تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه در هر كس باشد منافق است اگر چه روزه دارد و نماز بخواند و حج و عمر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855187679




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خاورمیانه آبستن جغرافیای جدید است؟ / نقش ترکیه و عربستان در تجزیه منطقه / آرزوی خاورمیانه 14 کشوری


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: ترسیم نقشه راه جدید خاورمیانه؛
خاورمیانه آبستن جغرافیای جدید است؟ / نقش ترکیه و عربستان در تجزیه منطقه / آرزوی خاورمیانه 14 کشوری
طبق این طراحی، سوریه باید تحت حاکمیت سه‌گانۀ "علوی‌ها"، "کردها" و "استان‌های سنی‌نشین" قرار گیرد. به همین ترتیب عراق نیز باید به سه بخش مجزای "شیعی" (جنوب)، "سنی" (غرب) و "کرد" (شمال) تقسیم گردد. دو دولت ترکیه و عربستان سعودی، از این طرح تجزیه استقبال کرده و در این راستا تاکنون همکاری‌های نزدیکی با نظامیان غربی و نیروهای ناتو داشته‌اند.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛ استراتژی‌های غرب برای طراحی خاورمیانه‌ای با "نقشۀ جدید" در سال‌های بعد از 2010 فراز و نشیب‌هایی داشته؛ بحران‌ها از یک سو و مقاومت دولت‌ها و ملت‌ها از سوی دیگر، سرعت پیشبرد این راهبردها را (به ترتیب) زیاد یا کم کرده است. اکنون در حالی به ماه‌های پایانی سال 2014 نزدیک می‌شویم که این استراتژی‌ها روی مناطق حساس و بحرانی دست گذاشته و درصددند حتی تغییراتی در قلمرو اراضی منطقه ایجاد کنند.


روزنامه سوییسی "نویه زوریخ" روز یکشنبه 20 مهر 93 (12 اکتبر) نوشت: داعش، در واقع پا روی همان ردّ پای خونینی گذاشته که پیش از آن، "القاعده"، "طالبان" و دیگران گذاشته بودند. این روزنامه در ادامه داعش را "باند سربُرها" نامید و افزود:












ظهور پدیدۀ داعش، ثمرۀ یک سری تغییر و تحولات پیوسته است و ناامنی‌های امروز در نهایت به "چیدمان جدید جهان" منجر خواهد شد.


*** خاور میانه، غنیمت جنگی



می‌توان گفت صد سال است که خاورمیانه به عنوان غنیمت جنگی میان چپاولگران دست به دست شده است. فرانسه و انگلیس در زمان جنگ جهانی اول و در سال 1916، بر سر یکپارچگی در منافع ملی با هم توافق کردند و آمریکا، این دو کشور را دو بازوی قدرت چپ و راست خود قرار داد؛ این در حالی بود که اکثریت غالب کشورهای منطقه اراده‌ای بر خلاف ارادۀ این قدرت‌ها داشتند. لذا تلاش ملت‌های منطقه برای داشتن استقلال و توسعه در مرزهای جدید، با اعمال زور توسط بیگانگان ناکام می‌ماند.


پایان جنگ جهانی دوم، ثبات و تعادل نسبی میان دو قطب شوروی و ایالات متحده به وجود آورد. هرچند دست ملت‌های جوان منطقه اندکی باز شد ولی با این حال در عراق و مصر دولت‌های وابسته روی کار آمدند. در این میان گروه‌های قومی-مذهبی متنوع، سعی کردند با تضمین امنیت و وعدۀ شکوفایی فرهنگی و اقتصادی، دولت‌های دست‌نشانده را تحت تأثیر خود قرار دهند.


سیستم‌های حاکم بر ناسیونالیسم اعراب، در آن سال‌ها عمدتاً بر سرکوب و خفقان استوار بود. تا اینکه از سال 2010 خیزش‌ها و اعتراضاتی در کشورهای جنوب غربی آسیا و شمال آفریقا به راه افتاد و ملت‌های جوان و سرکوب‌شده را در جستجوی آزادی، شکوفایی اقتصادی و استقلال سیاسی به خیابان‌ها کشاند. قصد آنان تغییر در کشورشان بود نه نابودی کشورشان.


جوش و خروش قیام‌های منطقه تا جایی پیش رفت که نام "انقلاب آگاهی"، "بیداری اسلامی" و حتی "بهار عربی" را از آن خود کرد. حاکمان تونس، مصر، لیبی و یمن ساقط شدند ولی قیام‌های مردمی در برخی رژیم‌های پادشاهی مانند بحرین، کویت، عربستان سعودی و اردن، با تدابیر خشونت‌آمیز امنیتی در نطفه خفه شد.







خبرگزاری "یونگه ولت" در تحلیل چشم‌انداز تحولات سوریه می‌نویسد:


شرایط در سوریه و عراق به دلیل برخورداری از موقعیت مهم جغرافیایی، با دخالت‌های بین‌المللی روبرو شده است. آتش آشوب‌های داخلی پراکنده، با هیزم گروه‌های تروریستی شعله‌ور شده و شاخه‌های ایدئولوژی و تفکر تکفیری در کشورهای موسوم به "هلال شیعی" ریشه دوانده‌اند.


معیارهای خلافت بر مسلمانان از سوی گروهی که در ابتدا "دولت اسلامی عراق در شرق مدیترانه" (ISIL) نامیده می‌شد، شباهت بسیاری با فهم خلافت در بین پادشاهان سعودی داشت: سرکوب بی‌رحمانه با پرچم به اصطلاح "شریعت اسلامی" و سربریدن هرکس که خلاف آنان بیندیشد به نام مبارزه با "کفار".







*** داعش محصول رسمی مفتی‌های وهابی

به گزارش یونگه ولت، تنها در ماه اوت 2014، 22 نفر در عربستان سعودی سر بریده شدند. در فضای مجازی و محافل غیررسمی (مانند توییتر) این مفتی‌های پادشاهی سعودی هستند که در فجایع فعلیِ سوریه و عراق مسئول شناخته می‌شوند. داعش، محصول موعظۀ وهابیون سعودی است.


*** آنکارا و ریاض، مصمم به جنگی تمام‌عیار


حکومت‌های استبدادی حوزه خلیج فارس، در بحبوحه بی‌ثباتی در سوریه و عراق به این نتیجه رسیدند که برای جبران ناکامی‌های داخلی‌شان در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی، می‌توانند با کمک هم‌پیمانان غربی‌شان به منابع غنی نفت و گاز، راه‌های مبادلاتی و مناطق راهبردی شرق مدیترانه دست یابند.


سال 2011 غرب با پروپاگاندای عظیم رسانه‌ای و شعار "دوستان سوریه" به میدان آمد تا نظام مشروع سوریه را به انزوای سیاسی بکشاند. هدف، به زیر کشیدن دولت مردمی و قانونی "بشار اسد" بود و برای رسیدن به این هدف، هر یک از متحدان منطقه‌ای مانند ترکیه و قطر با انگیزه‌های خاص خود به جرگۀ غرب پیوستند. 


*** داعش از چه زمانی قدرت گرفت؟

سال 2013 درگیری‌های داخلی میان گروه‌های تروریستی درون سوریه شدت یافت و عربستان سعودی برای کنترل و مهار "جبهه النصرة" به تقویت گروه موسوم به "دولت اسلامی عراق و شام" در شرق سوریه پرداخت.


پایگاه تحلیلی "گلوبال ریسرچ" اخیراً اعترافی از "جو بایدن" معاون رئیس جمهور آمریکا منتشر کرد که بر اساس آن، هم ترکیه و هم شیخ‌نشینان حاشیه خلیج فارس - از جمله عربستان- در تشکیل و تجهیز نظامی گروهک‌های افراطی مانند النصرة و داعش نقش مستقیم داشتند. 







معاون رئیس جمهور آمریکا در جمع دانشجویان دانشگاه هاروارد آمریکا گفت: دولت‌های ترکیه، عربستان و امارات، به حدی برای سقوط بشار اسد و کلید زدن یک جنگ تمام‌عیار بین شیعه و سنی، مصمم بودند که با کوچکترین اشاره‌ای حاضر بودند صدها میلیون دلار پول و هزاران تُن سلاح را به کسانی ببخشند که قصد جنگ با دولت سوریه را دارند.


*** تجزیه سه کشور بحران‌زده به 14 منطقه!


غرب به خوبی دریافته است که شرط لازم و کافی برای تغییر چیدمان کنونی خاورمیانه، تجزیۀ زیرساخت‌هاست و این تجزیه را باید از دولت‌هایی شروع کرد که نه به نقشه‌راه جدید غرب تن می‌دهند و نه در قبال هژمونی عربستان (سلطه حاکمیت وهابی در منطقه) انعطاف‌پذیرند (عراق و سوریه).


یونگه ولت در گزارش خود این طور ادامه می‌دهد: در نقشه‌راه جدید غرب، حقوق شهروندی، اجتماعی و اقتصادی اهمیتی ندارد و حاکمیت سیاسی حرف اول را می‌زند. کشورهای حوزه خلیج فارس به دنبال عقب راندن نفوذ ایران طبق منافع اسرائیل هستند. بدین منظور پس از جنگ‌افروزی هشت ساله میان دو کشور شیعی ایران و عراق (1980-1988) صحنه جنگ دیگری رقم خورده که بر محور جملۀ آشنای "تفرقه بینداز و حکومت کن" استوار است. 


"کاندلیزا رایس" وزیر امور خارجه وقت آمریکا در جریان جنگ 33 روزه لبنان- اسرائیل در سال 2006، "رنج‌های کنونی لبنان" را به "درد تولد خاورمیانه‌ای جدید" تشبیه کرد.


روزنامه "نیویورک تایمز" سپتامبر 2013 مطلبی با عنوان "چگونه می‌توان از 5 کشور 14 کشور ساخت؟" به همراه یک نقشه ترسیمی از محدوده جنوب شرقی خاورمیانه و شبه‌جزیره عرب منتشر کرد.







در این نقشه به ترتیب کشورهای سوریه، عراق، لیبی، یمن و سرانجام عربستان باید تجزیه شوند و برای این هدف دقیقاً تمرکز بر تفاوت‌های قومی - مذهبی پیش‌بینی شده است.


این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت:


طبق این طراحی، سوریه باید تحت حاکمیت سه‌گانۀ "علوی‌ها"، "کردها" و "استان‌های سنی‌نشین" قرار گیرد. به همین ترتیب عراق نیز باید به سه بخش مجزای "شیعی" (جنوب)، "سنی" (غرب) و "کرد" (شمال) تقسیم گردد. دو دولت ترکیه و عربستان سعودی، از این طرح تجزیه استقبال کرده و در این راستا تاکنون همکاری‌های نزدیکی با نظامیان غربی و نیروهای ناتو داشته‌اند.


به طور مثال سرویس‌های جاسوسی ریاض، خود را به یک سیستم کنترل نظامی پیشرفته که از کشور آلمان وارد کرده‌اند، مجهز نموده‌اند. ترکیه 10.000 سرباز به همراه تانک‌های جنگی در کوبانی (واقع در مرزهای شمالی سوریه) را مستقر کرده است. ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس پشت‌جبهه‌ای امن در اختیار تروریست‌ها قرار می‌دهند.







گروه موسوم به دوستان سوریه در سال 2012







گروه موسوم به ائتلاف ضدّ داعش به رهبری آمریکا در سال 2014


به نظر می‌رسد گروه موسوم به "دوستان سوریه" که در سال 2012 با هدف اسقاط نظام سوریه تشکیل شد، پس از گذشت دو سال به "ائتلاف ضدّ داعش" تغییر نام داده و اکنون تجزیۀ این کشور را در دستور کار دارد.


انتهای پیام/






تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن