاش مسوولان راه و شهرسازی، شهرداری و شورای شهر یاسوج برای ساخت و بهره برداری از پل سوم بشار یک جهش مطلوب عمرانی و خدماتی را برای این شهر و روستاهای مجاور پل سوم ایجاد خواهد کرد.
7529/671/ 2025
27/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]