تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى كه براى زنده كردن حق يك مسلمان، شهادت حقّ بدهد، روز قيامت در حالى آورده مى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803369171




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سیاست‌های اقتصادی دولت روحانی، کدام کشورها را از رکود خارج کرد؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



سیاست‌های اقتصادی دولت روحانی، کدام کشورها را از رکود خارج کرد؟
 رشد چند برابری واردات برخی محصولات غذایی و کشاورزی، کالاهای غیرضروری و لوکس و اقلام مصرفی از جمله آمارهای هشدارآمیز نیمه اول امسال است که ضرورت تغییر سیاست‌های تجاری را به دولت در شرایط اقتصاد مقاومتی، گوشزد می‌کند.



به این مطلب امتیاز دهید

  به گزارش جام نیوز، یک ماه پیش حسن روحانی اعلام کرد در نتیجه سیاست‌های دولت وی، اقتصاد ایران ازرکود خارج شده است. این اظهارنظر روحانی مورد انتقاد مردم و مسئولان غیردولتی قرار گرفت، زیرا آن‌ها با استناد به اوضاع اقتصادی کشور چنین ادعایی را دور از واقع می‌دانستند؛ ضمن آن که نهادهای رسمی آماری کشور نیز خروج از رکود را تأیید نکرده بودند.   به گزارش رجانیوز، در نهایت بر اثر فشارها به نهادهای آماری دولت، بانک مرکزی چند هفته پس از سخنان روحانی آماری منتشر کرد که نشان می‌دهد رشد اقتصادی کشور بسیار فراتر از انتظارها بوده است. رشد اقتصادی 6/4 درصدی اعلام‌شده از سوی بانک مرکزی، به این معنا بود که نه تنها اقتصاد کشور از رکود خارج شده بلکه حتی به رونق بالایی هم رسیده است؛ اما این آمارسازی دولتی با واکنش گسترده محافل سیاسی و اقتصادی کشور روبرو شد و دفاعیات نصف و نیمه دولتی‌ها هم نتوانست این باور را به ملت بقبولاند که واقعاً از رکود خارج شده‌ایم.   آماری که ادعای روحانی را تأیید می‌کند

«هفته‌نامه 9 دی» در این زمینه نوشته است: اما در حالی که همگان چشم‌انتظار مرکز آمار مانده‌اند تا گزارش رشد اقتصادی فصل بهار را اعلام کند تا مشخص شود آیا واقعاً اقتصاد ایران از رکود خارج شده یا نه؛ رجوع به آمار یک دستگاه دولتی دیگر اظهارات روحانی را البته به نوعی دیگر تأیید می‌کند. طبق آمار گمرک از تجارت خارجی کشور، سیاست‌های دولت یازدهم سبب شده که طی نیمه اول سال جاری کشورهای زیادی از رکود خارج شوند. آمار گمرک نشان می‌دهد افزایش چشمگیر واردات ایران از کشورهایی چون امارات، چین، هند، کره جنوبی و ترکیه در نیمه نخست امسال، بدون تردید این کشورها از رکود خارج شده‌اند و اگر هم در رکود نبودند، بر رشد و رونق آن‌ها افزوده شده است. طبق آمار گمرک، واردات کشور در نیمه اول امسال به 26 میلیارد دلار رسید که نسبت به سال گذشته 6 میلیارد دلار افزایش نشان می‌دهد.

افزایش چشمگیر واردات از چین در حالی است که روحانی نسبت به واردات دولت احمدی‌نژاد از چین با طعنه گفته بود: دولت قبل اشتغال‌زایی کرد اما برای چینی‌ها. اینک به نظر می‌رسد دولت آقای روحانی شتاب بسیار بیشتری نسبت به دولت احمدی‌نژاد برای اشتغال‌زایی چینی‌ها دارد.

رشد چند 100 درصدی واردات
نکته دیگر آن که طی نیمه اول سال 1393 واردات برخی اقلام خصوصاً کالاهای مصرفی رشد بیش از حدی نسبت به سال گذشته داشته است. رشد چند برابری واردات برخی محصولات غذایی و کشاورزی، کالاهای غیرضروری و لوکس و اقلام مصرفی از جمله آمارهای هشدارآمیز نیمه اول امسال است که ضرورت تغییر سیاست‌های تجاری را به دولت در شرایط اقتصاد مقاومتی، گوشزد می‌کند.

علاوه بر ارقام کلی وزن و ارزش واردات در نیمه اول امسال که به ترتیب 46 و 30 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد کرده و زنگ خطر را به صدا درآورده، نگاهی به جزئیات واردات به کشور نشان می‌دهد واردات بسیاری از اقلام غیرضروری با رشد عجیبی مواجه شده است.

بر اساس گزارش گمرک، در نیمه اول امسال مواد غذایی و محصولات کشاورزی مهم‌ترین دسته کالاهای وارداتی به کشور بوده‌اند. در این مدت واردات گندم با 124 درصد رشد نسبت به نیمه اول سال گذشته، در صدر کالاهای وارداتی به کشور قرار گرفته است. در شش ماه نخست امسال بیش از یک میلیارد و 286 میلیون دلار صرف واردات گندم شده است. انواع خودرو نیز با 947 میلیون دلار و رشد 153 درصدی نسبت به سال گذشته، دومین کالای وارداتی به کشور بوده است. در این مدت واردات برنج 36 درصد کاهش یافته اما این کالا در رتبه سوم مهم‌ترین کالاهای وارداتی به کشور جای گرفته است. افزایش واردات گوشت قرمز، شکر و دانه ذرت دامی در نیمه اول امسال قابل تأمل است، هرچند به علت این که اکثر این مواد جزو اقلام ضروری و کالاهای اساسی محسوب می‌شوند، نمی‌توان به واردات آن‌ها خرده گرفت؛ اما واردات سایر کالاها که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم، جای انتقاد دارد. افزایش چند 100 درصدی لوازم مصرفی همچون چرم، فرش، کلاه، غلات، مبل، اسباب‌بازی و گوشت قابل دفاع نیست؛ خصوصاً آن که تولید این اقلام به فناوری خاصی احتیاج ندارد که کشورمان در تولید آن‌ها با مشکل مواجه باشد.
                                                    
میزان رشد واردات ایران در نیمه اول 1393 نسبت به نیمه اول 1392

   




۲۶/۰۷/۱۳۹۳ - ۲۰:۵۲




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن