واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سیاست های جنگ طلبانه، ورطه ای هولناک برای شهروندان غربی تهران-ایرنا-در حالی دولتمردان غربی همچنان بر طبل جنگ در منطقه خاورمیانه می کوبند و بر حضور نظامی و بلند مدت خود تاکید دارند که سربازان انگلیسی و آمریکایی، پس از بازگشت به کشورهایشان ،زندگی رقت باری را تجربه می کنند و با مشکلات اجتماعی بسیاری مواجه می شوند.
به گزارش روزنامه گاردین، "رابرت کیلگور" و "والتر لی" دو تن از سربازان انگلیسی هستند که از وضعیت نامناسب زندگی و عدم پذیرش از سوی جامعه پس از بازگشت از جنگ سخن گفته اند.
"رابرت کلیگور" که در حال حاضر دچار مشکلات روانی عدیده ای شده ،می گوید: آنها(در ارتش) به تو آموزش می دهند که یک سرباز باشی ، یک آدم کش. اما آنها به تو آموزش نمی دهند که مجدداً یک شهروند بشوی.
"والتر لی" نیز که 23سال از عمر خود را در ارتش سپری کرده و تمام دارایی و شغل خود را از دست داده است، می گوید: زندگی در تنهایی است و وقتی از ارتش خارج می شوی به حال خود رها شده و توجهی به وضعیت امثال وی نمی شود.
آمار تازه ای که از سوی وزارت دفاع انگلیس منتشرشده ، نشان می دهد در سال 2012 میلادی 21 سرباز و 29 کهنه سرباز در ارتش این کشور دست به خودکشی زده اند.
تعداد سربازان کشته شده انگلیس در افغانستان در همین سال به 40 نفر می رسد.
این آمار همچنین نشان می دهد که تعداد سربازان انگلیسی که در افغانستان حضور داشته و دچار اختلال پس از فاجعه می شوند، طی سه سال گذشته به بیش از دو برابر افزایش یافته است.
از سال 2009 تا سال 2012 تعداد سربازانی که دچار چنین اختلالاتی بوده اند، از 108 نفر به 231 نفر افزایش یافته است.
از زمان آغاز جنگ افغانستان تاکنون 444 سرباز انگلیسی در این کشور کشته شده اند.
آمارهای منتشر شده و اظهارات کهنه سربازان غربی نشان می دهد حضور مداخله جویانه این کشورها در منطقه خاورمیانه و فتنه افکنی بین کشورهای منطقه نه تنها دامن گیر مردم کشورهای در معرض جنگ شده بلکه شهروندان غربی را نیز قربانی این سیاست های جنگ افروزانه کرده است.
این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران همواره بر حفظ امنیت منطقه توسط کشورهای خاورمیانه تاکید داشته و با هرگونه حضور نظامی و مداخله خارجی در کشورها مخالفت کرده است.
به نظر می رسد جنگ افروزی کشورهای غربی تنها با هدف تامین منافع سرمایه داران و تولید کنندگان جنگ افزارهای نظامی بوده و اغلب قریب به اتفاق مردم این کشور ها نه تنها منفعتی از این جنگ ها نخواهند برد بلکه خود یکی از قربانیان سیاستمدارانشان هستند. گزارش اخیر گاردین بار دیگر نشان داد که امروز دولتمردان انگلیسی و آمریکایی به سربازان خود تنها به عنوان یک ابزار نگاه می کنند که کمتر توجهی بعد از بازگشت شان از جنگ به آنها نمی شود و هر روز تعداد بیشتری از این افراد گرفتار مشکلات روانی ناشی از صحنه های خشونت بار جنگ می شوند و زمینه بازگشت آنها به جامعه و خانواده هایشان از بین می رود.
اروپام**م.ف** 1583**5981
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]