واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بخش مبارزه با تروریسم در میانمار فعال می شود کوالالامپور – ایرنا – بخش مبارزه با تروریسم میانمار با تمرکز بر مقابله با حملات شیمیایی و حمایت مالی از فعالیت های تروریستی فعالیت خود را از اواسط ماه آینده و پیش از برگزاری نشست اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آ.سه.آن) آغاز می کند.
به گزارش ایرنا به نقل از روز شنبه شبکه خبر آسیا وابسته به سنگاپور، بخش مبارزه با تروریسم برای نخستین بار در میانمار ایجاد می شود.
میانمار پیش از این با حملاتی از سوی برخی گروه های شورشی داخلی مواجه شده بود، اما تاکنون سازمان های تروریستی خارجی در این کشور اقدام خاصی انجام نداده بودند. اگرچه، ماه گذشته گروه تروریستی القاعده اعلام کرده بود قصد دارد در میانمار و بنگلادش پایگاهی ایجاد کند.
"سو میانگ" رییس بخش مبارزه با جرایم بین المللی نیروهای پلیس میانمار، گفت که این کشور در مورد القاعده و برخی گروه های تروریستی که ممکن است وارد میانمار شوند و یا شاید برخی از آنها نیز تاکنون وارد این کشور شده باشند، احساس نگرانی دارد.
وزارت امنیت و مرزبانی میانمار پس از تهدید القاعده تدابیر امنیتی را در منطقه "یانگون" بخصوص در ساختمان های مذهبی افزایش داد.
انجمن مسلمانان میانمار نیز در بیانیه ای درخواست سرکرده القاعده را برای پیوستن به این گروه را ردکرده بود.
رییس بخش مبارزه با جرایم بین المللی پلیس میانمار با این عنوان که گروه تروریستی داعش نیز برخی مشکلات را ایجاد کرده است، گفت که این گروه تروریستی تاکنون اعضایی از کشورهای مختلف جذب کرده است و ما نمی دانیم چند نفر از شهروندان میانماری در گروه داعش حضور دارند و به میانمار نیز باز می گردند.
پلیس میانمار تاکنون سه نفر از اعضای یک سازمان میانماری را به اتهام ارتباط با گروه های تروریستی بین المللی بازداشت کرده است.
مسلمانان روهینگیا از جمله اقلیت های مذهبی میانمار هستند که در استان راخین در غرب این کشور زندگی می کنند و از سال 2012 تاکنون مورد حملات گسترده بوداییان این کشور قرار گرفته اند و تحت فشار بوده اند.
میانمار به دلیل منزوی بودن برای چند دهه پذیرفته که نیروهای امنیتی این کشور توان و تجربه مقابله با تروریسم را ندارند و به همین دلیل خواستار کمک از سازمان های بین المللی از جمله پلیس بین الملل است تا بتواند با فعالیت های تروریستی مقابله کند.
رهبران مذهبی میانمار با این عنوان که مسلمانان روهینگیا و یا آنچه که آنان بنگالی ها می خوانند به خاطر در انزو قرار گرفتن در خطر بیشتری برای فعالیت های افراطی قرار دارند نظارت خود بر این استان غربی میانمار را افزایش داده اند.
"الحاجی آی کوئین" رییس مرکز اسلامی میانمار و عضو اصلی مذهب برای صلح در میانمار گفت که اگر جوانان ما به حاشیه رانده شوند و مورد تبعیض قرار گیرند، آنها ممکن است هدف تروریست های قرار گیرند.
وی راه ممانعت یا کاهش حضور جوانان میانمار در معرض فعالیت ها تروریستی را آوردن جوانان در بطن جامعه عنوان کرد و افزود ایجاد این احساس که ما آنها را رها نکرده ایم می تواند به جوانان کمک کند.
حمایت اخیر دولت میانمار از مقابله با تروریست ها مربوط به نگرانی این کشور از فعالیت های خشونت آمیز راهبان افراطی بودایی علیه مسلمانان نیز می شود.
اظهارات تند اخیر رهبران بودایی علیه مسلمانان میانمار نگرانی هایی برای امنیت مسلمانان این کشور ایجاد کرده است.
از ماه ژوئن سال جاری که قانون مبارزه با تروریسم در میانمار تصویب شد تاکنون مقامات امنیتی این کشور 36 نفر را به اتهام فعالیت های تروریستی بازداشت کرده اند.
این متهمان از شهروندان میانمار هستند که در رده سنی بین 18 تا 50 سال قرار دارند.
خطر تروریسم در منطقه جنوب شرقی آسیا از جمله نگرانی های کشورهای منطقه است. حضور تعدادی از افراط گرایان اندونزی، فیلیپین و مالزی در گروه تروریستی داعش باعث شده است بخش قابل توجهی از انرژی دولت های این کشورها صرف مقابله با پدیده تروریسم شود.
آساق**241**1611
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]