واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چند گروه حمله داعش به کوبانی را رسانهای کردند
کوبانی شهر کردنشین سوریه، نسبت به سایر شهرهایی که داعش به آنان حمله کرده است، جمعیت کمتر و وسعت کوچکتری دارد اما با این وجودحمله داعش به خاک کوبانی در رسانه های داخل و خارج از ایران بازتاب بیشتری داشته است.
آفتاب- سرویس سیاسی: در این باره «احسان هوشمند»، جامعهشناس و پژوهشگر حوزه اقوام به خبرنگار «آفتاب» میگوید: «بهطور عمده چند گروه در پررنگ کردن حمله داعش به کوبانی نقش داشتند.»
هوشمند کارشناس امور قومی، گروههای مذکور را این گونه تشریح میکند: «گروه اول که شامل ملیگراها میشود، در داخل کشور حضور دارد. این گروه معتقد است میان مردم ایران و کردهای کوبانی عناصر مشترک وجود دارد و از این رو است که مسئله حمله داعش به کوبانی برایش اهمیت دارد. گروه دوم را مارکسیستها و چپ ها تشکیل میدهند. از آنجایی که گروه پ.ک.ک. ماهیتی مارکسیستی و چپ دارد، بدیهی است که توجه و حساسیت چپگراها متوجه کوبانی باشد.»
هوشمند میافزاید: «گروه سوم در پررنگ تر شدن این حمله، جامعه کردهای ایران است. کردها چه در شهر کردستان باشند یا در کرمانشاه یا در هر شهر دیگری، بدون دخالت دادن گرایشات سیاسی، صرفا به دلیل قومیت و ریشه مشترک خود با کردهای کوبانی در تلاش هستند نگاه جهانیان را به کوبانی جلب کنند.»
وی درباره بازتاب حمله داعش به کوبانی در رسانههای جهانی میگوید: «باید عنایت داشت که 2 میلیون کرد ترکیهای در آلمان حضور دارند که میتوانند تاثیر عظیمی بر افکار عمومی بگذارند. از طرفی پ.ک.ک خود منابع بسیار گسترده ای دارد که میتوانند توجه رسانهها را به خود معطوف کنند.»
هوشمند میافزاید: «از طرف دیگر گروه هایی که خواهان ابقای سوریه هستند در پررنگ تر شدن این بازتاب نقش عمده ای دارند. روسیه، دولت بشار اسد و عراق حمله داعش به کوبانی را فرصت مغتنمی می دانند تا بتوانند به حفظ دولت بشار اسد کمک کنند. داعش می تواند به نمادی تبدیل شود که در صورت سرنگونی دولت اسد، کشور طعم تجربه ای اینچنینی را خواهد چشید.»
وی با اشاره به مخالفین داخلی ترکیه، ادامه میدهد: «از طرف دیگر مخالفین داخلی حکومت اردوغان در صدد هستند این موضوع را رسانهای تر کنند. تا بتوانند اردوغان را متهم به کمک به داعش کنند.»
او در پایان خاطر نشان میکند: «اندیشه چپ از ابتدای حیات خود، همواره اهل فضاسازی و تبلیغات رسانهای بوده است. از طرف دیگر حساسیت رسانهها نسبت به قومیت کرد بسیار زیاد است. همچنین یک گروه کم شمار در صدد است تا به این موضوع دامن بزند تا از طریق پ.ک.ک بتواند در دولت اردوغان - که دشمنی غیر قابل انکاری میان پ.ک.ک و دولت اردوغان وجود دارد- تنش ایجاد کند.»
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]