واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مجالی برای مقابله با تروریسم رسانه ای نجف-ایرنا- هنگامی که جعفر با لباس گرد وغبار گرفته نظامی اش، از پله های سالن محل برگزاری جشنواره رسانه الغدیر بالا می رفت، همه برایش کف زدند؛ او یکی از دهها خبرنگار جنگی است که در خطوط مقدم نبرد با ترویسم در عراق حضور می یابد تا با گزارش هایش حقایق را برای مردم بازگو کند.
بعد از "جعفر طالب" که از شبکه الغدیر بود و جایزه اش را گرفت، 20 خبرنگار دیگر هم برای دریافت جایزه به روی سن رفتند، ازجمله احمد مهدی عباس و احمد محمد عبدالزهره خبرنگاران الفرات.
آنها روزانه با نظامیان به مناطق مختلف در شمال ، غرب و حومه بغداد می روند تا گزارش های واقعی برای مخاطبان داخلی و منطقه ای و حتی بین المللی تهیه کنند. بنابراین آنها همواره لباس نظامی بر تن داشته و کلاه آهنی و حتی یک جلیقه ضد گلوله، بطوری که در رفت و آمدها در سطح شهر هیچکس نمی داند که آنها خبرنگار هستند یا نظامی!
عراق از سال 2003 به این سو به خطرناک ترین کشور برای خبرنگاران تبدیل شده است بطوری که با اشغال این کشور توسط نظامیان آمریکایی در این سال ، هرساله تعدادی از فعالان حوزه رسانه و مطبوعات در حوادث تروریستی از جمله بمب گذاری ها و حالا چهارماه است که در جبهه نبرد و در خطوط مستقیم کشته یا زخمی می شوند .
در حاشیه این جشنواره خبرنگاران از رسانه های مختلف عراق و نیز کشورهای خارجی اعم از سوریه، لبنان ، ایران ، الجزایر، یمن و سایر کشورها با هم آشنا شده ، ایمیل ، آدرس شبکه های اجتماعی و شماره تلفن تبادل کرده و سرانجام با هم عکس های یادگاری گرفتند.
جشنواره بین المللی الغدیر که هشت سالی است در شهر مقدس نجف اشرف برگزار می شود، حالا به یک کانون و پاتوق بزرگ رسانه های مستقل منطقه ای تبدیل شده که قصد دارند انحصار رسانه ای غرب و رسانه های همسوی منطقه ای آنان را بشکنند و به مجالی برای هماهنگی و تبادل نظر جهت مقابله با تروریسم رسانه ای تبدیل شده است.
اکنون اراده ای در منطقه پیدا شده تا در مقابل بنگاههای دروغ و تحریف بایستد. "زینب بن زریطه" از شبکه شروق الجزایر می گوید این جشنواره در وقت مناسبی طراحی شده و یک فرصت طلایی است تا رسانه های همسو با تبادل تجربیات رسانه ای، مقابل موج سازی های رسانه های بین المللی وابسته به غرب بایستند؛ دیگر یکه تازی رسانه ای غرب بس است.
به گفته وی ، امروز عراق از برخی رسانه های غیر حرفه ای و وابسته که در خدمت داعش قرار گرفته اند رنج می برد. از همین رو ضرورت دارد تا رسانه های اسلامی، همصدا و هماهنگ، برای بیان و انتقال واقعیات عراق و سوریه و حتی لیبی و مصر به حرکت درآیند.
"سید عباس انجام" از شبکه کوثر هم اعتقاد دارد که رسانه های مستقل و اسلامی منطقه باید متحد شوند و در برابر تروریسم رسانه ای ایستادگی کنند.
وی با اشاره به ضرورت اجتناب از دروغ و اظهار اقعیت در اخبار و گزارش ها تاکید کرد و گفت یک وظیفه خبرنگاران مستقل مسلمان روشنگری از طریق انعکاس حقایق جنگ جاری علیه تروریسم است.
در این میان دکتر "محمد صالح النثیر" از تونس می گوید هدف ما از شرکت در این جشنواره دریافت جایزه و یا طلب آن نبود، بلکه ما اعتقاد داریم رسانه های محور مقاومت باید یک جا گردهم آمده و هماهنگ شوند، همانطور که رسانه های انحصار طلب غربی به همین گونه عمل می کنند.
وی اعتقاد دارد که باید صفوف خود را در مقابل رسانه های غربی مستحکم کنیم و اجازه ندهیم هرگونه که اراده می کنند، جهت و سمت و سوی افکار عمومی مسلمانان را تعیین کنند.
خبرنگاران این روزها نقش حساسی را با حضور در خطوط مقدم نبرد با تروریسم بر عهده دارند که به گفته بسیاری از مراجع و بزرگان در جهاد عنوان می شود.
در جریان جشنواره الغدیر از یکی از خبرنگاران شنیدم که می گفت: به دنبال فتوای مرجعیت مبنی بر اینکه هر کس توان بدست گرفتن سلاح دارد برای جنگ علیه تروریسم اقدام کند، ما هم ثبت نام کردیم، اما مسوولان رسانه به نقل اعلامیه ای از مراجع گفتند که کار خبرنگاران و اصحاب رسانه جهاد است و نباید کار خود را ترک کنند.
حجت الاسلام علی کریمیان دبیرکل اتحادیه رادیو تلویزیون های اسلامی نیز در مراسم اختتامیه جشنواره الغدیر گفت کار اصحاب رسانه های ملتزم و متعهد و جدیت آنها جهادی بزرگ و مقدس است.
به هرحال ، کار رسانه ای در عراق، بویژه اگر قرار باشد، برای انعکاس حقایق و واقعیات جنگ علیه تروریسم انجام شود، این روزها ریسک بسیار بالایی دارد؛ برای آنان که به مناطق درگیر و خطوط مقدم می روند، درحالی که شاید یک قناصه چی در کمین باشد.
خاورم*1*1770*1566
27/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]