تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827400424




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

14 برنامه براي شتاب مضاعف به رشد علمي و توسعه فرهنگي در دستور كار قرار گرفت


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 14 برنامه براي شتاب مضاعف به رشد علمي و توسعه فرهنگي در دستور كار قرار گرفت
در پي ابلاغ هفت اولويت كاري شوراي عالي انقلاب فرهنگي از سوي مقام معظم رهبري در روز گذشته و در آستانه آغاز به كار دور جديد فعاليت‌هاي اين شورا،14 برنامه اجرايي براي شتاب مضاعف بخشيدن به رشد علمي و توسعه فرهنگي در دستور كار قرار گرفت.
نویسنده : نفيسه ابراهيم زاده انتظام 


در پي ابلاغ هفت اولويت كاري شوراي عالي انقلاب فرهنگي از سوي مقام معظم رهبري در روز گذشته و در آستانه آغاز به كار دور جديد فعاليت‌هاي اين شورا،14 برنامه اجرايي براي شتاب مضاعف بخشيدن به رشد علمي و توسعه فرهنگي در دستور كار قرار گرفت.

 این برنامه ها، مجموعه ای از نقش‌پذیری جدی دانشگاه‌ها در راهبردهای کلان علمی و فناورانه، هماهنگی با برنامه‌های توسعه‌ای پنج ساله و افزایش سهم حوزه علم و فناوری از تولید ناخالص ملی و نهایی‌سازی نظام ملی نوآوری را در بر می‌گیرد.

جايگاه تقنيني و سياستگذاري و قرارگاهي شوراي عالي انقلاب فرهنگي در زمينه‌هاي علم، فناوري و فرهنگ همواره مورد تأكيد و حمايت مقام معظم رهبري قرار گرفته است. از طرفي تأكيدات پي در پي ايشان بر لزوم حفظ شتاب فعلي توليد علم و ارتقاي جايگاه جهاني كشورمان در توليد دانش و فناوري و كسب ثروت از اين مسير نشان مي‌دهد كه به همان اندازه انتظارات رهبري از اين شورا در زمينه‌هاي ياد شده نيز بالاست.

بازخواني تأكيدات ايشان در حوزه‌هاي مرتبط موارد ياد شده نمايان مي‌كند كه انتظارات ايشان و در يك كلام مطالبات عمومي از شوراي عالي انقلاب فرهنگي در كدام يك از حوزه‌ها برآورده شده و در كدام يك از حوزه‌ها بر زمين مانده يا نواقصي دارد. اولويت‌هاي هفت بندي كه ديروز از سوي رهبري براي اين شورا تعيين و ابلاغ شد، حاكي از نگراني‌هايي در حوزه فرهنگ، تحول علمي و آموزشي به ويژه در علوم انساني و نظم و ترتيب در برگزاري جلسات شوراي عالي انقلاب فرهنگي با حضور سران قوا است. مضاف بر اينكه تصريح «شتاب رشد علمي كشور نبايد به هيچ بهانه‌اي كاهش يابد»، نشان مي‌دهد شرايط در حوزه علم و فناوري مي‌تواند بهتر از اين باشد.

   هماهنگی برنامه های توسعه‌ای و اسناد راهبردی علم و فناوری
 محمد اسحاقي، معاون برنامه‌ريزي و هماهنگي شوراي عالي انقلاب فرهنگي در اين‌باره به «جوان» مي‌گويد: درخصوص حوزه علم و فناوري همچنان كه در حكم مقام معظم رهبري براي دور جديد فعاليت‌هاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي آمده پيشرفت‌هاي خوبي در اين حوزه صورت گرفته كه مهم‌ترين اقدام در اين عرصه علاوه بر تدوين و تصويب نقشه جامع علمي كشور، تشكيل ستاد راهبري اين نقشه با حضور همه صاحب‌نظران و دست اندركاران است. وي مي‌افزايد: در نقشه جامع علمي كشور اولويت‌هاي پيش رو براي حداقل دو دهه آينده بر اساس نيازها و چالش‌هاي موجود در حوزه علم و فناوري مشخص شده و اسناد راهبردي آنها در حوزه‌هاي هوافضا، نانو و بيو، انرژي‌هاي نو، علوم زيستي، علوم اطلاعاتي، سلول‌هاي بنيادين و علوم شناختي و رفتاري تدوين و برخي از آنها به تصويب رسيده و برخي ديگر در دستور تصويب در ستاد راهبري يا شورا قرار دارند.

اسحاقي ادامه مي‌دهد: در شرايط كنوني شتاب دادن به اجراي اين مصوبات و اندراج در برنامه ششم توسعه و همچنين ساماندهي نهادهاي اصلي حوزه علم و فناوري و نوآوري و نهايي‌سازي نظام ملي نوآوري مي‌تواند جهش ويژه‌اي به رشد علم و فناوري در كشور بدهد. از طرفي به نظر مي‌رسد اولويت در چند سال آينده با فعال‌سازي تمام اجزاي نظام ملي نوآوري و تهيه زيرساخت‌هاي اسنادي و اولويت‌ها از طرفي و تهيه زير‌ساخت‌هاي سخت‌افزاري از سوي ديگر جهش قابل‌ملاحظه‌اي به توسعه علم و فناوري مي‌دهند.

در اين رابطه آمايش آموزش عالي كشور، ساماندهي نيرو و منابع انساني، اصلاح گرايش‌ها و رشته‌هاي مورد نياز متناسب با نيازهاي اقليمي از جمله ذيل سند نقشه جامع علمي و برنامه‌ريزي‌ها و ساماندهي فعاليت‌ها و به طور ويژه دو برنامه ششم و هفتم توسعه كه تا چشم‌انداز 1404 مانده شتاب لازم را به حوزه‌هاي علم و فناوري بدهد تا بتوانيم همزمان با فعاليت‌ها و تحركات علمي و فناورانه رقباي منطقه‌اي‌مان به اهداف كشور در حوزه علم و فناوري برسيم.
معاون برنامه‌ريزي و هماهنگي شوراي عالي انقلاب فرهنگي خاطر نشان مي‌كند: بخش مهمي از اجراي اين برنامه‌ها به ساز و كارهاي بودجه‌اي و تأمين منابع آنها اختصاص دارد و تأمين منابع كشور بر مي‌گردد كه با تحقق سهم 3 درصدي از توليد ناخالص ملي در برنامه ششم و فعال‌سازي بخش خصوصي و نهادها و پارك‌هاي علم و فناوري و خوشه‌هاي صنعتي به تحقق نزديك مي‌شود. همچنين بايد منابع و اولويت‌ها بر اساس اسناد راهبردي صورت بگيرد و انحرافي در برنامه‌ها و اولويت‌ها و هزينه‌كرد نباشد. در اين رابطه اخذ گزارش‌هاي عملكردي مي‌تواند مؤثر باشد.

   جاي خالي دانشگاه‌ها در راهبردها
علاوه بر اين، انتظارات از دانشگاه‌ها به عنوان قلب حوزه علم و فناوري و جاده گردش علمي بالاست. به طوري كه حداقل تا مرحله توليد آزمايشگاهي محصولات دانش بنيان و فن پايه وارد عمل شوند. در حالي كه اين مطلوب تا به حال محقق نشده و دانشگاه‌ها اصرار عجيبي بر انجام مأموريت آموزشي خود دارند. در صورتي كه بنا به گفته اسحاقي يكي از اولويت‌هاي ستاد راهبري نقشه جامع علمي كشور توجه به ظرفيت‌ها و پراكندگي و امكانات دانشگاه‌ها است تا بتوانند نقش مؤثرتري را در راهبردها داشته باشند. اينها باعث شتاب دادن به رشد علمي كشور و توليد علم و تجاري‌سازي آن در جهت رفع نيازهاي كشور و مشاركت در توليد علم دنيا مي‌شود.

وي در ادامه تأكيد مي‌كند: در حوزه مهندسي فرهنگي، نقشه مهندسي فرهنگي تصويب و ابلاغ شده و اين تشكيل ستاد است كه مانده و با تشكيل آن به سمت وضع مطلوب حركت مي‌كنيم و با تحقق آن بخش اول آسيب‌شناسي و تصويب و ابلاغ اسناد راهبردي صورت گرفته اقدامات اجرايي بايد شتاب لازم داده شود. در علوم انساني هم برنامه‌هايي كه صورت گرفته بعد از مسئله‌شناسي براي اولويت‌ها و اورژانسي‌ها رشته‌ها و سرفصل‌هاي اولويت‌دار اقدامات لازم صورت گرفته اما توسعه علوم
 انساني‌– اسلامي و تحول بنياديني كه مد‌نظر است، فاصله زيادي هست كه با اصلاح در برنامه‌ريزي‌ها انجام مي‌شود.



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن