محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842266817
جنگل های هیرکانی قربانی توسعه ناموزون/ رقابت طرح های عمرانی در جنگل های شمال
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > مازندران مهر گزارش می دهد/
جنگل های هیرکانی قربانی توسعه ناموزون/ رقابت طرح های عمرانی در جنگل های شمال
ساری - خبرگزاری مهر: روند روبه رشد جمعیت در چند دهه اخیر، محدود بودن منابع آب و خاک و بهره برداری بی رویه انسانها از این منابع و چالشهای مدیریتی زنگ خطر برهم خوردن تعادل اکولوژیک حاکم بر محیط زیست را به صدا درآورده و جنگل های هیرکانی را قربانی توسعه ای ناموزون کرده است.
به گزارش خبرنگار مهر، جاری شدن سیل های مخرب، فرسایش شدید در اراضی بالادست و دشت ها، گسترش بیابانها، تخلیه روستاها و مهاجرت به حاشیه شهرها از جمله مشکلات حاصل از برهم خوردن تعادل اکولوژیک حاکم بر محیط زیست بوده که ناشی از کم توجهی به مسائل منابع طبیعی است. طبق آمار سرانه جنگل در جهان 0.62 هکتار و در ایران 0.2 هکتار است و ایران در بین کشورهای جهان از لحاظ میزان مساحت جنگل ردیف 56 را بخود اختصاص داده و در حا حاضر 14 میلیون هکتار معادل 0.28 درصد جنگل های کل جهان در ایران واقع شده است. کنترل آبهای سطحی و تغذیه آبهای زیرزمینی، چرخه آب در طبیعت، تولید علوفه و چوب کاغذ، تامین 50 درصد پروتئین قرمز کشور، جلوگیری از فرسایش، تنوع زیستی، اثر جنگل در لطیف هوا، تفرجگاه، جلوگیری از سرو و صدای محیط از جمله فواید منابع طبیعی تجدید شونده به شمار می رود. این در حالیست که تغییر محل زندگی و انقراض گونه های حساس جنگلی، تغییر شکل گونه ها در اکوسیستم جنگلی، کاهش تولید چوب و محصولات غیرچوبی در جنگل ها، تشدید فرسایش خاک، آتش سوزی در جنگل ها و مراتع در اثر افزایش خشکسالی از جمله آسیبهای ناشی از تغییر اقلیم و کم توجهی به منابع طبیعی در کشور است. در حال حاضر 1.8 میلیون هکتار از جنگل های هیرکانی در شمال ایران واقع شده است که به تاکید صاحبنظران باید برای برنامه ریزی برای ایجاد توازن منطقی بین توسعه و توان بوم شناختی تلاش شود.
رقابت طرح های عمرانی در جنگل های شمال مصطفی جعفری سر مولف ارزیابی جهانی تغییر اقلیم IPCCدر گفتگو با خبرنگار مهر ، رقابت طرح های عمرانی و حفظ مراتع را از جمله چالش های اصلی جنگل های شمال دانست و بیان داشت : وقوع هر نوع فعالیت عمرانی در عرصه جنگل های شمال نوعی تهدید و آسیب به این مناطق می باشد چرا که با این رویداد جمعیت و نیاز های استقرار در جنگل ها توسعه می یابد.
وی صنعتی شدن برخی از شهرها را زنگ خطر برای استان دانست چراکه راهها ، خط انتقال گاز ، برق و سایر فعالیت های صنعتی و عمرانی که از مناطق جنگلی عبور می کنند عامل مخرب جنگل ها به شمار می آیند و در اینصورت از عرصه جنگلی و مرتع کاسته می شود.
عضو هئیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران با بیان اینکه جنگل های شمال را همانند یک ذخیره و گنجینه ای باید برای ملت حفظ شود تصریح کرد : با تدبیر در عدم ورود برخی از طرح های مخرب در جنگل ها بر اساس پتانسیل های مناسب عرصه هایی که پتانسیل جنگلی نداشته انتخاب و از این مناطق جهت نیازهای روزمره از جمله مناطق مسکونی ، صنعتی و سایر نیاز هایی که در حد معقول باید کنترل و توسعه آن را در دستور کار خویش قرار دهیم.
چالش های مدیریتی تخریب کننده است جعفری در ادامه با بیان چالش مدیریتی گفت : چالش مدیریتی به عنوان یکی از مخرب ترین عامل در مناطق جنگلی است، چرا که در صورت عدم مدیریت ، تجاوز و برداشت های بی رویه از سطوح جنگلی صورت می گیرد که در این خصوص باید سعی کنیم مدیران مطلع و متخصص و خبره در امور جنگلی را استخدام و امور جنگلی را به آنها واگذار کرده تا بتوانند برنامه های مدیریتی خودشان را به دور از هرگونه تخریب و تجاوز پیاده سازی نمایند.
کاهش سرانه جنگل کشور زنگ خطری برای آیندگان
وی گفت : طبق آمار های رسمی کشور ، کل جنگل های شمال بیش از یک میلیون و 900 هزار هکتار است، بنابراین باید بدانیم با رشد روز افزون مناطق مسکونی هر روزه از مساحت جنگل های شمال کشور کاسته می شود و این امر به نوبه خود تهدیدی برای آیندگان است .
رد طرح تنفس جنگل های شمال عضو هئیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران با رد طرح تنفس جنگل های شمال افزود : طرحی به نام طرح تنفس جنگل ها نداریم بلکه این یک اصطلاح و مفهومی که تنها ارائه شده است و شاید منظورشان از این طرح این بوده که بهره برداری و قطع درختان را در یک مدتی متوقف شود در واقع مطرح کردن و به کارگیری از کلمه تنفس جنگل بدون برنامه اجرایی هیچ مفهومی ندارد.
سر مولف ارزیابی جهانی تغییر اقلیم IPCCاضافه کرد: خروج مدیران و کارشناسان از جنگل عدم حفاظت و تخریب جنگل را در پی خواهد داشت ، در نهایت زمانی که تنفس جنگل را مطرح می کنیم باید تنفس را در برنامه اجرایی و زمینه های علمی تعریف و مهیا کنیم چرا که در اینصورت بهترین حالت ممکن برای مراتع جنگلی شمال ایران رقم خواهد خورد.
طرح تنفس جنگل طرحی غیر کارشناسانه
دکتر محمد امینی استاد منابع طبیعی و دبیر همایش ملی مدیریت جنگل های شمال ایران نیز درگفتگو با خبرنگار مهر ، ضمن تاکید در تجدید نظر طرح استراحت جنگل های شمال کشور ، طرح تنفس جنگل های کشور را امری غیر کارشناسانه و غیرقابل قبول دانست. وی افزود : جنگل های شمال کشور به صورت دوره ای و عادی در استراحت به سر می برند، همانطور که نظام های برداشت چوب از جنگل های شمال کشور استراحت دوره ای را گذرانده و اصلا چوبی برداشت نمی شود بنابراین مطرح کردن چنین طرحی حذف حاکمیت دولت و حفاظت را به همراه خواهد داشت.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران گفت : برداشت های سنگین و متمرکز از جنگل های شمال کشور را هیچ گاه توصیه نکرده چراکه برداشت از منابع چوبی در دوره های متوالی باید به صورت تک گزینه ای صورت گیرد تا آسیبی به منابع طبیعی وارد نشود.
وی بیان داشت : حضور دام ، افزایش جمعیت ، بی برنامگی در پراکنش و استقرار جمعیت ها ، عدم تامین نیاز سوخت جنگل نشینان و مشخص نبودن آمایش سرزمین در مقیاس تفضیلی از جمله مشکلاتی که هر روز جنگل های شمال کشور با اختلال مواجه ساخت .
نگرش اشتباه در مدیریت بهره برداری کشور
امینی بر عدم برابری طرح های جنگل داری و بهره برداری اشاره کرد و افزود : نگرش اشتباه که مدیریت جنگل را با بهره برداری اشتباه می گیرند سبب شد تا برخی از طرح های جنگلی متوقف و بهره برداری بی رویه در این مناطق صورت گیرد لذا باید اقداماتی که موجب پایداری مراتع و جنگل ها می شود در دستور کار قرار گیرد.
عضو هئیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران یادآور شد : تامین نیاز سلولزی از جمله مشکلات صنایع که دائما با آن روبرو هستند که باید در این خصوص با مشخص کردن ظرفیت ها و مواد اولیه براساس ظرفیت های معین صنایع احداث شود در واقع در صورت واردات از کشورهای همجوار در موافقت اصولی صنایع عدم اتکا به تولیدات داخلی بیان کنند.
وی با بیان اینکه سازمان جنگل ها که سطح آنها به مراتب در سطح پایین تر قرار دارد گفت : که در سالهای اخیر با بازنشسته شدن نیروهای سازمان از نظر نیروی انسانی فقیر شده به طوری که سازمان جنگل ها و مراتع جهت اجرای تکالیف قانونی خود امکانات و تجهیزات مورد نیاز را در اختیار نداشته و از لحاظ سطح سازمانی در رده پایینی قرار دارد بنابراین تشکیل وزارت منابع طبیعی در کشور امری ضروری به شمار می آید.
امینی در پایان بر لزوم بروز رسانی و تقویت دستگاه های تحقیقاتی و آموزشی کشور تاکید کرد و متذکر شد جهت حفظ ، صیانت و توسعه منابع چوبی و جنگلی باید علوم طبیعی بروز به دانشجویان ارائه شود. همچنین ناصر مقدسی قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، ویلا را عامل تهدید کننده جنگل های شمال کشور دانست و بیان داشت : متاسفانه امروزه جنگل های ما با عوامل تخریب ، تهدید و عدم برنامه ریزی صحیح قربانی توسعه ناموزون شده است. طرح استراحت جنگل راهی برای درمان وی یادآور شد : از سال 89 طرح استراحت جنگل ، تجمیع دام و تسهیل در واردات مطرح بود که متأسفانه تنها راه درمان ، تجدید نظر در سیاست گذاری به نظر می رسد. به گفته قائم مقام سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، اگر امروز با همفکری و مشارکت یکایک کارشناسان و مسئولین به توافق مشترک برسیم همچنین این محافل را به اتاق فکر تبدیل و به دولت ارائه دهیم شاهد قانون مؤثری در جوامع خواهیم بود. وی با تاکید بر شناسایی عوامل تخریب جنگل متذکر شد: برای شناسایی عوامل تخریب و برخورد با متخلفان ما نیازمند دستگاه قضایی در تسریع جرایم هستیم. مقدسی با اشاره به مناطق حفاظت شده افزود : به موجب تعهدات بین المللی باید بکرترین و غنی ترین مناطق از ظرفیت ها و زیرساخت های محیطی برخوردار باشند و در برداشت های عرصه طبیعی و مخاطرات احتیاط کنیم ، همچنین در این مقوله با ربط دادن تولید به مسئله کاشت صنعت بر پایه تولید پایدار و مشاغل پایدار از بسیاری تهدیدات جلوگیری خواهیم کرد. درصد بالایی از سطح یک میلیون و 800 هزار هکتار از جنگل های هیرکانی در استان مازندران واقع شده است.
۱۳۹۳/۷/۲۶ - ۰۹:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
رئیس شورای عالی جنگلها و مراتع: جنگلهای شمال قربانی توسعه ناموزون شده است
رئیس شورای عالی جنگلها و مراتع جنگلهای شمال قربانی توسعه ناموزون شده استرئیس شورای عالی جنگلها و مراتع و آبخیزداری گفت جنگلهای شمال ایران قربانی توسعه ناموزون شده است و باید مشخص شود در شمال ایران به دنبال چه توسعهای هستیم ناصر مقدسی در حاشیه همایش ملی مدیریت جنگلهای شمامعاون مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها خبر داد اجرای طرح ملی توسعه 5 میلیون هکتار جنگل در 10 سال آیند
معاون مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها خبر داداجرای طرح ملی توسعه 5 میلیون هکتار جنگل در 10 سال آیندهمعاون مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها گفت طرح ملی توسعه جنگل در قالب ایجاد 5 میلیون هکتار طی 10 سال انجام میشود به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به استانگرانی از آهنگ کند توسعه جنگلهای هیرکانی/ وضعیت دریا از جنگل بدتر است
استانها شمال مازندران مقدسی مطرح کرد نگرانی از آهنگ کند توسعه جنگلهای هیرکانی وضعیت دریا از جنگل بدتر است ساری- خبرگزاری مهر قائم مقام سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور و رئیس شورای عالی جنگل با بیان اینکه از وضعیت جنگلهای کشور و هیرکانی نگرانیم گفت آهنگ توسعه جنگکمیته ملی صنوبر راه اندازی شد/ تجدید نظر در طرح تنفس جنگل های شمال
استانها شمال مازندران مقدسی کمیته ملی صنوبر راه اندازی شد تجدید نظر در طرح تنفس جنگل های شمال ساری - خبرگزاری مهر قائم مقام سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور گفت کمیته ملی صنوبر که در سال های اخیر راکد و همین امر سبب بروز مشکلاتی در سیاست های اجرایی شده بود برای برططرح تنفس جنگل شوک اطلاع رسانی دولت نسبت به فاجعه آمیز بودن جنگل های شمال است
رییس جامعه جنگلبانی اعلام کرد طرح تنفس جنگل شوک اطلاع رسانی دولت نسبت به فاجعه آمیز بودن جنگل های شمال است ساری-ایرنا- رییس جامعه جنگلبانی ایران با بیان اینکه قانون علوم منابع طبیعی و مردم سه عامل مهم در مدیریت پایدار عرصه های منابع طبیعی هستند گفت طرح تنفس و ممنوعیت برداشاجرای 9500 هکتار از طرح توسعه جنگلهای مانگرو در جنوب
اقتصادی صنعت و تجارت و کشاورزی اجرای 9500 هکتار از طرح توسعه جنگلهای مانگرو در جنوب معاون فنی مرکز جنگل های خارج از شمال کشور با اشاره به آغاز رسمی طرح ملی مدیریت و توسعه جنگل های مانگرو از سال 84 در 3 استان هرمزگان سیستان و بلوچستان و بوشهر گفت عمده این عملیات که معادل 9 هزدر مراسم اختتامیه همایش ملی مدیریت جنگلهای شمال اعلام شد طرح صیانت از جنگلها اجرایی شود/ مشارکت مردم برای
در مراسم اختتامیه همایش ملی مدیریت جنگلهای شمال اعلام شدطرح صیانت از جنگلها اجرایی شود مشارکت مردم برای احیای جنگلهای شمالهمایش ملی مدیریت جنگلهای شمال با معرفی مقالات برتر و پیشنویس بیانیه به کار خود پایان داد به گزارش خبرگزاری فارس از ساری همایش ملی مدیریت جنگلهای شرونمایی از طرح جدید نهضت توسعه جنگل در ایران/ طرح ملی توسعه جنگل اجرایی میشود
اقتصادی صنعت و تجارت و کشاورزی رونمایی از طرح جدید نهضت توسعه جنگل در ایران طرح ملی توسعه جنگل اجرایی میشود معاون فنی مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها گفت ما در این سازمان برنامهای تحت عنوان طرح ملی توسعه جنگل در قالب 5 میلیون هکتار در دست تهیه و قصد داریم با این عمدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی مطرح کرد لزوم دستیابی به سند چشمانداز توسعه در بخش می
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی مطرح کردلزوم دستیابی به سند چشمانداز توسعه در بخش میراث فرهنگی خراسان شمالیمدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی دستیابی به سند چشم انداز توسعه در بخش گردشگری و اهداف سازمان با انجام اقدامات اساسی و بنیادیسلطانیفر تاکید کرد لزوم تکمیل طرح گردشگری پارک جنگلی یاسوج توسط بخش خصوصی در فازهای مختلف
سلطانیفر تاکید کردلزوم تکمیل طرح گردشگری پارک جنگلی یاسوج توسط بخش خصوصی در فازهای مختلفرئیس سازمان گردشگری و میراث فرهنگی از مسئولان استانی و به خصوص مدیرکل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد خواست تا طرح بزرگ گردشگری پارک جنگلی یاسوج نه به یکباره بلکه به صورت فاز به فاز اجرا شودشهر صنعتی اراک در مسیر توسعه جنگل کاری قرار گرفت
شهر صنعتی اراک در مسیر توسعه جنگل کاری قرار گرفت نماینده استان اراک در شورای عالی استانها گفت در راستای کاهش آلودگی هوا هزار هکتار جنگل کاری تا سال 94 انجام میشود مجید کلوانی نماینده استان اراک در شورای عالی استانها در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران با اعلامدیرکل منابع طبیعی ایلام تاکید کرد لزوم اجرای طرح بهسازی جنگلهای ایلام
مدیرکل منابع طبیعی ایلام تاکید کردلزوم اجرای طرح بهسازی جنگلهای ایلاممدیرکل منابع طبیعی ایلام گفت اجرای طرح بهسازی جنگلهای ایلام در دستور کار قرار دارد خیرالله آذرکردار امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ایلام اظهار داشت اجرای عملیات پرورشی و بهسازی جنگل در استان ایلام یکیآغاز اجرای طرح احیاء 60 هزار هکتار از جنگلهای سمنان
یکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۴۹ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت مطالعات طرح احیاء 60 هزار هکتار از جنگلهای استان انجام و کار احیاء آن آغاز شده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه سمنان سیدحسن میرعماد با بیان اینکه نمیخواهیم درباره مشکلات منابع طبیعاستاد جنگلشناسی دانشگاه تهران: وضعیت جنگلهای شمال راضی کننده نیست
استاد جنگلشناسی دانشگاه تهران وضعیت جنگلهای شمال راضی کننده نیستاستاد جنگلشناسی دانشگاه تهران گفت وضعیت جنگلهای شمال راضی کننده نیست به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری محمدرضا مروی مهاجر صبح امروز در همایش ملی مدیریت جنگلهای شمال کشور در دانشگاه کشاورزی ساری اظهار دابرخی نهادها برداشت چوب ازجنگل های شمال را بدون تعهدات انجام می دهند
مشاور عالی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری برخی نهادها برداشت چوب ازجنگل های شمال را بدون تعهدات انجام می دهند ساری - ایرنا - مشاور عالی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری گفت برخی نهاد ها برداشت چوب از جنگل های شمال را بدون انجام تعهدات خود انجامنماینده مردم پنج شهرستان خراسان شمالی در مجلس خواستار شد نظارت بیشتر بر طرحهای عمرانی خراسان شمالی
نماینده مردم پنج شهرستان خراسان شمالی در مجلس خواستار شدنظارت بیشتر بر طرحهای عمرانی خراسان شمالینماینده مردم پنج شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی خواستار نظارت هر چه بیشتر دفتر فنی استانداری بر طرحهای عمرانی این استان شد به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد موسیالرضا ثنماینده مجلس : نمره کشور در مدیریت جنگل های شمال ایران مثبت نیست
نماینده مجلس نمره کشور در مدیریت جنگل های شمال ایران مثبت نیست ساری-ایرنا-نماینده مردم رامسر تنکابن و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی حفظ و حراست منابع طبیعی و جلوگیری از تخریب و تجاوز به آن را از معیارهای اصلی ارزیابی مدیریت کشور برشمرد و گفت با این معیارها نمره کشور در م-
گوناگون
پربازدیدترینها