تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):گناهانى كه باعث نزول عذاب مى‏شوند، عبارت‏اند از: ستم كردن شخص از روى آگاهى، تجاوز...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843233268




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری قزوین:نیمه شمالی فلات مرکزی ایران بهشت باستان شناسان است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری قزوین:نیمه شمالی فلات مرکزی ایران بهشت باستان شناسان است قزوین - ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین از دشت قزوین و دامنه های البرز به عنوان نیمه شمالی فلات مرکزی ایران به عنوان بهشت باستان شناسان یاد کرد.


به گزارش روز جمعه ایرنا، "محمدعلی حضرتی ها" در نخستین نشست "جستارهای علمی - فرهنگی قزوین پژوهی" با عنوان هزاره های پیش از تاریخ که به موضوع کاوش های باستان شناسی خله کوه تاکستان پرداخته شد، افزود: وجود بیش از 800 تپه ثبت شده و بیش از یکهزار و 200 محوطه مربوط به دوران پیش از تاریخ و دوران تاریخی، فضای مناسبی را برای پژوهش ها در این استان فراهم کرده است.
وی اظهارکرد: در گذشته محور جست وجو و کاوش های باستان شناسان اروپایی، غرب و جنوب غربی ایران بود ولی اکنون یکی از محورهای عمده مطالعات باستان شناسان ایران، منطقه دشت قزوین است.
مشاور فرهنگی استاندار قزوین ادامه داد: از اوایل دهه 40 با حضور مرحوم نگهبان و اساتید نامدار دیگر، چندین حفاری در مناطق مختلف دشت قزوین انجام شد که حاصل آن مطالعات بسیار گسترده ای بود که بخشی در قالب کتاب و بخشی دیگر به شکل مقاله چاپ شد.
حضرتی ها اضافه کرد: متاسفانه بخش بزرگی از این کاوش ها، گزارشات و مقالات منتشر نشده و به جز پژوهش های آقای فاضلی کتاب مستند دیگری نداریم.
وی با اشاره به جایگاه تاریخی تاکستان تاکید کرد: تپه خله کوه جزو آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور است که با آزاد سازی محوطه اطراف این تپه، سه دوره در دهه 50 گمانه زنی انجام شده است .
حضرتی ها با اشاره به مشکلات ساخت و سازهای غیرمجاز در محوطه خله کوه، افزود: در طی 30 سال گذشته ساخت و سازهای زیادی در حریم و عرصه تپه خله کوه تاکستان انجام شده و اکنون بخشی از بناها تملیک شده است.
وی اضافه کرد: در دوره ای سهل انگاری هایی در حفظ عرصه و حریم این محوطه ارزشمند انجام شد، به گونه ای که برخی از مسوولان محلی انتظار داشتند این تپه تاریخی به فضای سبز و پارکینگ تبدیل شود.
این مسوول افزود: خله کوه به معنای کوه خاکستر و این نام در یکصد سال اخیر براین مکان به دلیل انباشت خاکسترهای ناشی از سوخت هیزم منازل در دوره قاجاریه که در این محل ریخته می شد، به نام خله کوه شهرت یافته است.
حضرتی ها اضافه کرد: حدود 90 سال پیش اهالی تاکستان فعلی این تپه تاریخی را برای سکونت انتخاب کردند و خانه هایشان را روی آن ساختند.
وی از راه اندازی سایت موزه خله کوه تاکستان در سال جاری خبر داد و گفت: یافته های ارزشمند در کاوش های باستان شناسی اخیر محوطه خله کوه تاکستان، جلوه هایی دیگر از تمدن هفت هزار ساله در منطقه را آشکار ساخت و با احداث این سایت موزه ، می توانیم جاذبه گردشگری تازه ای را در تاکستان معرفی کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، خواستار مساعدت مدیران استان و شهرستان تاکستان برای حفاظت از خله کوه و دایر کردن سایت موزه بر روی این محوطه شد و اعلام کرد: امیدواریم بتوانیم این فضا را برای تعطیلات نوروز آماده بازدید گردشگران کنیم.
حضرتی ها اظهار امیدواری کرد: این اتفاق می تواند محور جدیدی را برای گردشگری باستان شناسی در دشت قزوین تعریف کند و همزمان با آن باید فضاهای مناسبی برای عرضه صنایع دستی و محصولات کشاورزی تاکستان و فروش سوغات ملی نیز فراهم شود.
مسوول علمی حفاری در محوطه خله کوه تاکستان گفت: استاد "یحیی کوثری" نخستین بار در سال 56 کاوش در این محوطه را آغاز کرد و حریم آن را هشت هکتار تخمین زد، در حالی که اکنون تنها سه تا سه و نیم هکتار از آن باقی مانده است.
"حسین داوودی" در خصوص کاوش های باستان شناسی خله کوه تاکستان که در مرداد و شهریور 93 انجام شد، افزود: کاوش ها یک ماه پیش به اتمام رسید و شش دانشجوی کارشناسی ارشد و دکترا نیز در این کار همکاری کردند.
وی خاطرنشان کرد: آثار قابل نمایش کشف شده، حفاظت از محوطه با آغاز و ادامه فعالیت های پژوهشی باستان شناسی و مرمت آثار از جمله اهداف راه اندازی سایت موزه می باشد.
داوودی، بررسی ویژگی های فرهنگی و زیستی دوره های موجود درخله کوه، ارتباطات جوامع انسانی ساکنین درآن محوطه با محوطه های دیگر در منطقه و مناطق همجوار، شناسایی و درک شاخصه های فرهنگی دوره های موجود در محوطه را از دیگر اهداف پژوهش ها برشمرد.
وی تصریح کرد: تاکنون اهمیت شهرستان تاکستان در فرضیه های مختلفی با توجه به زبان تاتی مطرح شده اما به اثبات نرسیده بود، اکنون با اکتشاف باستان شناسی مربوط به هفت هزار سال پیش، قدمت این شهر و لایه های مختلف شهرسازی و معماری آن تا حدودی مشخص شده است.
شهرستان تاکستان با 172 هزار نفر در 35 کیلومتری غرب قزوین واقع شده است.
7389/ 614


26/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن