واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 30 درصد آلودگی هوای تهران منشا خارجی و 70 درصد تولید داخل است شهرری- ایرنا- کارشناس مسوول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری گفت: عمده ریزگردها که منشا خارجی دارند تنها 30 درصد از آلودگی هوای تهران را تشکیل و70 درصد مابقی آن تولید داخل است.
"پیمان کاسب" روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه برخی معتقد هستند ریزگردها تنها عامل آلایندگی هوای تهران است را تنها یک فرضیه ذهنی دانست و افزود: کشورهای همسایه از جمله عراق و عربستان از هوای گرم و خشک بهره برده و برخی از فصل سال با وزش بادهای موسمی منطقه دچار گرد وغبارغلیظ خواهد شد که این پدیده به دلیل همسایگی گریبان بخش هایی از کشور ما را نیزمی گیرد.
وی، افزود: مناطق مرزی کشور و به ترتیب شهرهایی که در مسیر جریان ریزگردها قرار دارند از این آلودگی بی نصیب نبوده و از طرفی ذرات معلق زیر 5/2 میکرون در هوا از راه تنفس مستقیما وارد بدن شده و بدین طریق بر زندگی مردم این مناطق و مهمتر از همه سلامت آنان تاثیرات خطرآفرین در بلند مدت می گذراد.
وی تصریح کرد: ریزگردها مسیر طولانی تا تهران را طی خواهند کرد و از این نظر تنها حدود 30 درصد آلودگی موجود در هوای پایتخت را این ذرات معلق شامل می شود و چنانچه این پدیده در فصل تابستان به وقوع بپیوندد ذرات با تابش نورخورشید در فصل گرما موجب سوزش چشم و و مخات تنفسی شده و در فصل سرما با رطوبت هوا وارد ریه شده و مشکلات حادی برای مردم ایجاد خواهد کرد.
کاسب تاکید کرد: وجود شهرک های صنعتی و کارخانجات سیمان و پالایشگاه تنها بخشی از روند آلایندگی شهرها را موجب شده و سوخت غیراستاندارد وسایط نقلیه موتوری و همچنین وسایل تولید گرما در منازل و ساختمانها بر افزایش آلایندگی فضای شهرهای بزرگ و فاقد وزش جریان باد و بارش ، بسیار تاثیرگزار خواهد بود.
کارشناس مسوول بهداشت محیط شبکه بهداشت ری گفت: استفاده از وسایط نقلیه عمومی بویژه وسایل نقلیه برقی و مترو تا حدود زیادی از تولید آلایندها در فضاهای شهری خواهد کاست و هرچقدر از وسایط نقلیه شخصی برای تردد در سطح شهرها کم شود ، کمکی برای سالمتر زیستن مردم خواهد بود.
وی گفت: درمواقعه اضطراری آلودگی هوا وقتی مسوولان محیط زیست و بهداشت از مردم می خواهند که از تردد غیر ضروری خودداری کرده و خردسالان و افراد سالخورده به بیرون از محیط خانه نروند، برای این است که ذرات آلوده خطرات زیست محیطی بالایی داشته و برخی از این عناصر حتی سرطانزاست و در بلند مدت سلامت افراد را به مخاطره خواهد انداخت.
این کارشناس مسوول بهداشت محیط گفت: در مواقع آلودگی هوا، خانواده ها توجه داشته باشند برای صرف غذا از پخت و پز اجتناب کرده چرا که تولید بخارغذا و دود ناشی از روغن سرخ کردن عاملی برای تشدید آلودگی هوای منازلی که عمدتا بسته نیز است و هوا جریان ندارد، خواهد شد و این عاملی برای تشدید بروز بیماریهای تنفسی و بویژه سردرد می شود.
وی اطلاع رسانی و آگاهی بخشی مردم از شرایط موجود را از وظایف شبکه های بهداشت دانست وافزود: جلوگیری از آلودگی هوا کاری بسیار سخت، هزینه بر و مشارکت عمومی را می طلبید و برای پیشگیری از بوجود آمدن آن و حفظ سلامتی مردم نیاز است که به توصیه های مسوولان محیط زیست و بهداشت توجه شود.
1417/1724/
27/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]